20΄ 3 ώρες 6 – 8 μερίδες – Ελλήνων Γεύσεις στην Αγόριανη (2/3/2014) Υλικά Εκτέλεση 4 κιλά μπούτι προβατίνας, ξεκοκκαλισμένο από το...
Περισσότερα →
10΄ 45΄ 1 ταψί 36 εκ. – Ελλήνων Γεύσεις στην Αγόριανη (2/3/2014) Υλικά Εκτέλεση 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 3 φλιτζ. τσαγιού...
Περισσότερα →
15΄ 1 ώρα + 15΄ 1 ταψί 25×25 εκ. – Ελλήνων Γεύσεις στην Αγόριανη (2/3/2014) Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. φύλλα κρούστας 250...
Περισσότερα →
20´ – 25 γκοφρέτες 2 ώρες Ελλήνων Γεύσεις στην Αίγινα. Υλικά Εκτέλεση 250 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο 150 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο...
Περισσότερα →
30´ 40´ 2 πίτσες 1 ώρα Ελλήνων Γεύσεις στην Αίγινα. Υλικά Εκτέλεση Για τη ζύμη 1 μαγιά ξερή (1 φακελάκι 8 γρ.)...
Περισσότερα →
30´ – 6-8 μερίδες 8 ώρες Ελλήνων Γεύσεις στην Αίγινα. Υλικά Εκτέλεση 750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 400 γρ. γάλα ζαχαρούχο 400 γρ....
Περισσότερα →
20΄ – 4-6 μερίδες 1 ώρα Ελλήνων Γεύσεις στην Αράχωβα (8/12/2013) Υλικά Εκτέλεση 4 αραβικές πίτες Για την τυρόκρεμα 150 γρ. ανθότυρο...
Περισσότερα →
35΄ 50΄ 2 ψωμιά 2 ώρες Ελλήνων Γεύσεις στην Αράχωβα (8/12/2013) Υλικά Εκτέλεση για τη ζύμη 300 ml χλιαρό νερό ½ κουτ....
Περισσότερα →
20΄ 1 ώρα 1 ταψί διαμέτρου 36 εκ. – Ελλήνων Γεύσεις στην Αράχωβα (8/12/2013) Υλικά Εκτέλεση 8 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χωριστά...
Περισσότερα →
15΄ 30΄ 4 μερίδες – Ελλήνων Γεύσεις στην Αθήνα Υλικά Εκτέλεση 700 – 1.000 ml ζωμός λαχανικών 10 – 12 γαρίδες μεγάλου...
Περισσότερα →
40΄ 45΄ 6 μερίδες – Ελλήνων Γεύσεις στην Αθήνα Υλικά Εκτέλεση Για τα παντζάρια 1½ παντζάρια μικρού μεγέθους καθαρισμένα λίγο χοντρό αλάτι...
Περισσότερα →
40΄ – 1 τσέρκι 20 cm 4 ώρες Ελλήνων Γεύσεις στην Αθήνα Υλικά Εκτέλεση Για τη βάση 200 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ...
Περισσότερα →
20΄ 1 ώρα + 30΄ 6 μερίδες 2-3 ώρες Ελλήνων Γεύσεις στην Ερέτρια. Υλικά Εκτέλεση Για την κρέμα σκόρδου 10 κεφάλια σκόρδο...
Περισσότερα →
40΄ 45΄ 6 μερίδες – Ελλήνων Γεύσεις στην Ερέτρια. Υλικά Εκτέλεση ½ πακέτο χυλοπίτες Ζυμαρικά Ψαχνών 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 300...
Περισσότερα →
30΄ 30΄ – 35΄ περίπου 8 μπουκίτσες – Ελλήνων Γεύσεις στην Ερέτρια. Υλικά Εκτέλεση 1 φύλλο κουρού Ζύμη Ψαχνών 200 γρ. φύλλο κανταΐφι...
Περισσότερα →
10΄ 30΄ 4 μερίδες – Ελλήνων Γεύσεις στην Εύβοια Υλικά Εκτέλεση 1.200 γρ. φιλέτο στήθος κομμένο σε μεγάλα κομμάτια 2 κουτ. σούπας...
Περισσότερα →
20΄ 1 ώρα 1 ταψί 26 cm – Ελλήνων Γεύσεις στην Εύβοια Υλικά Εκτέλεση Για την πίτα 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + 1...
Περισσότερα →
10΄ – 500 γρ. παγωτό 5 ώρες Ελλήνων Γεύσεις στην Εύβοια Υλικά Εκτέλεση 250 γρ. ώριμες φράουλες που τις έχουμε καταψύξει 180...
