Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

: 15-18
: 20 min
: 2 hr

Ένα κλασικό θέμα σε νέα εκδοχή, καθώς η άποψη του λευκού γλασαρίσματος ντύνει οπτικά και γευστικά μια σταθερή αξία Λίγο πολύ γνώριμη η γεύση, που όμως ξαφνιάζει ευχάριστα από τις πινελιές ενός αρωματικού ρετούς…

Ingridients
  • 250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 5 αυγά
  • 2 δόσεις άρωμα βανίλια
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 2 μεγάλες κουτ. σούπας κακάο
  • ½ κουτ. γλυκού πολύ λεπτό ξύσμα πορτοκαλιού
  • 300 γρ. λευκή σοκολάτα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι
  • ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • Ξύσμα πορτοκαλιού σε νήματα
Instructions
  • Step 1 Αρχίζω ετοιμάζοντας τη φόρμα μου: παίρνω λίγο από το βούτυρο, περίπου 10 γρ. και αφού το ζεστάνω, αλείφω μ’ αυτό το εσωτερικό της φόρμας και την αφήνω στην άκρη.
  • Step 2 Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ανακατεύω το κακάο με 2 κουταλιές σούπας από τη ζάχαρη, το λεπτό ξύσμα του πορτοκαλιού και 4 κουταλιές από το γάλα. Τα βάζω να ζεσταθούν και να διαλυθούν. Μόλις αυτό γίνει, τα αποσύρω από τη φωτιά.
  • Step 3 Σε ένα μπολ βάζω το βούτυρο κι αρχίζω να το χτυπώ ώσπου να γίνει αφράτο. Στο επόμενο βήμα ρίχνω τη ζάχαρη και συνεχίζω να τα χτυπάω μαζί. Προσθέτω ένα ένα όλα τα αυγά, πάντα χτυπώντας κι αμέσως μετά τη βανίλια.
  • Step 4 Καθώς χαμηλώνω την ταχύτητα του μίξερ, παίρνω το αλεύρι κι αρχίζω να το ρίχνω εναλλάξ με το γάλα. Όταν το μείγμα μου έχει χτυπηθεί καλά, μεταφέρω το 1/3 από αυτό σε ένα μικρότερο μπολ.
  • Step 5 Αδειάζω στο μικρό μπολ το μείγμα του κακάο και τα χτυπάω μαζί. Ήρθε η στιγμή να μπει το μείγμα του κέικ στη φόρμα. Αρχίζω τη διαδικασία του μαρμπρέ. Μεταφέρω το λευκό μείγμα στη φόρμα κι αμέσως μετά το μείγμα της σοκολάτας. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ανακατεύω τις ζύμες, φέρνοντας το πάνω κάτω.
  • Step 6 Στο μεταξύ ο φούρνος μου είναι αναμμένος στους 200°C βαθμούς. Βάζω μέσα τη φόρμα μου και μετά από 10-15 λεπτά τον χαμηλώνω στους 180°C και σκεπάζω το κέικ με αλουμινόχαρτο για να μην «αρπάξει».
  • Step 7 Αφήνω το κέικ να ψηθεί για 50΄. Τα τελευταία 10΄ χαμηλώνω το φούρνο στους 170 βαθμούς. Το βγάζω και το αφήνω να κρυώσει, όχι όμως πολύ. Το ξεφορμάρω σε πιατέλα, ενώ είναι ακόμα ζεστό έως χλιαρό. Το αφήνω να κρυώσει.
  • Step 8 Ώρα να ετοιμάσω το γλάσο της λευκής σοκολάτας. Οργανώνω το μπεν μαρί για το λιώσιμο της σοκολάτας. Αν δε μου βρίσκεται η ειδική συσκευή, προσαρμόζω ένα μεταλλικό μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό. Ανάβω το μάτι της κουζίνας, ώστε το νερό να αρχίσει να βράζει. Κόβω σε κομματάκια την άσπρη σοκολάτα και τη βάζω στο μπολ να λιώσει, καθώς ζεσταίνεται από το νερό που βράζει από κάτω. Καθώς λιώνει, ανακατεύω μαζί της τη σκόνη του τζίντζερ.
  • Step 9 Βγάζω τη λιωμένη σοκολάτα από το μπεν μαρί και την ανακατεύω με το γιαούρτι καλά. Την αφήνω για 3-4 λεπτά και τη βάζω στο ψυγείο για να πήξει για 30΄. Η επόμενή μου κίνηση είναι να γλασάρω το κέικ μου περιχύνοντάς το με το γλάσο της λευκής σοκολάτας, φροντίζοντας να πάει παντού. Θα δείξω λίγη υπομονή, να σταθεροποιηθεί το γλάσο και μετά από 8-10 λεπτά θα γαρνίρω το κέικ με τα νήματα της πορτοκαλόφλουδας, με τη φροντίδα ενός καλλιτέχνη!

Related Posts

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.

Μελομακάρονα σοκολατένια

Μελομακάρονα σοκολατένια

35΄ 30΄ – 35΄ 40 κομμάτια κλασικού μεγέθους ή 60 – 70 μικρές μπουκιές – [printfriendly]   Ελλήνων γεύσεις στο Καρπενήσι. Υλικά Εκτέλεση Για τα μελομακάρονα 200 γρ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού 250 γρ. ελαιόλαδο 25 γρ. βούτυρο, λιωμένο 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη ½ κουτ. […]