Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΙΝΔΙΚΑ KOFTA ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ MAKHANI

ΙΝΔΙΚΑ KOFTA ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ MAKHANI

ΙΝΔΙΚΑ KOFTA ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ MAKHANI

: 4
: 15 min
: 20 min

Εξαιρετικό ινδικό φαγητό, με πολύ έντονα αρώματα και πικάντικη γεύση. Θα σας πρότεινα να αγοράσετε περισσότερες πιτούλες naan, αφού η σάλτσα είναι τόσο νόστιμη, που είμαι σίγουρη ότι θα τις χρειαστείτε. Ανακαλύψτε τα απαραίτητα υλικά για το μοναδικό αυτό γεύμα, στα καταστήματα Marks & Spencer Food!

Ingridients
  • Για τα kofta
  • 2 φλιτζ. τσαγιού Red & White quinoa, Cook with M&S, Μarks and Spencer Food
  • 2 μέτριες πατάτες, βρασμένες
  • 1 κουτ. γλυκού chilli flakes, Cook with M&S, Μarks and Spencer Food
  • ½ ματσάκι κόλιανδρο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινου, Cook with M&S, Μarks and Spencer Food
  • 1 κουτ. σούπας καλαμποκάλευρο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού garam masala, Cook with M&S, Μarks and Spencer Food
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • Για την σάλτσα makhani
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού chilli flakes, Cook with M&S, Μarks and Spencer Food
  • 2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό, Cook with M&S, Μarks and Spencer Food
  • 1 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινου, Cook with M&S, Μarks and Spencer Food
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 συσκευασία Tikka paste, Μarks and Spencer Food
  • 1 συσκευασία Tikka Makhani sauce, Μarks and Spencer Food
  • ½ φλιτζ. τσαγιού τριμμένα κάσιους, Μarks and Spencer Food
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζωμό λαχανικών, Cook with M&S, Μarks and Spencer Food
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • Για τις πίτες naan
  • 1 συσκευασία ινδικές πίτες naan, με σκόρδο και κόλιανδρο, Μarks and Spencer Food
  • 1 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινου, Cook with M&S, Μarks and Spencer Food
  • λίγο ελαιόλαδο
Instructions
  • Step 1 Για τα kofta: Ακολουθώ τη διαδικασία μαγειρέματος της κινόα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την αφήνω να κρυώσει.
  • Step 2 Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνω την πατάτα με το πρες πουρέ, προσθέτω την κινόα, το chilli flakes, τον κόλιανδρο, το κύμινο, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το garam masala, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω πολύ καλά, πασπαλίζω το καλαμποκάλευρο και ανακατεύω απαλά με τα χέρια.
  • Step 3 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζω αρκετό ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά.
  • Step 4 Πλάθω τα kofta σαν κεφτεδάκια και τα τηγανίζω μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρω σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και τα διατηρώ ζεστά.
  • Step 5 Για την σάλτσα: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Πασπαλίζω τον ξερό κόλιανδρο, τα chilli flakes και τους σπόρους κύμινου και μετά από ένα λεπτό ρίχνω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σοτάρω ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά και ρίχνω το σκόρδο. Μόλις μοσχομυρίσει, ρίχνω την tikka paste, την σάλτσα Tikka Makhani, τον ζωμό και τα κάσιους. Αλατοπιπερώνω και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά.
  • Step 6 Σερβίρω τα kofta σε πιατέλα, τη σάλτσα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τις φρεσκοψημένες πίτες naan.
  • Step 7 Για τις πίτες: Λαδώνω ελάχιστα τις πίτες naan και πασπαλίζω με τους σπόρους κύμινου. Ψήνω στο γκριλ για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.

Related Posts

ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΨΗΤΗ, ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΨΗΤΗ, ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Πολύ χορταστική πρόταση που μπορείτε να το σερβίρετε ως ζεστή σαλάτα. Αν προσθέσετε λίγη τριμμένη φέτα γίνεται ένα ελαφρύ γεύμα ή βραδινό.

ΦΑΚΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ, ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

ΦΑΚΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ, ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

Ιδιαίτερα χορταστική και νόστιμη γίνεται το ιδανικό, θρεπτικό γεύμα για το γραφείο ή το ελαφρύ βραδινό σας.