Περισσότερα →
30΄ 25΄- 30΄ 4 μερίδες – Ελλήνων Γεύσεις στον Φενεό. Υλικά Εκτέλεση 1 πακέτο κοχύλες (μεγάλου μεγέθους ζυμαρικά σε σχήμα κοχυλιού, ειδικά...
Περισσότερα →
10΄ 25΄ – 30΄ 4 μερίδες – Ελλήνων Γεύσεις στον Φενεό. Υλικά Εκτέλεση 250 γρ. μαυρομάτικα φασόλια 1 ξερό κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο, ολόκληρο...
Περισσότερα →
20΄ 15΄ – 20΄ 30 μπισκότα – Ελλήνων Γεύσεις στον Φενεό. Υλικά Εκτέλεση Για τα cookies 120 γρ. κουβερτούρα 55%, σπασμένη σε...
Περισσότερα →
20´ 1 ώρα 4-6 μερίδες – Ελλήνων Γεύσεις στο Γύθειο Υλικά Εκτέλεση 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από στήθος, κομμένο σε λεπτές φέτες...
Περισσότερα →
30΄ 30΄ 6 μερίδες – Ελλήνων Γεύσεις στο Γύθειο Υλικά Εκτέλεση Για τα λαχανικά 2 φινόκιο κομμένα σε φέτες 1 εκ. 4...
Περισσότερα →
30΄ 40΄ 1 φόρμα 24 εκ. – Ελλήνων Γεύσεις στο Γύθειο Υλικά Εκτέλεση Για τη σοκολατένια ζύμη 100 γρ. μαργαρίνη, σε θερμοκρασία...
Περισσότερα →
20΄ 1 ώρα 4-6 μερίδες – Ελλήνων Γεύσεις στην Καλαμάτα Υλικά Εκτέλεση 350 γρ. κιμά κοτόπουλου 350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 2 αυγά...
Περισσότερα →
15΄ 20΄ 4 μερίδες – Ελλήνων Γεύσεις στην Καλαμάτα Υλικά Εκτέλεση 2 μεγάλα παντζάρια, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε κομμάτια 4 κουτ....
Περισσότερα →
30΄ – 6 μερίδες 1 ώρα Ελλήνων Γεύσεις στην Καλαμάτα Υλικά Εκτέλεση Για τις μπαλίτσες τυριού 200 γρ. φρέσκο ανθότυρο 200 γρ....
Περισσότερα →
15΄ 2 ώρες 6 μερίδες 3 – 4 ώρες Ελλήνων γεύσεις στο Καρπενήσι. Υλικά Εκτέλεση 2 κιλά χοιρινή σπάλα (ζυγισμένη χωρίς το...
Περισσότερα →
40΄ 50΄ 1 ταψί 28 εκ. – Ελλήνων Γεύσεις στο Καρπενήσι. Υλικά Εκτέλεση 2 πακέτα φύλλο παραδοσιακό 2 αυγά 1 φλιτζ. τσαγιού...
Περισσότερα →
35΄ 30΄ – 35΄ 40 κομμάτια κλασικού μεγέθους ή 60 – 70 μικρές μπουκιές – Ελλήνων γεύσεις στο Καρπενήσι. Υλικά Εκτέλεση Για...
Περισσότερα →
10´ 40´ 4 μερίδες – Ελλήνων Γεύσεις στην Κω. Υλικά Εκτέλεση 2 ψαρονέφρια βάρους ½ κιλού το καθένα 400 γρ. λιαστές ντομάτες...
Περισσότερα →
20´ 45´-50´ 4-6 μερίδες – Ελλήνων Γεύσεις στην Κω. Υλικά Εκτέλεση 6-8 κολοκύθια κομμένα σε κυβάκια 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 200...
Περισσότερα →
40΄ 30΄ 4-6 μερίδες – Ελλήνων γεύσεις στη Λήμνο. Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. Φλωμάρια ή κάποιο άλλο ζυμαρικό (χυλοπίτες, λαζάνια, παπαρδέλες…) 500...
Περισσότερα →
45΄ 50΄ 4 μερίδες – Ελλήνων γεύσεις στη Λήμνο. Το λάδι που μένει από το ψήσιμο των παντζαριών, σε συνδυασμό με το...
Περισσότερα →
30΄ 40΄ – 45΄ 1 ταψί διαμέτρου 28 – 30 εκ. – Ελλήνων γεύσεις στη Λήμνο. Η γλύκα του παχύρρευστου πετιμεζιού και...
Περισσότερα →
10΄ 20΄ – 25΄ 4 μερίδες – Ελλήνων γεύσεις στη Λήμνο. Αυτά τα μελωμένα αχλάδια σερβίρονται θαυμάσια σαν επιδόρπιο, σκέτα ή με...
