Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Κέικ σοκολάτα με ολόκληρα αχλάδια

Κέικ σοκολάτα με ολόκληρα αχλάδια
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
45΄  40΄ 1 φόρμα κέικ 22 εκ. [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Αττική!
Υλικά Εκτέλεση
Για τα αχλάδια

  • 5 αχλάδια
  • 750 ml νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουτάκι βανίλια

Για το κέικ σοκολάτα

  • 150 γρ. κουβερτούρα 70%
  • 50 ml λικέρ αμύγδαλο (τύπου Amaretto)
  • 120 γρ. βούτυρο με γιαούρτι
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 100 γρ. σκόνη αμυγδάλου
  • 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας κακάο άγλυκο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • λίγο αλάτι

Για το γλάσο σοκολάτας

  • 100 γρ. κουβερτούρα 70%
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 20 γρ. λικέρ αμύγδαλο (Amaretto)
Για τα αχλάδια: Σε μια κατσαρόλα που χωράει όλα τα αχλάδια βάζω το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνω να πάρει βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
Παράλληλα, καθαρίζω τα αχλάδια, κρατώντας το κοτσάνι τους. Με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μυτερό μαχαίρι, αφαιρώ το κέντρο τους με τα κουκούτσια. Βουτάω τα αχλάδια στο σιρόπι και βράζω για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνω τα αχλάδια να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι.

Για το κέικ σοκολάτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Σπάω την κουβερτούρα σε ένα μπολ και προσθέτω το λικέρ αμύγδαλο. Ζεσταίνω στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ανακατεύω καλά.
Βάζω στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη και χτυπάω μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να φουσκώσει το μίγμα και να ασπρίσει.
Προσθέτω τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύω.
Τέλος, προσθέτω την σκόνη αμυγδάλου, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύω καλά.
Αλείφω μια φόρμα με διάμετρο 22 εκατοστών με λίγο βούτυρο. Αδειάζω το μίγμα του κέικ και κουνάω τη φόρμα να πάει παντού. Στραγγίζω τα αχλάδια από το σιρόπι και τα βυθίζω στο μίγμα του κέικ.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.

Για το γλάσο σοκολάτας: Σπάω τη σοκολάτα σε ένα μπολ, προσθέτω την κρέμα γάλακτος και το λικέρ και τοποθετώ το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ανακατεύω καλά.
Αφήνω το κέικ να κρυώσει καλά και το βγάζω με προσοχή από τη φόρμα. Καλύπτω με το γλάσο σοκολάτας και σερβίρω.


Related Posts

ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΨΗΤΑ ΣΕ PELEANO

ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΨΗΤΑ ΣΕ PELEANO

Ένα επιδόρπιο ελαφρύ και απίστευτα αρωματικό. Αν θέλετε μπορείτε να αλλάξετε τα μπαχαρικά με αυτά τις αρεσκείας σας, κρατώντας μόνο τα ξύλα κανέλας. Μπορείτε να το σερβίρετε σκέτο ή με παγωτό βανίλια.

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.