Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΖΕΛΕ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΜΟΣΧΑΤΟ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

ΖΕΛΕ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΜΟΣΧΑΤΟ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

ΖΕΛΕ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΜΟΣΧΑΤΟ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

: 6
: 30 min
           
: 3 hr

Επιδόρπιο αυστηρά για ενηλίκους, αφού περιέχει αρκετό αλκοόλ. Το χειμώνα βάζουμε ακτινίδια, αχλάδια, μήλα, φέτες πορτοκαλιού και μανταρινιού. Αυτή την εποχή τα καλύτερα είναι οι φράουλες, τα κεράσια και τα μεγάλα κίτρινα αχλάδια ενώ το καλοκαίρι το φτιάχνουμε με ροδάκινα, πεπόνι, σταφύλια, βερίκοκα και δαμάσκηνα ή βανίλιες.

Ingridients
  • 300 ml Μοσχάτο Σάμου
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 12 γρ. ζελατίνη, σε φύλλα
  • 400 – 500 γρ. ανάμεικτα φρούτα εποχής (εδώ αχλάδια κίτρινα, μήλα και ανανάς κονσέρβας, στραγγισμένος), ζυγισμένα καθαρισμένα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • ξύσμα από 2 ακέρωτα και κατά προτίμηση βιολογικά πορτοκάλια
Instructions
  • Step 1 Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το Μοσχάτο με τη ζάχαρη, για 8 – 10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Αποφεύγω να δυναμώσω τη φωτιά γιατί, αν το Μοσχάτο πάρει βράση, θα αποκτήσει έντονη δυσάρεστη μεταλλική γεύση. Αποσύρω από τη φωτιά.
  • Step 2 Βάζω τα φύλλα ζελατίνης για 2 – 3 λεπτά σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στύβω καλά, τα ρίχνω στην κατσαρόλα με το κρασί και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσουν. Προσθέτω και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύω απαλά.
  • Step 3 Μοιράζω τα κομμένα φρούτα σε 6 κολονάτα ποτήρια, κατά προτίμηση σαμπάνιας, γεμίζοντάς τα μέχρι τη μέση περίπου. Συμπληρώνω με το μείγμα του Μοσχάτου. Βάζω τα ζελέ για 3 ώρες στο ψυγείο και τα σερβίρω κρύα.

Related Posts

ΣΑΜΑΛΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΣΑΓΚΟΥΙΝΙΑ

ΣΑΜΑΛΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΣΑΓΚΟΥΙΝΙΑ

Είναι πανεύκολο και πολύ ιδιαίτερο σάμαλι που δεν χρειάζεται σιρόπι αφού η καραμέλα και τα σαγκουίνια το κάνουν απίστευτα ζουμερό. Αν θέλετε να το απογειώσετε μπορείτε να το σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

ΣΑΜΑΛΙ

ΣΑΜΑΛΙ

Παραδοσιακό και πεντανόστιμο γλυκό που γίνεται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Είναι πάρα πολύ εύκολο στην παρασκευή του και χωρίς να «πασαλείψουμε» όλη την κουζίνα.



Subscribe