destination taste!

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ, ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ, ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ, ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

: 8-10
: 20 min
: 45 min

Ένα κέικ σκέτη απόλαυση… Το άρωμα του θυμαριού και του δεντρολίβανου σε συνδυασμό με το μανούρι και τα κυδώνια δίνουν μια πολύ εκλεπτυσμένη και ιδιαίτερη γεύση.

Ingridients
  • 100 ml ελαφρύ ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
  • 2 κυδώνια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 120 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. μανούρι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 2 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Βάζω σε μια κατσαρόλα τους κύβους των κυδωνιών και γεμίζω με νερό μέχρι να καλύψω τα κυδώνια.
  • Step 2 Προσθέτω το θυμάρι και το δεντρολίβανο και βράζω για 5-6 λεπτά μέχρι να μισομαλακώσουν (αλλά να μη λιώσουν) τα κυδώνια. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα αφήνω να κρυώσουν μέσα στο νερό.
  • Step 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 4 Λαδώνω ελαφρώς μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
  • Step 5 Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, μέχρι να φτιάξω ένα λείο μείγμα. Προσθέτω τα 100 ml ελαιόλαδο και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνω το μανούρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω με μια σπάτουλα.
  • Step 6 Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και μισοβυθίζω τα κομμάτια των κυδωνιών στραγγισμένα. Ψήνω για 45 λεπτά, μέχρι το κέικ να ροδίσει καλά και να φουσκώσει.
  • Step 7 Το αφήνω να κρυώσει ελαφρώς, για 10 λεπτά, το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει εντελώς επάνω σε μια σχάρα. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Οι καραμέλες με τις περισσότερες παιδικές αναμνήσεις γίνονται τέλεια γέμιση για τα σοκολατένια σουφλέ.

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΚΡΟΣΣΙΑ ΦΥΛΛΟΥ

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΚΡΟΣΣΙΑ ΦΥΛΛΟΥ

Λατρεύω τις όλες τις πίτες, και τις αλμυρές και τις γλυκές. Είναι το αγαπημένο μου μαγειρικό θέμα… Έχω πειραματιστεί με όλες τις ζύμες και με όλα τα υλικά. Ετούτη εδώ η πιτούλα είναι από αυτές που γίνονται καθημερινή συνήθεια.