Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ

Το μαγείρεμα σε μπεν μαρί είναι μια τεχνική που μας επιτρέπει να μαγειρέψουμε ή να ζεστάνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία κάποιο συστατικό ή φαγητό. Χάρη σε αυτή τη τεχνική μπορείτε να μαγειρέψετε ευαίσθητα τρόφιμα που χρειάζονται πιο πολύ προσοχή, όπως η σοκολάτα ή ακόμα και το φουά γκρα. Συνήθως όταν σκεφτόμαστε μπεν μαρί, το μυαλό μας πάει αμέσως στην κατσαρόλα… Και όμως, γίνεται και στον φούρνο ή ακόμα και στο φούρνο μικροκυμάτων.

Στο φούρνο
Ιδανικό για τα ψάρια, τα κρέατα ή τα λαχανικά, ακόμα και τις κρέμες αν θέλετε να φτιάξετε κάποιο επιδόρπιο.
Ξεκινήστε και προθερμάνετε τον φούρνο σας. Τοποθετείστε το σκεύος που θα έχετε βάλει το φαγητό, μέσα σε ένα μεγαλύτερο και πιο ταψί. Βάλτε στο ταψί ζεστό νερό, για να δημιουργήσετε με αυτό το τρόπο το μπεν μαρί. Υπολογίστε περίπου 3-4 εκατοστά νερό. Στη συνέχεια μαγειρέψτε το φαγητό σας κανονικά όπως το γράφει η συνταγή σας. Προσέξτε να μην καείτε με το ταψί όταν το βγάλετε από το φούρνο.
Τώρα θα μου πείτε… πώς να γίνεται το μπεν μαρί στο φούρνο μικροκυμάτων; Είναι πολύ εύκολο. Απλά ζεσταίνετε το νερό σε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο στο φούρνο μικροκυμάτων πριν βάλετε μέσα το σκεύος με το τρόφιμο.

Στη κατσαρόλα
Στη κατσαρόλα θα έλεγα πως είναι το πιο συνηθισμένο μπεν μαρί. Αν τώρα αναρωτιέστε πώς να λιώσετε τη σοκολάτα σε μπέν -μαρί, η τεχνική είναι πολύ απλή! Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με λίγο νερό και βάλτε την στη φωτιά. Όταν το νερό ζεσταθεί καλά (όχι να κοχλάσει), τοποθετήστε μια μικρότερη κατσαρόλα της οποίας ο πάτος δεν πρέπει να ακουμπά το νερό που σιγοβράζει. Απλά να ζεσταίνετε από τον ατμό που δημιουργείτε από το νερό. Σπάστε τη σοκολάτα μέσα στην κατσαρόλα και αφήστε τη να λιώσει ανακατεύοντας που και που με μια μαρίζ μέχρι να γίνει κρέμα και να γυαλίσει.
Με την ίδια μέθοδο μπορείτε να σιγομαγειρέψετε ευαίσθητα φαγητά όπως οι πουρέδες ή να φτιάξετε νόστιμες σάλτσες.
Δύσκολα να σας αποτύχει το μαγείρεμα σε μπεν μαρί, αφού το φαγητό σιγομαγειρεύετε χωρίς να έρχεται σε επαφή με την φωτιά. Άρα, δεν υπάρχει ο κίνδυνος να καεί.
Επίσης το μαγείρεμα σε μπεν μαρί είναι υγιεινό και διαιτητικό, καθώς δεν απαιτεί απαραιτήτως την προσθήκη λίπους. Διατηρεί επίσης τις γεύσεις και τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων.

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου και των φωτογραφιών, του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Related Posts

ΜΠΙΣΚΟΤΑ VEGAN ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ VEGAN ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

Ελάχιστα υλικά αλλά από τα πιο εύκολα και νόστιμα μπισκότα που θα δοκιμάσετε. Δεν περιέχουν γλουτένη, λακτόζη και ζάχαρη. Είναι η τέλεια επιλογή για όσους ακολουθούν vegan διατροφή ή έχουν κάποια δυσανεξία.

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.