destination taste!

ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

: 4
: 30 min
: 20 min

Όποτε χρησιμοποιούμε σκόρδο, ελέγχουμε αν σε κάθε σκελίδα εξέχει ένα λεπτό πράσινο φύτρο. Αν ναι, κόβουμε τη σκελίδα στη μέση, κατά μήκος του φύτρου, και το αφαιρούμε καθώς στο φύτρο αυτό οφείλεται η βαριά και δυσάρεστη «σκορδίλα».

Ingridients
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φρέσκο, τρυφερό σπανάκι (ζυγισμένο καθαρισμένο), πλυμένο, καλά στεγνωμένο και χονδροκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (ή 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ)
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα
  • 150 γρ. αγελαδινό γιαούρτι (όχι στραγγιστό)
  • 1 κουτ. σούπας απαλή μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας κέτσαπ, κατά προτίμηση βιολογική
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σάλτσα: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύω καλά με το σύρμα ή με ένα πιρούνι. Αφήνω τη σάλτσα κατά μέρος.
  • Step 2 Σαλάτα: Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνω το σπανάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια (ή το ξερό κρεμμύδι), αλάτι και πιπέρι. Σοτάρω τα υλικά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι το σπανάκι να μαραθεί και να πέσει ο όγκος του.
  • Step 3 Προσθέτω το σκόρδο και το σοτάρω για 2 λεπτά, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του. Τέλος, ρίχνω τη σάλτσα γιαουρτιού, ανακατεύω για να απλωθεί παντού (ή κουνάω έντονα το σκεύος) και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Step 4 Σερβίρω τη σαλάτα αμέσως, ζεστή.

Related Posts

Σαλάτα σπανάκι με κολοκύθα και γιαουρτόσαλτσα

Σαλάτα σπανάκι με κολοκύθα και γιαουρτόσαλτσα

15´ – 4 – 6 μερίδες – [printfriendly]   Ένα τραπέζι Ελλάδα στο Λασίσι Υλικά Εκτέλεση 200-300 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι 200 γρ. κολοκύθα, ωμή, τριμμένη ½ φλιτζ. τσαγιού κράνμπερι αποξηραμένα Για τη βινεγκρέτ 1 κουτ. γλυκού σκόνη μουστάρδας 4 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού με […]

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ, ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ, ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Αν δεν σας αρέσει το κύμινο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με τζίντζερ ή κάρυ. Ταιριάζουν εξίσου καλά και τα δύο.