destination taste!

ΕΥΚΟΛΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΕΥΚΟΛΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΕΥΚΟΛΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

: 1 φύλλο 26-28 εκ.
: 1 hr
           
: 2 hr

Η εύκολη συνταγή για σφολιάτα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτές του εμπορίου.

Ingridients
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού (200 ml) νερό
  • 300 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους, μαλακωμένο για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο, για το άλειμμα της ταρτιέρας
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το αλεύρι και το αλάτι. Κάνω μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνω το νερό και 50 γρ. από το βούτυρο. Ζυμώνω τα υλικά με τα χέρια μου, μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη ζύμη. Την πλάθω σε μπάλα και την βάζω για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  • Step 2 Μεταφέρω τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Με τον πλάστη την ανοίγω σε τετράγωνο φύλλο (ρολάροντας τον πλάστη δεξιά-αριστερά και μπρος-πίσω, εναλλάξ). Πάνω στη ζύμη σκορπίζω το υπόλοιπο βούτυρο. Διπλώνω τις τέσσερις γωνίες του φύλλου προς το κέντρο του τετραγώνου, σκεπάζοντας τα κυβάκια βουτύρου, και με τον πλάστη ανοίγω τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο φύλλο με διαστάσεις περίπου 40×20 εκ. Διπλώνω το φύλλο στα τρία (όπως ένα φύλλο χαρτί που θα βάλω σε φάκελο) και το ανοίγω ξανά σε παραλληλόγραμμο.
  • Step 3 Το διπλώνω ξανά στα τρία, το τυλίγω σε διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία ανοίγματος και τυλίγματος άλλες δύο φορές, βάζοντας κάθε φορά το φύλλο στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Step 4 Στο τέλος, ανοίγω ένα στρογγυλό φύλλο με διάμετρο 28-30 εκ. Λαδώνω μια ταρτιέρα με τη 1 κουτ. σούπας βούτυρο (ή το λάδι) και στρώνω το φύλλο ζύμης στο σκεύος, καλύπτοντας και τα τοιχώματα.

Related Posts

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

Γρήγορα και νόστιμα σφολιατάκια που μπορείτε να τα κάνετε χρησιμοποιώντας 2 διαφορετικούς χυμούς φρούτων. Χωρίστε την κρέμα σε δύο ίσες ποσότητες και προσαρμόστε χυμό από πορτοκάλι, μανταρίνι, λάιμ ή ροζ γκρέιπφρουτ.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

Εύκολη και γρήγορη τάρτα με φλογάτα παντζάρια και κατσικίσιο τυρί. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να αλλάξετε τα παντζάρια με κολοκυθάκια πράσινα, πιπεριές χρωματιστές ή και κολοκύθα.