Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΓΛΥΚΑΝΙΣΑΤΑ

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΓΛΥΚΑΝΙΣΑΤΑ

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΓΛΥΚΑΝΙΣΑΤΑ

: 4
: 40 min
: 1 hr

Είναι εντυπωσιακό το πόσο ταιριάζουν οι γλυκανισάτες γεύσεις με τα καλαμαράκια. Εδώ μάλιστα υπάρχουν ουκ ολίγες: ούζο, μαραθόριζα και γλυκάνισος.

Ingridients
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 κιλό καλαμαράκια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα και κομμένα
  • 4 – 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, φρέσκια ή από βαζάκι, πολύ ψιλοκομμένη
  • 1 μέτρια μαραθόριζα, καθαρισμένη από σκληρές ίνες, πλυμένη και ψιλοκομμένη
  • ½ κουτ. γλυκού γλυκάνισος, σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 500 ml ζωμός λαχανικών, καυτός
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το γιουβέτσι
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών, καυτός
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού κριθαράκι, χονδρό
  • 2 – 3 μικρά ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, στραγγισμένα και κομμένα στη μέση
  • 5 – 6 ντοματίνια ολόκληρα
Instructions
  • Step 1 Καλαμαράκια: Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα καλαμαράκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, για 3 – 4 λεπτά. Προσθέτω τις πιπεριές Φλωρίνης, τη μαραθόριζα, το γλυκάνισο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω. Συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Step 2 Σβήνω με το ούζο, μαγειρεύω για 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω το ζωμό. Χαμηλώνω καλά τη φωτιά, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Αποσύρω από τη φωτιά.
  • Step 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  • Step 4 Γιουβέτσι: Αδειάζω τα καλαμαράκια με τη σάλτσα τους σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψάκι, σχετικά βαθύ. Προσθέτω το ζωμό και ανακατεύω. Ρίχνω το κριθαράκι, τα ντοματάκια κονσέρβας, τα ντοματίνια, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα για να απλωθεί το κριθαράκι ομοιόμορφα στο ταψί.
  • Step 5 Ψήνω το γιουβέτσι για 25 – 30 λεπτά, μέχρι το κριθαράκι να πιει το περισσότερο ζουμί, να μαλακώσει και να μελώσει. Το φαγητό ωστόσο πρέπει να παραμείνει αρκετά ζουμερό γιατί, από τη στιγμή που θα το βγάλω από το φούρνο και όσο κρυώνει, συνεχίζει να πήζει.
  • Step 6 Το σερβίρω ζεστό και συνοδεύω με σαλάτα.

Related Posts

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΑΥΡΟ ΤΡΑΓΑΝΟ

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΑΥΡΟ ΤΡΑΓΑΝΟ

Το τέλειο καλοκαιρινό γιουβέτσι με πικάντικο γαύρο αλλά και κριθαράκι λαχανικών που δίνει άλλη νοστιμιά. Το κραμπλ με το ψωμί δίνει τραγανή υφή και το βούτυρο, περίσσια γεύση.

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Αρωματικό, καλοκαιρινό γιουβέτσι που αξιοποιεί τα εποχικά λαχανικά. Είναι πολύ ελαφρύ και ότι πρέπει για τις πολλές ζέστες. Το μυστικό είναι να μην μαγειρέψετε πολύ τα λαχανικά. Πρέπει να μείνουν τραγανά.