Περισσότερα →
10΄ Μαγείρεμα: περίπου 1½ ώρα Ψήσιμο: 30΄ 4 μερίδες – Ελλήνων Γεύσεις στη Λίμνη Πλαστήρα (12/1/2014) Κλασικό κυριακάτικο φαγάκι, οικογενειακό και καλοκαιρινό,...
Περισσότερα →
20´ 45´ 1 ταψί 32 εκ. – Ελλήνων Γεύσεις στη Λίμνη Πλαστήρα (12/1/2014) Υλικά Εκτέλεση 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο...
Περισσότερα →
20΄ 1 ώρα 1 ταψί 38 εκ. 15΄ Ελλήνων Γεύσεις στη Λίμνη Πλαστήρα Υλικά Εκτέλεση 1 ποτήρι μαργαρίνη, λιωμένη 1 ποτήρι ζάχαρη...
Περισσότερα →
15΄ 1½ ώρα 4 – 6 μερίδες – Ελλήνων Γεύσεις στο Ναύπλιο Υλικά Εκτέλεση 2 ζουμερά πορτοκάλια 2 ζουμερά λεμόνια 800 γρ....
Περισσότερα →
30΄ – 4 μερίδες – Ελλήνων Γεύσεις στο Ναύπλιο Υλικά Εκτέλεση 2 ματσάκια ρόκα (τα φύλλα και οι πολύ τρυφεροί μίσχοι), πλυμένη...
Περισσότερα →
25΄ 50΄ 1 φόρμα διαμέτρου 28 εκ. – Ελλήνων Γεύσεις στο Ναύπλιο Υλικά Εκτέλεση 1 φύλλο έτοιμη ζύμη κουρού (ή 1 φύλλο...
Περισσότερα →
30΄ 40΄ – 45΄ 6 – 8 μερίδες 45΄ Ελλήνων Γεύσεις στον Όλυμπο (4/5/2014) Υλικά Εκτέλεση Για τη ζύμη μπριζέ 250 γρ....
Περισσότερα →
40΄ 15΄ 4 – 6 μερίδες (σαν ορεκτικό) – Ελλήνων Γεύσεις στον Όλυμπο (4/5/2014) Υλικά Εκτέλεση Για τα τσιπς 1 πακέτο λαζάνια...
Περισσότερα →
30΄ – 1 φόρμα 20Χ8 εκ. 4 ώρες Ελλήνων Γεύσεις στον Όλυμπο (4/5/2014) Υλικά Εκτέλεση 600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη 250 γρ....
Περισσότερα →
10΄ 20΄ 4 – 6 μερίδες 30΄ Ελλήνων Γεύσεις στον Πόρο (13/4/2014) Υλικά Εκτέλεση Για τα τονοκεφτεδάκια 400 γρ. τόνος κονσέρβας, σε...
Περισσότερα →
40΄ περίπου 1 ώρα 6 μερίδες – Ελλήνων Γεύσεις στον Πόρο (13/4/2014) Υλικά Εκτέλεση 1.000 -1.200 γρ. σουπιές, φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες 1...
Περισσότερα →
20΄ 20΄ 6-8 μεριδες – Ελλήνων Γεύσεις στον Πόρο (13/4/2014) Υλικά Εκτέλεση 225 γρ. μπισκότα κανέλα θρυμματισμένα 100 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο,...
Περισσότερα →
20΄ 45΄ 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ – Ελλήνων Γεύσεις στη Σκόπελο. Υλικά Εκτέλεση 150 γρ. δαμάσκηνα Σκοπέλου (χωρίς το κουκούτσι), ψιλοκομμένα...
Περισσότερα →
20΄ – 4 μερίδες – Ελλήνων Γεύσεις στη Σκόπελο. Υλικά Εκτέλεση 300 γρ. ντοματίνια 200 γρ. ρόκα καθαρισμένη και πλυμμένη 50 ml...
Περισσότερα →
30΄ 40΄ 4 – 6 μερίδες – Ελλήνων Γεύσεις στη Σκόπελο. Υλικά Εκτέλεση 1.000-1.200 γρ. ροφός φρέσκος, κομμένος σε χοντρές φέτες 1...
Περισσότερα →
30´ 7 ώρες 4-6 άτομα – Ελλήνων Γεύσεις στην Τσαγκαράδα (17/11/2013) Υλικά Εκτέλεση 1 αρνίσιο μπούτι 1½ κιλό περίπου 4-5 σκελίδες σκόρδου...
Περισσότερα →
20´ – 4 μερίδες – Ελλήνων Γεύσεις στην Τσαγκαράδα (17/11/2013) Υλικά Εκτέλεση 3 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα στην χονδρή πλευρά...
