Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Κέικ με μήλα με σοκολάτα

Κέικ με μήλα με σοκολάτα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 20΄ 30΄ 6 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στο Βόλο!
Υλικά Εκτέλεση
  • 3-4 μήλα γκόλντεν καθαρισμένα και κομμένα το καθένα σε 8 κομμάτια
  • 290 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο και λίγο για τη φόρμα
  • 350 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρά χτυπημένα
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

Για το σερβίρισμα

  • Άχνη ζάχαρη
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνω 40 γρ. από τη μαργαρίνη και σοτάρω τα μήλα. Πασπαλίζω με  με 100 γρ. από την καστανή ζάχαρη και ανακατεύω μέχρι να καραμελώσουν.
Αλείφω τη φόρμα (βάθους 4 εκατοστών) με λίγη μαργαρίνη και αδειάζω μέσα τα μήλα με την καραμέλα τους. Πασπαλίζω τα μήλα με τις σταγόνες σοκολάτας.
Λιώνω την υπόλοιπη μαργαρίνη σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύω καλά και προσθέτω στο μίγμα τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Αδειάζω αυτό το μίγμα πάνω απο τα μήλα και ανακινώ το σκεύος να απλωθεί καλά.
Βάζω τη φόρμα στο φούρνο και αφήνω τη μηλόπιτα να ροδίσει για 30 λεπτά.
Βγάζω το γλυκό απο το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει πριν το ξεφορμάρω. Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και σερβίρω.