Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΖΩΜΟΣ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΖΩΜΟΣ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΖΩΜΟΣ ΚΡΕΑΤΟΣ

: 2½ λίτρα
: 15 min
: 1 hr

Δεν βάζω άλλα μπαχαρικά εκτός από τα δαφνόφυλλα για να κρατήσω ουδέτερη τη γεύση του ζωμού. Δεν θέλω να μυρίζει έντονα και να επηρεάζει τα φαγητά μου.

Υλικά
  • 3 – 4 κόκαλα από μοσχάρι (ζητήστε από τον χασάπη) ή 1 κοµµάτι κρέατος για βραστό
  • 3 λίτρα νερό
  • 2 κουτ. σούπας ξερό θυµάρι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κοµµένο στα τέσσερα
  • 2 μέτρια καρότα (κατά προτίμηση βιολογικά), κομμένα σε μεγάλες ροδέλες
  • 1 πράσο, κομμένο σε μεγάλες ροδέλες
  • αλάτι, χονδροσπασμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ρίχνω όλα τα υλικά σε µια μεγάλη κατσαρόλα και τα βράζω για περίπου 1 ώρα. Σουρώνω το ζωµό και τον αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, ώστε να παγώσει στην επιφάνεια το λίπος, το οποίο θα αφαιρέσω µετά με ένα κουτάλι. Τον χρησιμοποιώ αμέσως στη συνταγή μου ή τον φυλάω στην κατάψυξη, για αρκετούς μήνες, μοιρασμένο σε νάιλον σακουλάκια, καλά δεμένα ή σε πλαστικά ταπεράκια.

Related Posts

ΜΟΣΧΑΡΙ -ΧΟΙΡΙΝΟ -ΑΡΝΙ… ΜΑΘΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΟΠΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΙ -ΧΟΙΡΙΝΟ -ΑΡΝΙ… ΜΑΘΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΟΠΕΣ

Οι Έλληνες αγαπάμε πολύ το κρέας και τα μαγειρέματά μας είναι πολύ δημιουργικά. Ξέρουμε να μαγειρεύουμε ακόμα και τα πιο δύσκολα μέρη του ζώου, που σε πολλές χώρες θεωρούνται απαγορευτικά. Κεφάλια, εντόσθια, ουρές, μάγουλα… όλα στην διάθεσή μας. Καλό όμως, είναι, να γνωρίζουμε ποιο μέρος […]

ΠΩΣ ΔΙΑΛΕΓΩ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

ΠΩΣ ΔΙΑΛΕΓΩ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Το ελληνικό Πάσχα είναι η λαμπρότερη γιορτή. Μια γιορτή για κάθε νοικοκυριό, από το φτωχικό ως το πιο πλούσιο, με χαρές, χορούς, γέλια και φαγοπότι. Τα φαγητά που απλώνονται στο γιορτινό πασχαλινό τραπέζι  ποικίλουν από περιοχή σε περιοχή και εναρμονίζονται με τα τοπικά προϊόντα και […]