Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Εναλλακτικός μουσακάς με φιλέτα σαρδέλας

Εναλλακτικός μουσακάς με φιλέτα σαρδέλας
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 30΄ 20΄ 4 – 6 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στη Μεσσηνία!
Υλικά Εκτέλεση
  • 5 μελιτζάνες φλάσκες (χωρίς σπόρια) καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 400-450 γρ. σαρδέλες καθαρισμένες και φιλεταρισμένες
  • 4-5 ντομάτες ώριμες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 80 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη
  • 1 κουτ. σούπας βασιλικός ξερός, τριμμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα
  • 3-4 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, καλά χτυπημένο
  • 50 γρ. μαργαρίνη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
Στρώνω τις φέτες μελιτζάνας και τις φέτες ντομάτας σε λαμαρίνα φούρνου (θα χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία τουλάχιστον μια φορά ακόμη)  που την έχω καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Τις αλείφω με την λιωμένη μαργαρίνη και τις αλατοπιπερώνω.
Βάζω τη λαμαρίνα στο φούρνο για 12 -13 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν τα λαχανικά.
Σε ένα μπολ διαλύω το κορν φλάουρ σε 1½ φλιτζάνι γάλα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το υπόλοιπο γάλα. Ρίχνω μέσα το μείγμα γάλα-κορν φλάουρ και ανακατεύω με αυγοδάρτη μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτω τα 50 γρ. μαργαρίνης, την κεφαλογραβιέρα και το χτυπημένο αυγό. Ανακατεύω αμέσως την κρέμα ζωηρά και αλατοπιπερώνω.
Παίρνω ένα ταψάκι φούρνου και ρίχνω στο πυθμένα 3-4 κουτ. σούπας από τη κρέμα. Τη απλώνω καλά με τη ράχη ενός κουταλιού.
Συνεχίζω με μια στρώση μελιτζάνες και μια ντομάτες. Πασπαλίζω με το βασιλικό. Ρίχνω τη μισή ποσότητα της κρέμας πάνω από τα λαχανικά και την απλώνω καλά. Επαναλαμβάνω τη στρώση μελιτζάνες, ντομάτες, κρέμα (την υπόλοιπη ποσότητα) .
Αλατοπιπερώνω τα φιλέτα σαρδέλας και τα στρώνω επάνω στη κρέμα.
Ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ψηθεί η σαρδέλα και να πήξει η κρέμα.

Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

Η συνταγή είναι του φίλου μου σεφ Δημήτρη Χρονόπουλου και σας την προτείνω γιατί συνδυάζει απίστευτη ευκολία στην τεχνική και αληθινά εντυπωσιακή γιορτινή εμφάνιση.

15 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

15 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Όταν έχει κρύο, και είμαι στο σπίτι ακούγοντας τη βροχή, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό ρόφημα, κουρνιασμένη στο καναπέ. Αλλά και με φίλες, δίπλα στο τζάκι για «κους κους», είναι ιδανικό σκηνικό για να απολαύσουμε ζεστά ροφήματα με σοκολάτα και όχι μόνο. Εμπνευσμένη […]