Περισσότερα →
30´ 50´ 6 – 8 μερίδες – Ελλήνων Γεύσεις στην Τσαγκαράδα (17/11/2013) Υλικά Εκτέλεση Για τον μπακλαβά 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή...
Περισσότερα →
40΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες – Ελλήνων Γεύσεις στη Χαλκίδα. Υλικά Εκτέλεση ½ κιλό κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια ½ κιλό μπρόκολο,...
Περισσότερα →
10΄ περίπου 1 ώρα + 15΄ 4 μερίδες – Ελλήνων Γεύσεις στη Χαλκίδα. Υλικά Εκτέλεση 1 κιλό γρ. χοιρινή πανσέτα, σε ενιαίο...
Περισσότερα →
20΄ 40΄ 4-6 μερίδες – Ελλήνων Γεύσεις στην Χαλκιδική (24/11/2013) Υλικά Εκτέλεση 4 φύλλα παραδοσιακό για πίτες κομμένα σε τετράγωνα κομμάτια 10...
Περισσότερα →
20΄ Μαγείρεμα: 5΄ Ψήσιμο: 5΄ 4-6 μερίδες – Ελλήνων Γεύσεις στην Χαλκιδική (24/11/2013) Υλικά Εκτέλεση 45-50 μύδια φρέσκα καθαρισμένα 250 γρ. βούτυρο,...
Περισσότερα →
30´ – 4-6 μερίδες 2 ώρες Ελλήνων Γεύσεις στην Χαλκιδική (24/11/2013) Υλικά Εκτέλεση 350 γρ. κανταΐφι (που το έχουμε βάλει στην κατάψυξη...
Περισσότερα →
20΄ 1 ώρα + 30΄ 6-8 μερίδες – Ελλήνων Γεύσεις στο Ξυλόκαστρο. Υλικά Εκτέλεση 1 κιλό περίπου συκωτάκια πουλερικών 500 γρ. λουκάνικα...
Περισσότερα →
30´ 2 ώρες 6 μερίδες 12 ώρες Ελλήνων Γεύσεις στο Ξυλόκαστρο. Υλικά Εκτέλεση 1 κόκορας περίπου 2-3 κιλά (προτιμότερο το καπόνι) αλανιάρη...
Περισσότερα →
45´ 1 ώρα 16 κομμάτια – Ελλήνων Γεύσεις στο Ξυλόκαστρο. Υλικά Εκτέλεση Για το κέικ 4 αυγά (προτιμήστε βιολογικά) 300 γρ. ζάχαρη...
Περισσότερα →
20΄ 1 ώρα + 15΄ 4 μερίδες – Ελλήνων Γεύσεις στον Χολομώντα (8/12/2013) Υλικά Εκτέλεση 900 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε...
Περισσότερα →
15΄ 35΄ 4-6 μερίδες – Ελλήνων Γεύσεις στον Χολομώντα (8/12/2013) Νόστιμη σούπα γλυκοκολοκύθας αρωματισμένη με μίγμα μπαχαρικών κάρι που ταιριάζει ωραία με...
Περισσότερα →
20΄ 45΄ 4-6 μερίδες – Ελλήνων Γεύσεις στον Χολομώντα (8/12/2013) Στην ουσία είναι ένα στρούντελ με γέμιση από μήλα, μπανάνες, σταφίδες και...
Περισσότερα →
30΄ 45΄ – 50΄ 6 – 8 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Καλαμάτα! Υλικά Εκτέλεση 5 χωριάτικα φύλλα Ζύμης Ψαχνών 1...
Περισσότερα →
25΄ – 1 μέτρια φόρμα για κέικ 1 ώρα Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Καλαμάτα! Υλικά Εκτέλεση Για το σιρόπι 750 ml νερό...
Περισσότερα →
15΄ – 4 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Καλαμάτα! Υλικά Εκτέλεση 3 πορτοκάλια Ναβαλίνες (ή Μέρλιν ή Βαλέντσια ανάλογα με την...
Περισσότερα →
20΄ 15΄ – 16΄ 6 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Καβάλα! Υλικά Εκτέλεση Για τα κεμπάπ 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από...
Περισσότερα →
20΄ – 6 – 8 μερίδες 1 – 1½ ώρα Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Καβάλα! Υλικά Εκτέλεση Για τη βάση 300 γρ....
Περισσότερα →
10΄ – 4 – 6 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Καβάλα! Υλικά Εκτέλεση τα φύλλα από 2 ματσάκια ρόκα, χονδροκομμένα 2...
Περισσότερα →
30΄ 30΄ – 35΄ 16 πιτάκια – Ένα τραπέζι Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη! Υλικά Εκτέλεση 16 φύλλα κρούστας Ζύμη Ψαχνών 600 γρ. κιμά...
