Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

: 6-8
: 20 min
: 45 min

Επειδή το κέικ αυτό σύντομα στεγνώνει και γίνεται αρκετά ψιχουλιαστό, μπορούμε να το διατηρήσουμε ζουμερό περιχύνοντας το, όσο είναι ακόμα καυτό από το φούρνο, με ένα απλό σιρόπι από νερό και ζάχαρη (αναλογία 2 φλιτζάνια νερό, 1½ φλιτζάνι ζάχαρη, βρασμένο για 5 λεπτά).

Υλικά
  • 120 γρ. αγελαδινό βούτυρο, μαλακωμένο καλά σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 1 ώρα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 150 γρ. αποξηραμένη τριμμένη καρύδα
  • 150-200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω ελαφρώς μια μέτρια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
  • Βήμα 2 Χτυπάω με το μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Χωρίς να σταματήσω το χτύπημα ρίχνω τα αυγά ένα-ένα και στη συνέχεια προσθέτω την καρύδα και το γιαούρτι. Χτυπάω καλά, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα λείο και αρκετά αφράτο.
  • Βήμα 3 Σταματάω τη λειτουργία το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Βήμα 4 Αδειάζω το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνω το κέικ για 40 – 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει απαλά.