Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΤΟΥΣ

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΤΟΥΣ

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΤΟΥΣ

: 4-6
: 5 min
: 10 min

Όσο άσχημο ακούγεται, τόσο νόστιμο είναι… Μεζές που δύσκολα θα ξεχάσεις. Το σημαντικό είναι να βρείτε όσο γίνεται πιο φρέσκα καλαμάρια ή θράψαλα. Προσοχή, μόνο, στο τηγάνισμα. Επειδή δεν τα καθαρίζουμε, γίνονται μικρές, απανωτές «εκρήξεις» στο τηγάνι.

Ingridients
  • 3-4 καλαμάρια μεγάλα ή θράψαλα ακαθάριστα
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml ξύδι βαλσαμικό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Αγοράζω τα καλαμάρια από τον ψαρά, ολόκληρα, ακαθάριστα. Τα βάζω σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και τα ξεπλένω με άφθονο, τρεχούμενο νερό. Δεν βγάζω τη μεμβράνη τους, ούτε τα μάτια. Τα αφήνω να στραγγίξουν καλά.
  • Step 2 Σε ένα ταψάκι ανακατεύω τα άλευρα, λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Step 3 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι, βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά.
  • Step 4 Αλευρώνω πολύ καλά τα καλαμάρια και τα μεταφέρω στο τηγάνι. Σκεπάζω με το καπάκι και τα αφήνω να τηγανιστούν για 4-5 λεπτά. Ανοίγω με μεγάλη προσοχή το καπάκι, γυρίζω γρήγορα τα καλαμάρια και ξανασκεπάζω.
  • Step 5 Μετά από 3-4 λεπτά ξεσκεπάζω και σβήνω με το ξύδι. Ανακινώ λίγο το τηγάνι και τα μεταφέρω σε μια πιατέλα μαζί με το λάδι τους.
  • Step 6 Σερβίρω αμέσως με φρέσκο ψωμί και μπόλικο ούζο.