Περισσότερα →
10΄ – 6 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη! Υλικά Εκτέλεση 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% 200 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένα...
Περισσότερα →
20΄ 30΄ 6 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στο Βόλο! Υλικά Εκτέλεση 3-4 μήλα γκόλντεν καθαρισμένα και κομμένα το καθένα σε 8...
Περισσότερα →
30΄ 35΄ – 40΄ 4 πεϊνιρλί – Ένα τραπέζι Ελλάδα στο Βόλο! Υλικά Εκτέλεση 2 φύλλα ζύμης για πίτσα Ζύμη Ψαχνών Για τη...
Περισσότερα →
10΄ 1 ώρα 4 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στο Βόλο! Υλικά Εκτέλεση 300 γρ. φασόλια μαυρομάτικα 400 γρ. σέσκουλα (τα φύλλα...
Περισσότερα →
45΄ 40΄ 1 φόρμα κέικ 22 εκ. – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Αττική! Υλικά Εκτέλεση Για τα αχλάδια 5 αχλάδια 750 ml...
Περισσότερα →
20΄ 45΄ 1 ταψί 28×35 εκ. – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Αττική! Υλικά Εκτέλεση Για την πίτα 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά,...
Περισσότερα →
35΄ 15΄ 12 – 14 κροκέτες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Αττική! Υλικά Εκτέλεση ½ κουνουπίδι (περίπου 500 γρ.) 1 αυγό, κατά...
Περισσότερα →
45΄ 15΄ 1 φόρμα διαμέτρου 20 εκ. 2 ώρες Ένα τραπέζι Ελλάδα στα Τρίκαλα! Υλικά Εκτέλεση Για την κρέμα 650 ml γάλα...
Περισσότερα →
15΄ 20΄ 4 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στα Τρίκαλα! Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. πορτομπέλο, κομμένα σε χοντρά κομμάτια 50 γρ. μανιτάρια...
Περισσότερα →
10΄ – 4 μερίδες 4 – 5 ώρες Ένα τραπέζι Ελλάδα στα Τρίκαλα! Υλικά Εκτέλεση 250 γρ. πλιγούρι 1 κουτ. γλυκού πελτέ...
Περισσότερα →
30΄ – 4 – 6 μερίδες 8 ώρες Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Πιερία! Υλικά Εκτέλεση 200 γρ. κρέμα γάλακτος 300 γρ. τυρί κρέμα...
Περισσότερα →
30΄ 25΄ 4 – 6 μερίδες 30΄ Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Πιερία! Υλικά Εκτέλεση 800 γρ. μοσχαρίσιο κρέας από τρανς, χωρίς κόκαλο,...
Περισσότερα →
30΄ 30΄ 6 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Πιερία! Υλικά Εκτέλεση 12 μανιτάρια πορτομπέλο (θα τα βρείτε σε σκαφάκια που συνήθως...
Περισσότερα →
15΄ Μαγείρεμα: 20΄ Ψήσιμο: 20΄ 6 muffins – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Χαλκιδική Υλικά Εκτέλεση 1 συσκευασία Ζύμη Πίτσας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ (δύο...
Περισσότερα →
20΄ – 6 – 8 μερίδες 6 – 8 ώρες Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Χαλκιδική Υλικά Εκτέλεση Για τη βάση 1½ πακέτο...
Περισσότερα →
30΄ – 4 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Χαλκιδική Υλικά Εκτέλεση 300 γρ. σπανάκι baby, πλυμμένο και καλά στεγνωμένο 1 ματσάκι...
Περισσότερα →
10΄ 10΄ 6 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Κοζάνη! Υλικά Εκτέλεση Για την κρέμα 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 300 γρ. τυρί...
Περισσότερα →
10΄ 1 ώρα 6 μερίδες 1 ώρα Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Κοζάνη! Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. μοσχάρι (χτένι), κομμένο σε μεγάλες μπουκιές...
Περισσότερα →
15΄ 30΄ – 35΄ 6 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Κοζάνη! Υλικά Εκτέλεση 12 φύλλα κρούστας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ 150 γρ. βούτυρο,...
Περισσότερα →
15΄ 45΄ 1 ταρτιέρα 28 εκ. – Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Λάρισα! Υλικά Εκτέλεση 5 κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες...
Περισσότερα →
30΄ 50΄ 6 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Λάρισα! Υλικά Εκτέλεση 1 φύλλο σφολιάτας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ 4 κουτ. σούπας τσαγιού ελαιόλαδο 1...
Περισσότερα →
20΄ 1 ώρα + 50΄ 6 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Λάρισα! Υλικά Εκτέλεση 1 ξεκοκαλισμένο κατσικίσιο μπούτι, περίπου 2 κιλά...
