Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΤΟΝΟ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΤΟΝΟ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΤΟΝΟ

: 6-8
: 25 min
: 45 min

Σερβίρω το πεντανόστιμο αυτό αλμυρό κέικ σαν ελαφρύ γεύμα με μια πράσινη σαλάτα ή με ντοματοσαλάτα. Κόβω σε μικρά κυβάκια και το σερβίρω με το απεριτίφ. Είναι πρώτης τάξεως δεκατιανό για τα παιδάκια στο σχολείο και σημειώνει πάντα μεγάλη επιτυχία στα παιδικά πάρτυ.

Ingridients
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου
  • 100 γρ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
  • 150 γρ. γάλα
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. τυρί κασέρι, τριμμένο
  • 1 βαζάκι τόνο διατηρημένο στο λάδι καλά στραγγισμένο
  • 200 γρ. καλαμπόκι σε κονσέρβα ξεπλυμένο και στραγγισμένο ή κατεψυγμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκο δυόσμο ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 2 Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σοτάρω το κρεμμύδι, την πιπεριά με το καλαμπόκι. Τα αλατοπιπερώνω και τα πασπαλίζω με τη ρίγανη. Τα αποσύρω από τη φωτιά όταν αρχίσουν να ροδίζουν, και τα μεταφέρω σε πιατέλα που την έχω στρώσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Step 3 Χτυπάω τα αυγά στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Αποσύρω το κάδο από το μίξερ και προσθέτω όλα τα υγρά,το γάλα και το ελαιόλαδο. Ανακατεύω και ρίχνω το αλεύρι και μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύω καλά. Μετά βάζω τόνο σε κομματάκια, το μίγμα με το καλαμπόκι, το τριμμένο κασέρι και το αρωματικό. Αλατοπιπερώνω ελαφρά.
  • Step 4 Αδειάζω το μίγμα σε φόρμα που έχω αλείψει με ελαιόλαδο και ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά.