Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΕΪΚ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

: 8-10
: 20 min
: 40 min

Αν θέλετε να τρίψετε εσείς τα αμύγδαλα, τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ ή στο μούλτι μαζί με λίγο από το αλεύρι της συνταγής, γιατί τα αμύγδαλα θα βγάλουν το λάδι τους και μπορεί η σκόνη να λασπώσει.

Ingridients
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 140 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 120 ml ελαφρύ ελαιόλαδο (όχι αγουρέλαιο) ή καλής ποιότητας σπορέλαιο
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 50 γρ. αμυγδαλόσκονη (τη βρίσκετε σε σούπερ μάρκετ και ζαχαροπλαστεία)
  • 180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα καλής ποιότητας, σπασμένη σε κομμάτια
  • Για το γλάσο γιαουρτιού
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη
Instructions
  • Step 1 Προθεμαίνω το φούρνο στους 180ºC.
  • Step 2 Λαδώνω ελαφρώς μια μέτρια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση ή ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 24 – 26 εκ.
  • Step 3 Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με την άχνη, μέχρι να φτιάξω ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα.
  • Step 4 Προσθέτω το ελαιόλαδο (ή το σπορέλαιο) και το γιαούρτι και ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύιυμε πολύ καλά, προσέχοντας να διαλύσουμε τυχόν κομπαλάκια που θα σχηματιστούν. Αφήνω κατά μέρος.
  • Step 5 Λιώνω τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Μόλις λιώσει καλά, την αδειάζω στο μείγμα που ετοίμασα και ανακατεύω καλά με την ελαστική σπάτουλα ή χτυπάω με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Step 6 Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα (ή στο ταψάκι) και το τοποθετώ στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνω το κέικ για 40 λεπτά και το αφήνω να κρυώσει για 5 λεπτά, στο σκεύος. Μετά, το ξεφορμάρω, το αφήνω να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα και το διακοσμώ με το γλάσο γιαουρτιού.
  • Step 7 Για το γλάσο γιαουρτιού: Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και βράζω το σιρόπι για 3 λεπτά (από την στιγμή που θα πάρει βράση). Κατεβάζω το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.
  • Step 8 Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το γιαούρτι με 2/3 του φλυτζανιού σιρόπι μέχρι να δημιουργηθεί ένα ελαφρύ γλάσο.

Related Posts

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.

Μελομακάρονα σοκολατένια

Μελομακάρονα σοκολατένια

35΄ 30΄ – 35΄ 40 κομμάτια κλασικού μεγέθους ή 60 – 70 μικρές μπουκιές – [printfriendly]   Ελλήνων γεύσεις στο Καρπενήσι. Υλικά Εκτέλεση Για τα μελομακάρονα 200 γρ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού 250 γρ. ελαιόλαδο 25 γρ. βούτυρο, λιωμένο 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη ½ κουτ. […]