Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΖΕΛΕ ΔΙΠΛΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΖΕΛΕ ΔΙΠΛΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΖΕΛΕ ΔΙΠΛΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

: 6
: 40 min
           
: 4 hr 40 min

Για να πετύχει άψογα η εκτέλεση του αρκετά απλού αυτού γλυκίσματος, φροντίζουμε να έχουμε έτοιμα παγάκια στην κατάψυξη όταν θα τα χρειαστούμε.

Ingridients
  • 100 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο
  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  • 15 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  • 8 κούκις σοκολάτας
Instructions
  • Step 1 Σπάω τις σοκολάτες σε μικρά κομμάτια και τις βάζω σε δύο διαφορετικά μπολ. Στο μπολ με την σκούρα κουβερτούρα ρίχνω και την άχνη.
  • Step 2 Βάζω το γάλα να ζεσταθεί σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά. Στο μεταξύ μαλακώνω τα φύλλα ζελατίνης για 1 λεπτό σε ένα μπολ με κρύο νερό (επειδή θα χρειαστεί να τα μοιράσω, υπολογίζω, αν χρειάζεται, να τα κόψω στη μέση με ένα ψαλίδι).
  • Step 3 Όταν ζεσταθεί το γάλα, αλλά πριν κάψει, το αποσύρω από τη φωτιά και το μοιράζω αμέσως σε δύο μέτρια μπολ. Στύβω με το χέρι τις ζελατίνες και τις μοιράζω στα δύο μπολ. Ανακατεύω μέχρι να λιώσουν.
  • Step 4 Αδειάζω τα μπολ με το γάλα πάνω από τις δύο κουβερτούρες και ανακατεύω καλά κάθε μείγμα, μέχρι να φτιάξω δύο ομοιογενή μείγματα. Συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να κρυώσουν τα δύο μείγματα –είναι προτιμότερο να ακουμπήσετε τα μπολ επάνω σε παγάκια όσο ανακατεύετε, ώστε τα μείγματα να κρυώσουν γρήγορα και να μην πιάσουν κρούστα.
  • Step 5 Αδειάζω το μείγμα σοκολάτας γάλακτος σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ (που θα λειτουργήσει ως φόρμα για όλο το γλυκό) και το βάζω στην κατάψυξη για 30 λεπτά ή περισσότερο, μέχρι να πήξει. Το μείγμα της σκούρας κουβερτούρας το αφήνω εκτός ψυγείου και το ανακατεύω κατά διαστήματα για να μην πιάσει κρούστα.
  • Step 6 Αλέθω στο μπλέντερ τα κούκις ώσπου να γίνουν σκόνη. Βγάζω το μπολ από την κατάψυξη και αδειάζω πάνω από το ζελέ σοκολάτας γάλακτος το μείγμα της σκούρας κουβερτούρας. Αφήνω για λίγο στην κατάψυξη, να σταθεροποιηθεί και το δεύτερο ζελέ, πριν απλώσω από πάνω τη σκόνη των κούκις, αλλιώς δεν θα σταθεί στην επιφάνεια.
  • Step 7 Σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και παγώνω το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί τελείως.
  • Step 8 Ξεφορμάρω βυθίζοντας τη φόρμα σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζω σε πιατέλα. Αν θέλω, γαρνίρω με 2 – 3 κομμάτια φρούτου.

Related Posts

MUFFINS ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

MUFFINS ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Μαφινάκια με πλούσια γεύση που είμαι σίγουρη ότι θα γίνουν τα αγαπημένα σας. Σοκολατένια, εθιστικά με «καρδιά» που κρύβει εκπλήξεις! Θα τα λατρέψετε!

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΡΑΦΑΕΛΛΟ

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΡΑΦΑΕΛΛΟ

Πυκνά και βελούδινα στην υφή, με τη γλύκα της λευκής σοκολάτας και την εξωτική επικάλυψη τριμμένης καρύδας, αυτά τα τρουφάκια που θα φτιάξετε με τα χέρια σας είναι κλάσεις ανώτερα από τα έτοιμα συσκευασμένα. Πιστέψτε με!