Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΖΕΛΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

ΖΕΛΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

ΖΕΛΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

: 30 ζελεδάκια
: 30 min
           
: 4 hr

Ένα πολύ εύκολο και δροσερό γλυκάκι που θα αρέσει πολύ στα παιδιά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χυμό του εμπορίου, ή ακόμα και ζελέ σε σκόνη που θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ. Για την επικάλυψη, εκτός από το σουσάμι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι σας αρέσει. Ζάχαρη κρυσταλλική, χρωματιστή τρούφα, ακόμα και ινδοκάρυδο.

Ingridients
  • 300 γρ. φρέσκος χυμός κεράσι ή όποιον άλλο θέλετε (πορτοκάλι, λεμόνι, καρπούζι, φράουλα)
  • 15 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 30 φρέσκα κεράσια πλυμένα, με το κοτσανάκι τους
  • 100 γρ. σουσάμι για την επικάλυψη
Instructions
  • Step 1 Βάζω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μαλακώσουν.
  • Step 2 Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνω το μισό χυμό κεράσι μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Κατεβάζω από τη φωτιά, στήβω καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτω στον ζεστό χυμό. Ανακατεύω καλά και προσθέτω τον υπόλοιπο, κρύο χυμό.
  • Step 3 Παίρνω θήκες για παγάκια (σχετικά μεγαλούτσικες) και τοποθετώ στο κέντρο της κάθε θήκης από ένα κεράσι. Με ένα κουτάλι γεμίζω την παγοθήκη με το ζελέ κεράσι. Βάζω με προσοχή της παγοθήκες στο ψυγείο και τις αφήνω να παγώσουν καλά.
  • Step 4 Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, καβουρδίζω το σουσάμι και το αφήνω να κρυώσει.
  • Step 5 Ξεφορμάρω με προσοχή τα ζελεδάκια και τα «κυλάω» στο καβουρδισμένο σουσάμι ή σε κρυσταλλική ζάχαρη.

Related Posts

ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΔΕΙΠΝΟ ΓΙΑ «ΔΥΟ»!

ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΔΕΙΠΝΟ ΓΙΑ «ΔΥΟ»!

Η γιορτή του Αγ. Βαλεντίνου είναι απλώς μια όμορφη αφορμή! Κάθε μέρα είναι ιδανική για να καλέσετε το ταίρι σας και να του εκφράσετε τον έρωτά σας μέσα από ένα μενού για δύο, φτιαγμένο από τα χεράκια σας. Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα ούτε ατελείωτες ώρες […]

ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΕ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΕ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

Ποιος δεν έχει αδυναμία στα τραγανά και χρυσορόδινα τηγανητά μπαστουνάκια κοτόπουλου που τρώγονται με το χέρι; Οταν μάλιστα είναι παναρισμένα με σπιτικά υλικά εγγυημένης ποιότητας…



Subscribe