Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Η Margherita στη Θεσσαλονίκη

Η Margherita στη Θεσσαλονίκη

Ενα νέο κατάστημα “Margherita Pizza Artigianale” στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι πλέον πραγματικότητα.
Στη Margherita της Θεσσαλονίκης πρωταγωνιστεί και πάλι ο ξυλόφουρνος όπου η διάσημη ναπολιτάνικη pizza από γνήσιο Ιταλικό αλεύρι συνδυάζεται με μοναδικές ιταλίκες και ελληνικές πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς.
Καλαθάκι από τη Λήμνο, καπνιστή πανσέτα από τη Δράμα, άγρια μανιτάρια από τα Γρεβενά, παστράμι, φρέσκια τρούφα, βιολογικά αυγά παντρεύονται με ντοματάκι από το San Marzano, τη καλύτερη mozzarella bufala, αλλά και καϊμάκι, σε αποκλειστική συνεργασία με τον ειδικό στο βουβαλίσιο γάλα «Χατζή», των γνώριμων ζαχαροπλαστείων.
Όλα τα παραπάνω σε ζύμη από το περίφημο αλεύρι del Mio sacco (σε αποκλειστική συνεργασία με τη Margherita αλεύρι που επιλέγουν τα καλυτέρα γαστρονομικά εστιατόρια στο κόσμο) που ωριμάζει 24 ώρες και ψήνεται στους τετρακόσιους βαθμούς στο χειροποίητο ξυλόφουρνο που κατασκευάζεται στη Modena ειδικά για τη Margherita.
Το νέο χειμερινό μενού της Margherita σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη υπόσχεται πολλές εκπλήξεις αφού θα μπορεί κάποιος πλέον να δοκιμάσει pizza με προσιούτο από το San Daniele της Πάρμας, το μοναδικό της Ευρυτανίας, αλλά και ένα πολύ καλό ισπανικό Jamon bellota, νέες συνταγές όπως Vitello Tonnato με μοσχαράκι από τη Βέροια, αυγά με φρέσκια τρούφα από τις Σέρρες, pizza με αυγοτάραχο Μεσολογγίου, pizza Dolce με βουβαλίσιο καϊμάκι, μαρμελάδα σύκων Καλαμάτας και Μελίχλωρο Λήμνου, ενώ με αφορμή τη Θεσσαλονίκη, θα παρουσιαστεί και καλτσόνε στον ξυλόφουρνο με κρέμα μπουγάτσας – βανίλια Μαγαδασκάρης.
Δεν θα λείπει επίσης η pasta fresca σε γνήσιες συνταγές όπως Ragu Bolognese, Carbonara, Pesto αλλά και με βασιλομανίταρα από τα Γρεβενά.
Η Margherita από αυτό το χειμώνα με αφορμή το νέο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη ανεβάζει το πήχη της απόλαυσης, σε συνεργασία με το μοναδικός οινογράφος και κριτικός οίνου Σίμος Γεωργόπουλος που μετά από πολλές ώρες δοκιμών θα προτείνει τους καλύτερους συνδυασμούς Ελληνικών κρασιών και μπύρας με πίτσα για μεγιστοποίηση της απόλαυσης.
Προτάσεις με τις οποίες θα μπορεί κάποιος να απολαύσει ακόμα και στο πεζοδρόμιο σε ειδικό ποτήρι μαζί με τις street συνταγές από τη βιτρίνα της Margherita- Focacia, Pizza Pala, Panini.

Η Margherita συνεχίζει με μια υπόσχεση :
“Την απολαυστικότερη πίτσα στην Ελλάδα”

Margherita Pizza Artigianale
Προξένου Κορομηλά 11
Τ: 231 022 9559
Θεσσαλονίκη
Facebook: Margherita Pizza Artigianale Thessaloniki
Instagram: Margherita Pizza Artigianale Thessaloniki


Related Posts

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.

20 TIPS ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

20 TIPS ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων που κάθε Χριστούγεννα λάμπει στα γιορτινά τραπέζια. Τα μελομακάρονα μας έχουν έρθει από τη Μικρά Ασία. Ήταν τα γνωστά, σμυρναίικα «φοινίκια» τα οποία ήταν λίγο πιο σκληρά και λιγότερο μελωμένα. Οι νέες νοικοκυρές ίσως βρίσκουν τη συνταγή τους, μπελαλίδικη, αλλά, […]