Περισσότερα →
20΄ 1 ώρα + 45΄ 4 – 6 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Φλώρινα! Υλικά Εκτέλεση 1½ κιλό αρνίσια σπάλα (την...
Περισσότερα →
10΄ 1½ ώρα 4 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Φλώρινα! Υλικά Εκτέλεση 300 γρ. γίγαντες, μουλιασμένοι για 12 ώρες 2 κλωνάρια...
Περισσότερα →
20΄ 10΄ 15 – 18 cookies – Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Φλώρινα! Υλικά Εκτέλεση 230 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα με 50 % περιεκτικότητα σε...
Περισσότερα →
40΄ 25΄ η κάθε δόση 6 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Χριστουγεννιάτικη Αθήνα! Υλικά Εκτέλεση Για την κρέμα κάστανου 35 γρ....
Περισσότερα →
20΄ 2 ώρες 6 – 8 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Χριστουγεννιάτικη Αθήνα! Υλικά Εκτέλεση 1 μεγάλος κόκορας, βάρους 2½ –...
Περισσότερα →
15΄ 15΄ 4 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Χριστουγεννιάτικη Αθήνα! Υλικά Εκτέλεση 400 γρ. γραβιέρα, κομμένη σε μπαστουνάκια 3 αυγά, κατά...
Περισσότερα →
10΄ 12΄ – 13΄ 2 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Θεσσαλονίκη! Υλικά Εκτέλεση Για τις σαρδέλες 400 γρ. φιλέτα σαρδέλας 4 κουτ....
Περισσότερα →
20΄ 1 ώρα 4 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Θεσσαλονίκη! Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. σπαγγέτι 500 γρ. μοσχάρι (από ποντίκι), κομμένο...
Περισσότερα →
10΄ Μαγείρεμα: 15΄ Ψήσιμο: 1 ώρα 6 – 8 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Θεσσαλονίκη! Υλικά Εκτέλεση 8 χωριάτικα φύλλα Στρογγυλό...
Περισσότερα →
5΄ 30΄ 6 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Θεσσαλονίκη! Υλικά Εκτέλεση 250 γρ. πετιμέζι 1.200 ml νερό 160 γρ. αλεύρι για...
Περισσότερα →
15΄ Μαγείρεμα: 25΄ Ψήσιμο: 20΄ – 30΄ 4 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Εύβοια! Υλικά Εκτέλεση 4 μπουτάκια κοτόπουλου (φιλεταρισμένα) 4...
Περισσότερα →
15΄ 15΄ – 20΄ 4 – 6 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Εύβοια! Υλικά Εκτέλεση 6 φύλλα Βηρυτού ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ 6 κουτ....
Περισσότερα →
20΄ 1½ ώρα 4 – 6 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Κεφαλονιά! Υλικά Εκτέλεση Για το γύρο 400 γρ. πανσέτες λεπτοκομμένες...
Περισσότερα →
15΄ 40΄ 4 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Κεφαλονιά! Υλικά Εκτέλεση 800 γρ. μικρές πατάτες, πλυμένες & βρασμένες (ίσα που να...
Περισσότερα →
15΄ 20΄ 4 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Κεφαλονιά! Υλικά Εκτέλεση 500 ml γάλα 120 ml νερό 3 κουτ. σούπας ρυζάλευρο...
Περισσότερα →
15΄ 30΄ 10 – 12 muffins – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Πρέβεζα. Υλικά Εκτέλεση 3 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά) 180 γρ. αλεύρι...
Περισσότερα →
15΄ 40΄ 4 – 6 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Πρέβεζα. Υλικά Εκτέλεση 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρο, κομμένο σε μερίδες 10 ξερά...
Περισσότερα →
30΄ 12΄ 1 φόρμα με αφαιρούμενο πάτο, διαμέτρου 28 εκ. Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Πρέβεζα. Υλικά Εκτέλεση Για τη βάση 200 γρ. βούτυρο soft...
Περισσότερα →
30΄ 20΄ 4 – 6 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στη Μεσσηνία! Υλικά Εκτέλεση 5 μελιτζάνες φλάσκες (χωρίς σπόρια) καθαρισμένες και κομμένες...
Περισσότερα →
20΄ 12΄ 4 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στη Μεσσηνία! Υλικά Εκτέλεση 12 σύκα μαύρα μεγάλα 100 γρ. κόκκινα φρούτα δάσους σε...
Περισσότερα →
30΄ 45΄ 4 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Άνδρο! Υλικά Εκτέλεση 4 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες 2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες 2...
Περισσότερα →
20΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Άνδρο! Υλικά Εκτέλεση 1½ κιλό μοσχαρίσιο νουά (ολόκληρο σε διχτάκι) 1...
