destination taste!

ΚΕΪΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ

ΚΕΪΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ

ΚΕΪΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ

: 4-6
: 30 min
: 40 min

Ο συνδυασμός μπανάνας-κανέλας είναι πραγματικά υπέροχος, τόσο στο μείγμα του κέικ όσο και στο γλάσο. Αν θέλουμε όμως μπορούμε να μειώσουμε την ποσότητά της στο μισό.

Ingridients
  • 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό, κομμένο σε μικρά κομμάτια, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 μπανάνες, ώριμες αλλά όχι μαλακές, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κουτ. γλυκού ξηρή μαγιά
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • Για το γλασάρισμα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Βουτυρώνω και αλευρώνω ελαφρά μια μέτρια μακρόστενη φόρμα για κέικ (ή ένα μικρό ταψάκι).
  • Step 2 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω 50 γρ. από το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτω τις φέτες μπανάνας. Τις σοτάρω για 2 λεπτά από τη μία πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και τις γυρίζω από την άλλη πλευρά. Τις πασπαλίζω με 2 κουτ. σούπας από τη ζάχαρη και τις τηγανίζω για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και οι μπανάνες να καραμελώσουν. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τις μπανάνες να κρυώσουν.
  • Step 3 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα. Προσθέτω σταδιακά το αλεύρι και την ξερή μαγιά και χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν καλά στο μείγμα. Ρίχνω και το υπόλοιπο βούτυρο και χτυπάω μέχρι να ενσωματωθεί τελείως στο μείγμα. Σταματάω τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτω τις μπανάνες με το λιγοστό σιρόπι του τηγανιού και ανακατεύω απαλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ). Προσθέτω την κανέλα και ανακατεύω λίγο ακόμα.
  • Step 4 Αδειάζω το κέικ στη βουτυρωμένη φόρμα (ή το ταψάκι) και το ψήνω για 40 λεπτά. Δοκιμάζω αν είναι έτοιμο, βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του: πρέπει να βγει καθαρή, χωρίς υπολείμματα ζύμης, αλλιώς ψήνω για λίγο ακόμα.
  • Step 5 Το αφήνω να κρυώσει ελαφρά και το ξεφορμάρω σε μια σχαρίτσα, όπου το αφήνω να κρυώσει τελείως.
  • Step 6 Γλασάρισμα: Χτυπάω στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, μέχρι να φτιάξω ένα πυκνόρρευστο και βελούδινο μείγμα, σαν μαλακωμένο γιαούρτι.
  • Step 7 Περιχύνω το κρύο κέικ με το γλάσο, πασπαλίζω με την κανέλα και σερβίρω το κέικ, κομμένο σε φέτες.

Related Posts

ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ

ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ

Αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού με δυνατό άρωμα και έντονη γεύση. Ανάλογα με το χρώμα τους και τη γεύση τους έχουμε διάφορες ποικιλίες. Εκτός από τα κλασσικά χρυσοκόκκινα ροδάκινα, έχουμε τα νεκταρίνια, τους γιαρμάδες, τα λευκόσαρκα… Απολαύστε τα όλα σε διάφορες συνταγές τώρα που είναι στα […]

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ

Η διατήρηση της σωστής λειτουργίας του οργανισμού εξασφαλίζεται όχι μόνο από την ισορροπημένη πρόσληψη θρεπτικών ουσιών αλλά και εκείνη των υγρών. Ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, η ανάγκη για επαρκή πρόσληψη νερού αυξάνεται, μιας και η έντονη εφίδρωση μπορεί να οδηγήσει […]