Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Ζαμπονοτυρόπιτα τσαλακωμένη

Ζαμπονοτυρόπιτα τσαλακωμένη
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20΄ 45΄ 1 ταψί 28×35 εκ. [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Αττική!
Υλικά Εκτέλεση
Για την πίτα

  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρά χτυπημένα
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 8 χωριάτικα φύλλα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο, για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων

Για τη γέμιση

  • 300 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 200 γρ. μανούρι θρυμματισμένο
  • 200 γρ. χοιρινό ζαμπόν ωμοπλάτη, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύω όλα τα υλικά.

Για την πίτα: Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το γάλα, το πελτέ και τη ζάχαρη.
Αλείφω το ταψί με λίγο ελαιόλαδο. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Απλώνω ένα χωριάτικο φύλλο με ελαιόλαδο. Τσαλακώνω ελαφρά το δεύτερο φύλλο, το πιάνω τσαλακωμένο και με τα δύο χέρια και το βάζω στο λαδωμένο ταψί, στριμώχνοντάς το να πιάσει τη μισή επιφάνεια.
Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με ένα ακόμα φύλλο. Σκορπάω το 1/3 της γέμισης. Τσαλακώνω άλλα δύο φύλλα και καλύπτω τη γέμιση. Στρώνω άλλο 1/3 γέμιση και σκεπάζω με δύο ακόμα φύλλα. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία ακόμα μια φορά. Τέλος, καλύπτω με το τελευταίο φύλλο. Λαδώνω ελαφρά και χαράζω με ένα κοφτερό μαχαίρι. Περιχύνω με το μείγμα αυγών-γάλακτος και ψήνω την πίτα για 45 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, μέχρι να ροδίσει.


Related Posts

ΜΙΝΙ ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΖΥΜΗ ΣΑΜΠΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΜΙΝΙ ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΖΥΜΗ ΣΑΜΠΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Ανάλαφρη μους που συνδυάζεται με βουτυράτη και τραγανή, σοκολατένια βάση. Αν δεν έχετε μικρές ταρτιέρες μπορείτε να φτιάξετε σε μεγάλη διάσταση χρησιμοποιώντας μια ταρτιέρα 20-22 εκ.

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΕΝΙΑ ΖΥΜΗ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ & ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΕΝΙΑ ΖΥΜΗ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ & ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μια υπέροχη παραλλαγή της κλασικής πίτσας από την αγαπημένη μας Ντίνα. Η επιλογή της μοτσαρέλας και του αγελαδινού βούτυρο στην συνταγή αποθεώνει τη γεύση όση και τη θρεπτική αξία της.