Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΕΛΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ, ΜΕ ΚΑΠΠΑΡΟΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΟΒΟ

ΕΛΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ, ΜΕ ΚΑΠΠΑΡΟΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΟΒΟ

ΕΛΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ, ΜΕ ΚΑΠΠΑΡΟΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΟΒΟ

: 10 min
           
: 2 hr

Ιδανικές για κρασομεζέ!

Ingridients
  • 400 γρ. πράσινες ελιές, έτοιμες γεμιστές (προτιμήστε αυτές που είναι γεμιστές με πιπεριά Φλωρίνης, από μια καλή μάρκα)
  • 1 κουτ. σούπας μπούκοβο, γλυκό
  • 100 γρ. καππαρόφυλλα σε βάζο (τα βρίσκω σε καλά μπακάλικα), καλά στραγγισμένα
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό, πολύ ψιλοκομμένο
  • 100 ml καλό ελαιόλαδο
  • 30 ml ξίδι από λευκό κρασί
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τις ελιές και όλα τα υπόλοιπα υλικά (το μπούκοβο, τα καππαρόφυλλα, το μαϊντανό, το λάδι και το ξίδι) και ανακατεύω πολύ καλά.
  • Step 2 Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω για 2 ώρες στο ψυγείο για να αναμειχθούν τα αρώματα.
  • Step 3 Τις σερβίρω μαζί με τη μαρινάδα τους.

Related Posts

ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ, ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ «ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ»

ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ, ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ «ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ»

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το Κυριακάτικο τραπέζι αποτελεί παράδοση της Ελληνικής οικογένειας και ευκαιρία για κατανάλωση γευστικών συνταγών υψηλής διατροφικής αξίας. Το λαβράκι Fish from Greece με ελιές, σταφύλια και πατάτες Τσακιστές είναι η ιδανική θρεπτική πρόταση.