Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΕΛΙΟΠΙΤΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΕΛΙΟΠΙΤΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΕΛΙΟΠΙΤΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

: 6
: 20 min
: 40 min
           
: 1 hr

Αυτές τις χωριάτικες ελιόπιτες τις κάνω πάντα στις μέρες της νηστείας. Είναι πολύ χορταστικές και πεντανόστιμες. Αν εσείς δεν νηστεύετε από τα γαλακτομικά μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση ½ φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό και ½ φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη.

Ingridients
  • Για τη ζύμη
  • 650-700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 190 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • 2 κουτ. γλυκού μπεικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
  • Για τη γέμιση
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλλωμα ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
  • 3 φλιτζ. τσαγιού ελιές θρούμπες (χωρίς το κουκούτσι), ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα καβουρντισμένα, χοντροκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Για τη ζύμη: Σε ένα λεκανάκι κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Κάνω μια λακούβα στη μέση και ρίχνω το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα. Ζυμώνω καλά με τα χέρια μου για 5-8 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη ελαστική και εύπλαστη.
  • Step 2 Πλάθω τη ζύμη σε μπάλα και την αφήνω για 1 ώρα περίπου να ξεκουραστεί.
  • Step 3 Για τη γέμιση: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύω καλά.
  • Step 4 Για τις πιτούλες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 5 Χωρίζω τη ζύμη σε 6-8 κομμάτια, ανάλογα με το πόσο μεγάλα θέλω να τα κάνω. Πασπαλίζω με αλεύρι τον πάγκο μου και τοποθετώ στο κέντρο ένα κομμάτι ζύμη. Ανοίγω με τον πλάστη σε λεπτό, στρογγυλό φύλλο. Βάζω στο κέντρο 3-4 γεμάτες ουταλιές γέμιση και βρέχω με λίγο νερό την περιφέρεια του φύλλου.
  • Step 6 Σηκώνω τις άκρες του κύκλου φέρνοντάς τες στο κέντρο της γέμισης σκεπάζοντάς την καλά. Μεταφέρω την πιτούλα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζω μέχρι να τελειώσω με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Step 7 Αλείφω τις πιτούλες με λίγο λάδι και αν θέλω πασπαλίζω με σουσάμι. Ψήνω σε για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.
  • Step 8 Τις σερβίρω χλιαρές ή κρύες.

Related Posts

ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΟ ΜΠΟΥΦΕ

ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΟ ΜΠΟΥΦΕ

Αποφασίσατε να οργανώσετε έναν μπουφέ αντί για τραπέζι με καθιστούς καλεσμένους; Κάνατε πολύ καλά! Δεν έχει καμμία σημασία αν είναι για πολλά ή λίγα άτομα, σε έναν μπουφέ έχετε τη δυνατότητα να αφήσετε ελευθερία κινήσεων στους καλεσμένους σας, να ελαφρύνετε την ατμόσφαιρα, να αφήσετε χώρο […]

ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΤΥΡΙ COTTAGE & ΔΥΟΣΜΟ

ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΤΥΡΙ COTTAGE & ΔΥΟΣΜΟ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Οι πίτες έχουν καθιερωθεί εδώ και χρόνια ως ένα πολύ θρεπτικό σνακ ή πρωινό, αν και τα τελευταία χρόνια έχουν λάβει την θέση τους και στο μεσημεριανό μας γεύμα. Η συγκεκριμένη πρόταση της αγαπημένης μας Ντίνας πέρα από την υπέροχη και παραδοσιακή γεύση, έχει να σου προσφέρει και πλήθος θρεπτικών συστατικών.



Subscribe