Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΕΪΚ ΚΑΡΥΔΑΣ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ

ΚΕΪΚ ΚΑΡΥΔΑΣ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ

ΚΕΪΚ ΚΑΡΥΔΑΣ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ

: 8-10
: 20 min
: 50 min

Ένα κέικ σκέτη απόλαυση. Ζουμερό, αρωματικό, τέλειο. Αφήστε το να κρυώσει καλά πριν το σιροπιάσετε για να μη λασπώσει.

Ingridients
  • 1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο, μαλακωμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη αποξηραμένη καρύδα (θα τη βρείτε στα σούπερ μάρκετ και στις κάβες με ξηρούς καρπούς)
  • 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • Για το σιρόπι
  • 3 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 2½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο με το ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα ανοιχτόχρωμο και σχετικά αφράτο μείγμα και η ζάχαρη να λιώσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Προσθέτω τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας ασταμάτητα, μέχρι να ενωθούν καλά με το μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνω το γάλα, την τριμμένη καρύδα και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και χτυπάω καλά μέχρι να φτιάξω ομοιογενές και λείο μείγμα. Τέλος, ρίχνω το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύω με μα ξύλινη κουτάλα.
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 3 Βουτυρώνω και αλευρώνω ελαφρώς μια μέτρια στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση και αδειάζω εκεί το μείγμα. Ψήνω το κέικ για 50 λεπτά.
  • Step 4 Για το σιρόπι: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα βράζω για 7 – 8 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Αποσύρω και το αφήνω να γίνει χλιαρό.
  • Step 5 Βγάζω το κέικ από το φούρνο και μόλις κρυώσει καλά το περιχύνω με το χλιαρό σιρόπι.

Related Posts

Galaxy Bar & Restaurant: κορυφαία εμπειρία!

Galaxy Bar & Restaurant: κορυφαία εμπειρία!

Με πανοραμική θέα της Αθήνας που σε καθηλώνει, ατμόσφαιρα κοσμοπολίτικου resort και γεύσεις που σε ταξιδεύουν, το Galaxy Bar & Restaurant στην κορυφή του ξενοδοχείου Hilton είναι η απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία στο κέντρο της Αθήνας. Ο Executive Chef του Hilton Κώστας Αθανασίου και ο Chef […]

International Xinomavro Day – November 1

International Xinomavro Day – November 1

Στις 1 Νοεμβρίου το Ξινόμαυρο, η κυρίαρχη αμπελοοινική ποικιλία της Βόρειας Ελλάδας, μπαίνει στον παγκόσμιο χάρτη με τον εορτασμό της. Οι Έλληνες οινοποιοί καθιερώνουν την Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου!!! Ο Ελληνικός οινοποιητικός κλάδος τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει σημαντικά και επιτυχή άλματα, τόσο στην παραγωγή και […]