Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Η ΤΕΛΕΙΑ ΦΥΣΤΙΚΟΠΙΤΑ!

Η ΤΕΛΕΙΑ ΦΥΣΤΙΚΟΠΙΤΑ!

Η ΤΕΛΕΙΑ ΦΥΣΤΙΚΟΠΙΤΑ

: 8-10
: 10 min
: 2 hr

Το φυστίκι Αιγίνης είναι από τους πιο αγαπημένους ξηρούς καρπούς που εκτός από τη νοστιμιά τους χαρακτηρίζονται και ως σούπερ, συμπληρωματική τροφή. Μαζεύονται φρέσκα από τον Αύγουστο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, στεγνώνονται και αλατίζονται. Με την συνταγή αυτή θα απολαύσετε τα αγαπημένα σας φυστίκια και μπορείτε να την προσφέρετε σε όσους αποφεύγουν την γλουτένη αφού δεν περιέχει καθόλου άλευρα.

Ingridients
  • 280 γραμ. φυστίκι Αιγίνης, ψύχα ανάλατη
  • 320 γραμ. ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 400 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο, σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 5 ασπράδια, χτυπημένα μέχρι να γίνουν αφρός (όχι μαρέγκα)
  • λίγο πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 300 γραμ.κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 140 γραμ. στραγγιστό γιαουρτι
  • 40 γραμ. φιλέ αμυγδάλου
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
  • γλυκό κουταλιού φυστίκι, για το σερβίρισμα
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C.
  • Step 2 Βουτυρώνω καλά ένα ταψάκι 22 εκ. και στρώνω στον πάτο του, αντικολλητικό χαρτί.
  • Step 3 Σε ένα μπολ ανακατεύω τα αμύγδαλα, τα φυστίκια Αιγίνης, την ζάχαρη άχνη και τα μπαχαρικά και τα ανακατεύω. Βάζω λίγα λίγα τα υλικά στο μούλτι και τα κάνω σκόνη.
  • Step 4 Βάζω τους θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το ξύσμα λεμονιού, τα αυγά, τα ασπράδια και λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Τέλος, προσθέτω το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά.
  • Step 5 Αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνω την επιφάνεια με μια σπάτουλα και πασπαλίζω με το φιλέ αμυγδάλου.
  • Step 6 Ψήνω στο φούρνο για 2 ώρες.
  • Step 7 Βγάζω την πίτα από το φούρνο και πασπαλίζω με την άχνη. Σκορπίζω το γλυκό κουταλιού και κόβω σε κομμάτια.
  • Step 8 Σερβίρω αμέσως.