destination taste!

Κέικ σοκολάτας με μπανάνα & γλάσο στιγμής

Κέικ σοκολάτας με μπανάνα & γλάσο στιγμής
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
15΄ 50΄ 1 μέτρια φόρμα [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Νάξο!
Υλικά Εκτέλεση
Για το κέικ

  • 2 μέτριες μπανάνες, ώριμες
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 100 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 40 γρ. κακάο
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε σταγόνες 
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη

Για το γλάσο 

  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 4 κουτ. σούπας ζαχαρούχο γάλα
  • χυμό από ένα πορτοκάλι
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνω και αλευρώνω μια μέτρια μακρόστενη ή στρογγυλή φόρμα  για κέικ.
Ξεφλουδίζω τις μπανάνες, τις κόβω σε μικρούς κύβους σαν ζάρια και τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω το χυμό πορτοκαλιού και την κανέλα, ανακατεύω με προσοχή και αφήνω κατά μέρος.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα λείο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτω σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθεί με το μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνω το μαλακωμένο βούτυρο και το κακάο και χτυπάω μέχρι να φτιάξω ένα λείο, πυκνό μείγμα. Τέλος, ρίχνω τα κυβάκια μπανάνας, μαζί με το χυμό του μπολ,  την σοκολάτα γάλακτος σε σταγόνες και ανακατεύω με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα.
Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω για περίπου 50 λεπτά, μέχρι το κέικ να φουσκώσει και να ροδίσει. Το αφήνω να κρυώσει μέσα στη φόρμα για λίγα λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει εντελώς, επάνω σε μια σχάρα.
Σε ένα μπωλ ενώνω τα υλικά για το γλάσο και τα χτυπάω καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δημιουργηθεί μια ρευστή κρέμα.
Περιχύνω με τη κρέμα το κέικ και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

Αντί για φρέσκα κουκιά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 φλιτζ. τσαγιού καθαρισμένο, φρέσκο αρακά και να τον μαγειρέψουμε όπως ακριβώς τα κουκιά.

ΤΑ ΛΥΧΝΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

ΤΑ ΛΥΧΝΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου φοράμε τα καλά μας ρούχα και οικογενειακώς πάμε στην εκκλησία. Η γιαγιά έπαιρνε «ως δώρο» από τον ιερέα, τα καλορίζικα, έλεγε ότι τα καλορίζικα φέρνουν ευλογία στο σπίτι και τα χρησιμοποιούσε και σαν φάρμακο γι’ αυτούς και τα ζώα τους. […]



Subscribe