Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΘΡΑΨΑΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΨΗΤΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

ΘΡΑΨΑΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΨΗΤΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

ΘΡΑΨΑΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΨΗΤΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

: 4
: 10 min
: 9 min

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μία πρόταση της Ντίνας Νικολάου που χαρακτηρίζεται από ποικιλία θρεπτικών συστατικών όπως είναι οι αναγκαίες για την ενίσχυση του μυϊκού συστήματος πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ο φώσφορος και η βιταμίνη Α για καλύτερη όραση, το ασβέστιο και η βιταμίνη D για ένα θωρακισμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, περιλαμβάνονται αντιφλεγμονώδη ω-3 λιπαρά και πολλαπλές αντιοξειδωτικές ενώσεις όπως βιταμίνες C και Ε, β-καροτένιο, λυκοπένιο, σελήνιο και φλαβονοειδή. Όλα τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά εξασφαλίζουν επιπρόσθετα μία ικανοποιητική καρδιαγγειακή λειτουργία και συμβάλλουν αποτελεσματικά στην πρόληψη από διάφορα σοβαρά χρόνια εκφυλιστικά νοσήματα. Τέλος, η προσθήκη μοτσαρέλας, αγελαδινού βούτυρο και μπλε τυριού Δανίας στην συνταγή ενισχύει την απόδοσή της σε ασβέστιο και βιταμίνες Α και D. Μία υπέροχη και παράλληλα πολύ θρεπτική συνταγή!

Υλικά
  • 2 μεγάλα θράψαλα καθαρισμένα ολόκληρα, περίπου 300-350 γρ. το καθένα
  • 40 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • ½ κίτρινη πιπεριά, σε μικρούς κύβους
  • 100 γρ. μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu, θρυμματισμένο
  • 200 γρ. σκληρή φέτα, θρυμματισμένη
  • 200 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 2 κλαδάκια άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Φύλλα από 2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο μείγμα πιπεριών
  • Αλάτι
  • Για τη σάλτσα
  • 500 γρ. ψημένες πιπεριές Φλωρίνης, από βάζο
  • 1-2 πιπερίτσες τσίλι
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στο γκριλ.
  • Βήμα 2 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω την πιπεριά και το σκόρδο, αλατίζω και σοτάρω μέχρι να μαλακώσει η πιπεριά. Αδειάζω σε ένα μπολ και προσθέτω τα τριμμένα τυριά, το αυγό, τον άνηθο, το ξύσμα λεμονιού και το θυμάρι. Πασπαλίζω με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 3 Γεμίζω τα θράψαλα με μπόλικο μείγμα (επειδή λιώνουν τα τυριά, γεμίστε μέχρι επάνω) και κλείνω το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα. Μεταφέρω τα θράψαλα σε ένα ταψάκι που έχω τοποθετήσει μια σχάρα, ραντίζω με το ελαιόλαδο και ψήνω στο γκριλ για 7-9 λεπτά γυρίζοντάς τα 1 φορά. Μέχρι να ροδίσουν και να λιώσουν τα τυριά.
  • Βήμα 4 Για τη σάλτσα: Στραγγίζω τις πιπεριές από την άρμη τους, τις βάζω στο μούλτι και προσθέτω τις πιπερίτσες τσίλι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα και αλατοπίπερο. Πολτοποιώ μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και μοιράζω τη σάλτσα σε δύο βαθιά πιάτα.
  • Βήμα 5 Βγάζω τα θράψαλα από το φούρνο, κόβω σε χοντρά κομμάτια και τα τοποθετώ στα πιάτα. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΨΗΤΗ, ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΨΗΤΗ, ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Πολύ χορταστική πρόταση που μπορείτε να το σερβίρετε ως ζεστή σαλάτα. Αν προσθέσετε λίγη τριμμένη φέτα γίνεται ένα ελαφρύ γεύμα ή βραδινό.

ΚΟΧΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

ΚΟΧΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Υπέροχη και άκρως φθινοπωρινή πρόταση από την αγαπημένη μας Ντίνα. Η κολοκύθα έχει πλούσια θρεπτική αξία και περιέχει πολυάριθμα μικροθρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία), ενώ το χαρακτηριστικό χρώμα της οφείλεται στο β-καροτένιο.