destination taste!

ΕΛΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ, ΜΕ ΚΑΠΠΑΡΟΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΟΒΟ

ΕΛΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ, ΜΕ ΚΑΠΠΑΡΟΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΟΒΟ

ΕΛΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ, ΜΕ ΚΑΠΠΑΡΟΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΟΒΟ

: 10 min
           
: 2 hr

Ιδανικές για κρασομεζέ!

Ingridients
  • 400 γρ. πράσινες ελιές, έτοιμες γεμιστές (προτιμήστε αυτές που είναι γεμιστές με πιπεριά Φλωρίνης, από μια καλή μάρκα)
  • 1 κουτ. σούπας μπούκοβο, γλυκό
  • 100 γρ. καππαρόφυλλα σε βάζο (τα βρίσκω σε καλά μπακάλικα), καλά στραγγισμένα
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό, πολύ ψιλοκομμένο
  • 100 ml καλό ελαιόλαδο
  • 30 ml ξίδι από λευκό κρασί
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τις ελιές και όλα τα υπόλοιπα υλικά (το μπούκοβο, τα καππαρόφυλλα, το μαϊντανό, το λάδι και το ξίδι) και ανακατεύω πολύ καλά.
  • Step 2 Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω για 2 ώρες στο ψυγείο για να αναμειχθούν τα αρώματα.
  • Step 3 Τις σερβίρω μαζί με τη μαρινάδα τους.

Related Posts

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ «ΠΡΑΣΙΝΟ» ΡΥΖΙ

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ «ΠΡΑΣΙΝΟ» ΡΥΖΙ

Τα πολλά μυρωδικά δίνουν χρώμα και απίστευτη γεύση στο ρύζι ενώ τα καλαμαράκια «μελώνουν» μέσα στην πλούσια, ντοματένια σάλτσα τους. Δώστε μόνο προσοχή στους χρόνους μαγειρέματος, γιατί τα καλαμαράκια είναι ευαίσθητα και σκληραίνουν γρήγορα.

ΡΥΖΟΜΠΟΥΡΕΚΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΡΥΖΟΜΠΟΥΡΕΚΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Πικάντικο μεζεδάκι που μπορείτε να βάλετε όποια τυριά σας αρέσουν. Δοκιμάστε συνδυασμούς όπως μπλε τυρί Δανίας με γραβιέρα γλυκιά ή πικάντικο κεφαλοτύρι με απαλό ανθότυρο…