Περισσότερα →
15΄ – 10 – 15 τρουφάκια – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Άνδρο! Υλικά Εκτέλεση 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (καλής ποιότητας 55% τουλάχιστον...
Περισσότερα →
30΄ 1 ώρα 6 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Λευκάδα! Υλικά Εκτέλεση Για την πίτα 9 χωριάτικα φύλλα ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο...
Περισσότερα →
30΄ 45΄ 6 – 8 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Λευκάδα! Υλικά Εκτέλεση 4 δαμάσκηνα φρέσκα (κομμένα σε κυβάκια) 6 δαμάσκηνα...
Περισσότερα →
20΄ 45΄ 500 γρ. μαρμελάδα – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Λευκάδα! Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. ντομάτες ώριμες 2 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο,...
Περισσότερα →
20΄ 45΄ 1 φόρμα κέικ ή 10 μικρά φορμάκια – Ένα τραπέζι Ελλάδα στη Μύκονο! Υλικά Εκτέλεση 180 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως...
Περισσότερα →
20΄ 40΄ 4 – 6 μερίδες 15΄ Ένα τραπέζι Ελλάδα στη Μύκονο! Υλικά Εκτέλεση Για το κοτόπουλο 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου...
Περισσότερα →
10΄ 1 ώρα 4 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στη Σίφνο! Υλικά Εκτέλεση Για τη φάβα 2 φλιτζ. τσαγιού φάβα ½ φλιτζ. τσαγιού...
Περισσότερα →
20΄ 25΄ 4 μερίδες 30΄ Ένα τραπέζι Ελλάδα στη Σίφνο! Υλικά Εκτέλεση 300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά (λάπα) 200 γρ. χοιρινό κιμά (σπάλα)...
Περισσότερα →
40΄ 40΄ – 50΄ 4 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Νάξο! Υλικά Εκτέλεση 1 κιλό φιλέτο γαύρου 4 πατάτες, καθαρισμένες και...
Περισσότερα →
1 ώρα – 4 – 6 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Νάξο! Υλικά Εκτέλεση 6 φέτες χωριάτικο ψωμί, ψημένες για λίγα...
Περισσότερα →
15΄ 50΄ 1 μέτρια φόρμα – Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Νάξο! Υλικά Εκτέλεση Για το κέικ 2 μέτριες μπανάνες, ώριμες 3 αυγά,...
Περισσότερα →
15΄ 20΄ 4 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στα Γρεβενά! Υλικά Εκτέλεση 1 πακέτο (400 γρ.) παπαρδέλες 1 κύβος ζωμός κότας ½ φλιτζ. τσαγιού...
Περισσότερα →
10΄ – 4 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στα Γρεβενά! Υλικά Εκτέλεση 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή 1...
Περισσότερα →
40΄ 40΄ 8 – 10 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στα Γρεβενά! Υλικά Εκτέλεση 2 φύλλα σφολιάτας Ζύμη Ψαχνών 6 μέτρια ώριμα αχλάδια,...
Περισσότερα →
40΄ – 4 – 6 μερίδες 3-4 ώρες Ένα τραπέζι Ελλάδα στα Ζαγοροχώρια. Υλικά Εκτέλεση 8 πιπεριές Φλωρίνης απο βαζάκι, καλά στραγγισμένες 5...
Περισσότερα →
30΄ 30΄ 6 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στα Ζαγοροχώρια. Υλικά Εκτέλεση 300 γρ. κριθαράκι χοντρό ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1 κύβο ζωμό βοδινού...
Περισσότερα →
40΄ 45΄ 6 – 8 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στα Ζαγοροχώρια. Υλικά Εκτέλεση 150 γρ.ξερά σύκα, ψιλοκομμένα 2 φακελάκια βιολογικό ρόφημα με...
Περισσότερα →
15΄ 1 ώρα 4 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στα Ιωάννινα. Υλικά Εκτέλεση 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (συνολικού βάρους περίπου 800 γρ.)...
Περισσότερα →
30΄ 25΄ – 30΄ 12 ταρτάκια Ένα τραπέζι Ελλάδα στα Ιωάννινα. Υλικά Εκτέλεση 12 φύλλα χωριάτικα Ζύμη Ψαχνών 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο...
Περισσότερα →
15΄ – 6 μερίδες 2 ώρες Ένα τραπέζι Ελλάδα στα Ιωάννινα Υλικά Εκτέλεση 180 γρ. λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια 400 γρ. φυτική...
Περισσότερα →
20΄ 35΄ 4 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Αθήνα! Υλικά Εκτέλεση 4 χωριάτικα φύλλα Ζύμη Ψαχνών 40 λεπτές φέτες παστουρμά 5 κουτ....
