Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΕΪΚ ΜΕ ΧΑΛΒΑ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΗ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΧΑΛΒΑ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΗ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΧΑΛΒΑ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΗ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 6-8
: 20 min
: 45 min

Για ακόμη πιο έντονη σοκολατένια γεύση στο κέικ μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον χαλβά βανίλια με χαλβά κακάο.

Ingridients
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 250 ml φρέσκο γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο + 1 κουτ. σούπας επιπλέον, λιωμένο, για τη φόρμα
  • 170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο + λίγο ακόμα, για τη φόρμα
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. χαλβάς του μπακάλη με γεύση βανίλια (ή κακάο), θρυμματισμένος με το πιρούνι
  • 150 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και «σταγόνες» κουβερτούρας που θα βρούμε σε σακουλάκια, στα σούπερ μάρκετ)
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Βουτυρώνω και αλευρώνω ελαφρώς μια μέτρια μακρόστενη φόρμα για κέικ ή ένα ταψάκι με διάμετρο 28 εκ.
  • Step 2 Χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να φτιάξω ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα. Προσθέτω το γάλα και το βούτυρο και συνεχίζω το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν καλά. Σταματάω τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτω το αλεύρι, το μπέκιν πάουντερ, το χαλβά και την κουβερτούρα και ανακατεύω πολύ καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτιάξω ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Step 3 Το αδειάζω στη βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνω για 40-45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει. Δοκιμάζω αν είναι έτοιμο, βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του: πρέπει να βγει καθαρή, χωρίς υπολείμματα ζύμης. Το αφήνω να κρυώσει για 5 – 10 λεπτά, το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει καλά σε μια σχάρα.

Related Posts

ΜΟΥΣ ΧΑΛΒΑ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΜΟΥΣ ΧΑΛΒΑ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

Κανείς δεν θα πιστεύει ότι η κρέμα αυτή έχει ελάχιστη ζάχαρη και όλη τη γλύκα της την χρωστάει στον χαλβά. Γίνεται πολύ γρήγορα και σίγουρα θα εντυπωσιάσει.

ΧΑΛΒΑΣ: ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ & ΘΡΕΠΤΙΚΟΣ

ΧΑΛΒΑΣ: ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ & ΘΡΕΠΤΙΚΟΣ

Αγαπημένο γλυκό όλων μας, ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι πάντα επίκαιρος και δε λείπει από το τραπέζι σε γιορτές, νηστείες, εκδηλώσεις χαράς, ακόμα και πένθους. Εκτός από την μοναδική του γεύση, αξιοσημείωτη είναι και η διατροφική του αξία μιας και είναι: • Πλούσιος σε αντιοξειδωτικά:Το ελαιόλαδο […]



Subscribe