Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΕΥΚΟΛΕΣ ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΖΥΜΗΣ ΣΑΜΠΛΕ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΕΥΚΟΛΕΣ ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΖΥΜΗΣ ΣΑΜΠΛΕ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΕΥΚΟΛΕΣ ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΖΥΜΗΣ ΣΑΜΠΛΕ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

: 6
: 10 min
: 20 min
           
: 2 hr

Για να διατηρήσετε την τραγανή υφή της βάσης, καλό θα είναι να συναρμολογήσετε τις τάρτες λίγη ώρα πριν το σερβίρισμα. Για να «γυαλίσετε» τις φράουλες και να διατηρηθούν φρέσκες, μπορείτε να τις αλείψετε με ένα πινέλο, με αραιωμένη μαρμελάδα ζελέ, βερίκοκο ή φράουλα.

Υλικά
  • Για την βάση
  • 225 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος + λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • 325 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • Κρέμα
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • Σερβίρισμα
  • 500 γρ. φράουλες φρέσκες
  • Άχνη ζάχαρη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη βάση: Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζω το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα.
  • Βήμα 2 Χαμηλώνω την ένταση του μίξερ και προσθέτω σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι, δουλεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν με την κρέμα.
  • Βήμα 3 Βουτυρώνω ένα ταψάκι 20×30 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζω τη ζύμη στο κέντρο και την απλώνω με τα χέρια μου μέχρι να καλύψω όλο το ταψί όσο γίνεται πιο ισόπαχα. Σκεπάζω το ταψί με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Βήμα 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βγάζω το ταψί με τη ζύμη από το ψυγείο και αφαιρώ τη μεμβράνη. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζω βαθιά τη ζύμη σε 6 τετράγωνα κομμάτια 10×10 εκ.
  • Βήμα 5 Ψήνω τη ζύμη στο φούρνο για 15-20 λεπτά. Βγάζω το ταψί από το φούρνο, το αφήνω να σταθεί για 10 λεπτά και μεταφέρω τη βάση σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
  • Βήμα 6 Για την κρέμα: Βάζω στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Αδειάζω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την κρατάω στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
  • Βήμα 7 Για τη συναρμολόγηση: Κόβω την ζύμη σαμπλέ στα σημεία που έχω χαράξει και τοποθετώ τα κομμάτια σε μια πιατέλα. Απλώνω αρκετή ποσότητα κρέμα και στολίζω με κομμένες και ολόκληρες φράουλες. Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω αμέσως.