Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ

: 6-8
: 20 min
: 45 min

Το ιδανικό κέικ για brunch. To αδιάφορο μπρόκολο σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές αντζούγιες γίνονται ένα ζευγάρι μοναδικό.

Ingridients
  • 300 γρ. μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια
  • 3 βιολογικά αυγά
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 125 ml γάλα
  • 80 γρ. τριμμένο κασέρι
  • 150 γρ. αντζούγιες φιλέτο, ψιλοκομμένες
  • λίγος κόλιανδρος, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό και ζεματίζω τα μπουκετάκια μπρόκολου για 4 – 5 λεπτά, από τη στιγμή που το νερό θα ξαναπάρει βράση. Τα στραγγίζω, τα σκουπίζω προσεκτικά σε καθαρές πετσέτες και τα αφήνω κατά μέρος για να κρυώσουν.
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ελαφρώς μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ.
  • Step 3 Χτυπάω καλά τα αυγά με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς και σταδιακά προσθέτω το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτω το ελαιόλαδο, το κασέρι και το γάλα και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Τέλος, ρίχνω το μπρόκολο, κομματιασμένο σε μικρά κομμάτια, καθώς και τις ψιλοκομμένες αντζούγιες και νοστιμίζω με αλάτι, πιπέρι και λίγο κόλιανδρο. Ανακατεύω καλά.
  • Step 4 Αδειάζω το μείγμα στη λαδωμένη φόρμα και ψήνω το κέικ για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το αφήνω να κρυώσει ελαφρώς, το ξεφορμάρω, το κόβω σε φέτες και το σερβίρω.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ, ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΚΥΜΙΝΟ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ, ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΚΥΜΙΝΟ

Είναι το τέλειο κέικ για ένα brunch ή για κολατσιό στο γραφείο ή το σχολείο των παιδιών. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το κύμινο με άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας σας όπως μοσχοκάρυδο, κανέλα ή το σουμάκ.

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ & ΤΟΝΟ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ & ΤΟΝΟ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μια πραγματικά πρωτότυπη συνταγή με υψηλή διατροφική αξία, την οποία μάς προτείνει η αγαπημένη μας Ντίνα. Ο τόνος είναι πολύ πλούσιος σε ωφέλημα ω3 λιπαρά και ιδιαίτερα ο συνδυασμός του με το καλαμπόκι, το οποίο προσφέρει μία σπουδαία αντιοξειδωτική ουσία: τη ζεαξανθίνη, παρουσιάζει ως αποτέλεσμα σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση που αποτελεί ασπίδα προστασίας για την καρδιά.