Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

: 8-10
: 15 min
: 30 min

Προτιμήστε τα μαύρα, βασιλικά σύκα που είναι πιο γλυκά. Τον Αύγουστο είναι στα φόρτε τους.

Ingridients
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο Lurpak, λιωμένο + και λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα ωμά (όχι ασπρισμένα)
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη + 2 κουτ. σούπας για το πασπάλισμα
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 3 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • ½ κουτ. γλυκού άρωμα αμυγδάλου, υγρό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 8-10 φρέσκα σύκα, πλυμένα
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C. Βουτυρώνω ελαφρά ένα τσέρκι ή ταψάκι 22 εκ.
  • Step 2 Βάζω στο μούλτι τα αμύγδαλα και το ¼ φλιτζάνι ζάχαρη και θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Step 3 Αδειάζω την αμυγδαλόσκονη σε ένα μπολ και προσθέτω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Ανακατεύω καλά.
  • Step 4 Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, το μέλι και το άρωμα αμυγδάλου. Προσθέτω τα στερεά υλικά και ανακατεύω καλά.
  • Step 5 Αδειάζω το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι και κουνάω δυνατά για να απλώσει ισόποσα. Μισοβυθίζω τα κομμένα σύκα και πασπαλίζω με τις 2 κουταλιές ζάχαρη.
  • Step 6 Ψήνω το κέικ για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Δοκιμάζω με ένα μαχαίρι και αν δω ότι βγαίνει στεγνό, αποσύρω από το φούρνο.
  • Step 7 Αφήνω το κέικ να κρυώσει και κόβω σε τρίγωνα κομμάτια. Αν θέλω, σερβίρω με λίγο παγωτό βανίλια.

Related Posts

BABKA ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

BABKA ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ένα υπέροχο γλυκό για να ξεκινήσει εξίσου γλυκά και η εβδομάδα μας! Το γευστικό αυτό γλύκισμα είναι ταυτόχρονα πολύ πλούσιο σε θρεπτική αξία! Περιλαμβάνει κάλιο, βιταμίνη Α, βιταμίνες της οικογένειας Β, βιταμίνη Ε και «αντιοξειδωτικές» πολυφαινόλες.

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

Με ξέρετε τώρα για την αδυναμία μου στη Γαλλία αλλά και για τα γλυκά της! Είναι μια χώρα γνωστή για την υψηλή γαστρονομία της. Κάθε περιοχή είναι γεμάτη με παλιές και νόστιμες συνταγές που δίνονται από γενιά σε γενιά. Από το ορεκτικό έως και το […]



Subscribe