Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΖΕΛΕ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ

ΖΕΛΕ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ

ΖΕΛΕ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ

: 6
: 20 min
           
: 4 hr

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Ωραίο και ελαφρύ γλύκισμα για όλες τις ώρες τις ημέρες! Μια γλυκιά πρόταση με περιορισμένη απόδοση ενέργειας, η οποία περιλαμβάνει άφθονη ποσότητα ασβεστίου και βιταμίνης D. Ως αποτέλεσμα για την προστασία της υγείας παρουσιάζεται ένα ισχυρό μυοσκελετικό και ανοσοποιητικό σύστημα. Τα κόκκινα φρούτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά καθώς και σε πολύτιμες βιταμίνες κι μέταλλα. Το αγελαδινό βούτυρο βοηθάει στην απορρόφηση των βασικών μετάλλων από τον οργανισμό. Ακόμα, είναι σημαντική τροφή για τις έγκυες καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και των οστών των εμβρύων.

Ingridients
  • 1 ζελέ φράουλα ή κεράσι
  • 100 γρ. κόκκινα φρούτα φρέσκα
  • Για την κρέμα
  • 250 ml φρέσκο γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Instructions
  • Step 1 Για το ζελέ: Παρασκευάζω το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτω τα κόκκινα φρούτα και το βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες.
  • Step 2 Για την κρέμα: Παίρνω ½ φλιτζάνι από το γάλα, προσθέτω το κορν φλάουρ και ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι, μέχρι να διαλυθεί. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα γάλακτος χωρίς να τα αφήσω να κάψουν. Ρίχνω το γάλα με το κορν φλάουρ και συνεχίζω το μαγείρεμα ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να διαλυθούν τυχόν κομπαλάκια και να πήξει. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα αυγά και ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα για 2 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά στην κρέμα. Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω την κρέμα να κρυώσει.
  • Step 3 Συναρμολόγηση: Βγάζω το ζελέ από το ψυγείο και με ένα κουτάλι παίρνω 2 κουταλιές και τις βάζω σε ένα ποτήρι. Αφρατεύω με το σύρμα την κρύα κρέμα και βάζω 2 γεμάτες κουταλιές επάνω στο ζελέ. Συνεχίζω βάζοντας εναλλάξ ζελέ και κρέμα μέχρι να γεμίσουν τα ποτήρια μέχρι επάνω. Σκορπίζω λίγα κόκκινα φρούτα και τα βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.

Related Posts

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Ανάλαφρη και ιδιαίτερη σαλάτα που θα πρέπει να συνοδέψετε με ένα καλό κρασί. Τα φρέσκα καβούρια δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά αλλά έχουν ένα «μπελά» στο καθάρισμα. Αξίζει όμως ο κόπος!

ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ… ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΣΤΗ ΜΟΝΟΤΟΝΙΑ

ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ… ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΣΤΗ ΜΟΝΟΤΟΝΙΑ

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε μια συνηθισμένη σαλάτα να ξεχωρίσει είναι να χρησιμοποιήσετε μια βινεγκρέτ που θα δώσει βάθος, άρωμα και έξτρα γεύση. Συχνά πέφτουμε στην παγίδα να κάνουμε τις ίδιες βινεγκρέτ κάνοντας τις σαλάτες μας μονότονες και βαρετές ενώ θα μπορούσαμε με λίγη […]