Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΕΪΚ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ, ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ, ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ, ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

: 8-10
: 15 min
: 1 hr

Αυτή η πλούσια γεύση του φυστικοβούτυρου δίνει σώμα και ιδιαίτερη γεύση στα κέικ. Σε συνδυασμό με το μήλο και την αλατισμένη καραμέλα γίνεται σούπερ!

Ingridients
  • 180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, καλά κοσκινισμένο
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 3 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ. καλής ποιότητας φυστικοβούτυρο (θα το βρείτε στα ψυγεία όλων των μεγάλων σούπερ μάρκετ)
  • 125 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο επιπλέον για το άλειμμα της φόρμας
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 κουτάκι βανίλια σε σκόνη
  • 50 ml χυμός μήλου
  • 1 μήλο κόκκινο, ξεφλουδισμένο, χωρίς κουκούτσια και κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • Για την αλατισμένη καραμέλα
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 240 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτ. σούπας ανθό αλατιού
Instructions
  • Step 1 Για το κέικ: Αλείφω με βούτυρο μια στρογγυλή φόρμα ή ταψί 20-22 εκ.
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 3 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω με ένα κουτάλι. Προσθέτω τη ζάχαρη, το φιστικοβούτυρο, το μαλακωμένο βούτυρο, τα χτυπημένα αυγά, τη βανίλια και το χυμό μήλου. Τα χτυπάω όλα με το μίξερ χειρός, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν καλά.
  • Step 4 Προσθέτω τα κομματάκια μήλου και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα.
  • Step 5 Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω για περίπου 1 ώρα, μέχρι το κέικ να φουσκώσει καλά.
  • Step 6 Το αφήνω να κρυώσει για λίγα λεπτά, το ξεφορμάρω επάνω σε μια σχαρίτσα μέχρι να κρυώσει τελείως.
  • Step 7 Απλώνω την σάλτσα αλατισμένης καραμέλας και σερβίρω.
  • Step 8 Για την αλατισμένη καραμέλα: Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζω την ζάχαρη σε μέτρια θερμοκρασία και την αφήνω να λιώσει. Κατά διαστήματα ανακινώ την κατσαρόλα (δεν ανακατεύω) για να λιώσει εντελώς. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και αρχίσει να παίρνει κεχριμπαρένιο χρώμα, προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει. Χρειάζεται αρκετή προσοχή γιατί μόλις ρίξω το βούτυρο, φουσκώνει πολύ το μείγμα.
  • Step 9 Αφού λιώσει το βούτυρο, αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτω σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω πάλι με μεγάλη προσοχή, γιατί θα φουσκώσει το μείγμα.
  • Step 10 Μόλις ενσωματωθεί και η κρέμα γάλακτος προσθέτω τον ανθό αλατιού, ανακατεύω καλά και αφήνω την σάλτσα στην άκρη μέχρι να την χρησιμοποιήσω.
  • Step 11 Αν μου περισσέψει μπορώ να την διατηρήσω σε αποστειρωμένο βάζο μέχρι και 2 εβδομάδες.
  • Step 12 Όταν θελήσω να την ξαναχρησιμοποιήσω θα πρέπει να την ζεστάνω λίγο για να γίνει και πάλι ρευστή.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ PELEANO

ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ PELEANO

Το κλασσικό κι αγαπημένο κέικ μαρμπρέ, παίρνει χρώμα αλλά και άρωμα με πορτοκάλι. Απολαύστε το με δροσερό Peleano Sparkling Tale Rose.

MUFFINS ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

MUFFINS ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Μαφινάκια με πλούσια γεύση που είμαι σίγουρη ότι θα γίνουν τα αγαπημένα σας. Σοκολατένια, εθιστικά με «καρδιά» που κρύβει εκπλήξεις! Θα τα λατρέψετε!