Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Η ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΟΙ «ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΕΣ» ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η “ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES” με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζει στην εκπαιδευτική της οικογένεια τη γνωστή και βραβευμένη Σεφ κα Ντίνα Νικολάου, η οποία και θα μετουσιώσει τις επιστημονικές πληροφορίες που σχετίζονται με το αντικείμενο της Παιδιατρικής Διατροφής σε γευστικές συνταγές για παιδιά. Σκοπός αυτής της μοναδικής συνεργασίας, είναι η μεταφορά στους εκπαιδευόμενους των γνώσεων σχετικά με την απόλυτη διασύνδεση της παιδο-διατροφολογικής επιστήμης με τη μαγειρική τέχνη.
Η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία – ΕΛ.Δ.Ε. (Hellenic Nutritionists Society), σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό την προαγωγή της Διατροφικής – Διαιτολογικής Επιστήμης στην Ελλάδα. Μετά από 10 χρόνια ενεργού παρουσίας στο ελληνικό διατροφικό γίγνεσθαι, η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία δημιούργησε την “ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES με σκοπό την παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων υψηλών προδιαγραφών σε επαγγελματίες υγείας. Σκοπός είναι η ολοκληρωμένη παροχή εξειδικευμένων γνώσεων, με στόχο την αναβάθμιση του γνωστικού τους αντικειμένου.

Η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία προσφέρει μία ευρεία γκάμα μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων στο αντικείμενο της διατροφής, όπου οδηγούν στην απόκτηση του εκπαιδευτικού τίτλου Master Nutritionist (Τίτλος κατοχυρωμένος με αριθμό: ΕΞ1251/ 17-03-2020). Η έναρξη της σειράς των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES πραγματοποιείται με την εξειδίκευση στην παιδιατρική διατροφή. Με την ολοκλήρωση των σπουδών απονέμεται ο τίτλος Master Nutritionist in Pediatric Nutrition, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει στην εξειδίκευση παιδοδιατροφολόγου.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Master Nutritionist in pediatric nutrition” βρίσκεται σε άμεση διασύνδεση με το ΕΚΠΑ (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και πιο συγκεκριμένα με το διαδικτυακό του εκπαιδευτικό αντικείμενο «Στρατηγικές Πρόληψης & Διαχείρισης της Παιδικής Παχυσαρκίας». Η εκπαιδευτική Ομάδα της “ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES” βρίσκεται υπό την ακαδημαϊκή ευθύνη του Δρος Δημήτρη Γρηγοράκη (Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου) και αποτελείται από ένα πλήθος καταρτισμένων επαγγελματιών υγείας, με ενεργό παρουσία στο επιστημονικό «γίγνεσθαι» και με τυπικά προσόντα υψηλών προδιαγραφών.

Λίγα λόγια για την Ντίνα Νικολάου:
Οι γαστρονοµικές ανησυχίες της Ντίνας Νικολάου, ξεκίνησαν σε πολύ µικρή ηλικία. Παρόλο που ξεκίνησε την σταδιοδροµία της σπουδάζοντας οικονοµικά και marketing, στο Παρίσι, σύντοµα το πάθος της για την τέχνη της µαγειρικής και την γαστρονοµία την έκαναν να αλλάξει ρότα στην ζωή της. Ξεκίνησε τις σπουδές της στην επαγγελµατική µαγειρική τέχνη στις Γαστρονοµικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre». Στο Παρίσι µε την αδελφή της, Μαρία, δηµιούργησαν το Evi Evane (www.evievane.com) υπερασπιζόµενες µε µεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Επίσης, στα δύο delicatessen, Evi Evane Traiteur & Evi Evane mézès προσφέρουν µόνο ελληνικά φαγητά για το σπίτι ή το γραφείο καθώς επίσης και 150 ελληνικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, µικρών παραγωγών τα οποία επιλέγει η ίδια. Επειδή είναι οπαδός της άποψης ότι η γνώση πρέπει να µεταδίδεται, δίδαξε για αρκετά χρόνια σε σχολές µαγειρικής της Ελλάδας και της Γαλλίας (Chef dOeuvre, Le Monde, Le Cordon Bleu). Το 2017 το εστιατόριο Evi Evane, κατακτά την κορυφή, όταν ο Gilles Pudlowski, δηµιουργός του γαλλικού οδηγού γαστρονοµίας Pudlo Paris, το ανεβάζει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, δίνοντάς του την µεγάλη διάκριση ως «Το καλύτερο εστιατόριο ξένης κουζίνας στο Παρίσι».


Related Posts

ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ, Ο ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ

ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ, Ο ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ

Ο κλασσικός πουρές που μπορεί να συνοδεύσει αναρίθμητες συνταγές από ψητά, κοκκινιστά, λεμονάτα κ.ά. Ανάλογα με τα γούστα σας, μπορείτε να τον εμπλουτίσετε με διάφορα μυρωδικά, τυριά τριμμένα και μπαχαρικά.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΛΑΤΑ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΛΑΤΑ

Άνοιξη και τα φρέσκα λαχανικά, οργιάζουν. Τι ποιο εύκολο για απλές ή πολύπλοκες σαλάτες για να τις απολαύσουμε ως συνοδευτικό αλλά και γιατί όχι, ως κυρίως πιάτο. Μπορεί, βέβαια, οι επιλογές των λαχανικών να είναι εύκολη υπόθεση, αλλά, η βινεγκρέτ είναι αυτή που θα απογειώσει […]