Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΕΪΚ ΚΑΡΟΤΟΥ

ΚΕΪΚ ΚΑΡΟΤΟΥ

ΚΕΪΚ ΚΑΡΟΤΟΥ

: 10-12
: 20 min
: 1 hr

[email protected] με την Ντίνα 17/2/2018

Ingridients
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού φαρίνα Γιώτης
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα, σκόνη
  • 4 αβγά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη Fytro
  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 500 γρ. καρότα, τριμμένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φουντούκια, τριμμένα
  • ελάχιστο λιωμένο βούτυρο, για τη φόρμα
  • Για το γλάσο
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 180 γρ. soft Lurpak
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλιας
  • Για το σερβίρισμα
  • 1 καρότο τριμμένο
  • λίγη κανέλα, σκόνη
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  • Step 2 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την φαρίνα, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα.
  • Step 3 Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά και τα χτυπάμε με την καστανή ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σταδιακά, προσθέτουμε το μείγμα αλευριού σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να φτιάξουμε ενιαίο, ομοιογενές μείγμα. Τέλος, ρίχνουμε τα τριμμένα καρότα και τη φουντουκόψιχα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Step 4 Βουτυρώνουμε ελαφρώς μια μέτρια φόρμα για κέικ, με τρύπα στη μέση και αδειάζουμε το μείγμα.
  • Step 5 Βάζουμε το κέικ στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200°C. Xαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40 λεπτά ακόμα.
  • Step 6 Για να δουμε αν είναι έτοιμο, βυθίζουμε τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέικ, πρέπει να βγει καθαρή, χωρίς υπολείμματα. Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 5 λεπτά μόνο και το ξεφορμάρουμε.
  • Step 7 Το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα –έτσι, δεν θα εγκλωβιστεί ατμός στο εσωτερικό του και θα παραμείνει αφράτο.
  • Step 8 Για το γλάσο: Χτυπάμε με το μίξερ το φρέσκο τυρί κρέμα, το προϊόν soft, την άχνη ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να φτιάξουμε ένα αφράτο μείγμα.
  • Step 9 Απλώνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ καρότου και διακοσμούμε με τριμμένο καρότο και κανέλα.

Related Posts

ΚΟΛΟΚΥΘΑ… Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ…

ΚΟΛΟΚΥΘΑ… Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ…

Οι πρώτες κολοκύθες έκαναν την εμφάνισή τους. Είναι από τα λίγα λαχανικά που μπορούν να αξιοποιηθούν και σε αλμυρές αλλά και γλυκές συνταγές. Σας δίνω τις αγαπημένες μου συνταγές για να την απολαύσετε… Τάρτα με κολοκύθα, κρεμμύδια και γιαούρτι Κολοκυθόπιτα γλυκιά στριφτή Στραπατσάδα με κολοκύθα […]

ΚΕΪΚ QUATRE-QUARTS ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΡΟΖ FROSTING

ΚΕΪΚ QUATRE-QUARTS ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΡΟΖ FROSTING

Ένα κέικ με ελάχιστα υλικά αλλά τόσο αφράτο που θα το λατρέψετε. Το μυστικό του είναι να ζυγίσετε όλα τα υλικά σύμφωνα με το βάρος των αυγών.