Περισσότερα →
15΄ 1 ώρα + 45΄ 6 μερίδες 3 – 4 ώρες Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Αθήνα! Υλικά Εκτέλεση 2 κιλά χοιρινή σπάλα (ζυγισμένη...
Περισσότερα →
30΄ 1 ώρα 1 φόρμα του κέικ με τη τρύπα στη μέση Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Αθήνα! Υλικά Εκτέλεση 2 πακέτα φύλλα κρούστας...
Περισσότερα →
20΄ 30΄ 4 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Αθήνα! Υλικά Εκτέλεση 4 κομμάτια φέτα πάχους 1 εκ. και διαστάσεων 7Χ10 εκ. 4...
Περισσότερα →
20΄ – 4 – 6 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Αθήνα! Υλικά Εκτέλεση ½ μικρό τρυφερό λάχανο ψιλοκομμένο 3 μέτρια καρότα καθαρισμένα...
Περισσότερα →
30΄ 25΄ 6 – 8 κομμάτια – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Πάτρα! Υλικά Εκτέλεση 1 βάση για πίτσα Για την γέμιση 40 ml...
Περισσότερα →
15΄ – 4 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Πάτρα! Υλικά Εκτέλεση Για τη σαλάτα 4 μέτρια παντζάρια, κατά προτίμηση βιολογικά, καθαρισμένα 2...
Περισσότερα →
1 ώρα 30΄ – 35΄ 4 – 6 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στη Μάνη! Υλικά Εκτέλεση Για τα κεφτεδάκια 300 γρ. κιμάς...
Περισσότερα →
20΄ 20΄ Για 2 ταψιά δίπλες Ένα τραπέζι Ελλάδα στη Μάνη! Υλικά Εκτέλεση Για τις δίπλες ½ κιλό (1 πακέτο) φύλλο Βυρητού...
Περισσότερα →
40΄ 35΄ 4 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα… στην Ορεινή Αρκαδία! Υλικά Εκτέλεση 80 ml ελαιόλαδο 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά...
Περισσότερα →
45΄ 20΄ 4 – 6 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα… στην Ορεινή Αρκαδία! Υλικά Εκτέλεση 1 κύβο ζωμό κότας 500 γρ. χυλοπιτάκι κοφτό Ζυμαρικά...
Περισσότερα →
20´ 30´ 24 κανταϊφάκια Ένα τραπέζι Ελλάδα στη Σύρο! Υλικά Εκτέλεση 350 γρ. φύλλο καταϊφι Ζύμη Ψαχνών 140 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο, λιωμένο Για...
Περισσότερα →
15´ 35´ 4 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στη Σύρο! Υλικά Εκτέλεση 4 χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο 4 λεπτές φέτες λούζα 3 κουτ....
Περισσότερα →
15´ – 4 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στη Σύρο! Υλικά Εκτέλεση 5 κουτ. σούπας τυρί κρέμα 2 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη 4...
Περισσότερα →
30΄ 45΄ 1 ταψί 24×34 εκ. Ένα τραπέζι Ελλάδα στο Ηράκλειο! Υλικά Εκτέλεση 16 φύλλα κρούστας Ζύμη Ψαχνών 100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη Για τη...
Περισσότερα →
20΄ 40΄ 4 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στο Ηράκλειο! Υλικά Εκτέλεση 800 – 850 γρ. ψαρονέφρι (ανάλογα με το μέγεθός τους θα...
Περισσότερα →
10΄ – 4 – 6 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στο Ηράκλειο! Υλικά Εκτέλεση 150-200 γρ. σταμναγκάθι 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε...
Περισσότερα →
20΄ 45΄ περίπου 6 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στο Λασίσι Υλικά Εκτέλεση 1½ κιλό μοσχαράκι από ελιά ή κιλότο, χωρίς κόκαλο, κομμένο...
Περισσότερα →
15´ – 4 – 6 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα στο Λασίσι Υλικά Εκτέλεση 200-300 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι 200 γρ. κολοκύθα,...
Περισσότερα →
20΄ 1 ώρα 8 κυδώνια Ένα τραπέζι Ελλάδα στο Λασίσι Υλικά Εκτέλεση 8 κυδώνια μικρού ή μέτριου μεγέθους, γερά 1 κουτ. σούπας...
Περισσότερα →
Κατσικάκι: 20΄ Ξινόχοντρος: 20΄ Κατσικάκι: 2 ώρες Ξινόχοντρος: 20΄-25΄ 4 – 6 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα… στο Ρέθυμνο! Υλικά Εκτέλεση Για...
Περισσότερα →
20΄ 35΄ 1 ταψάκι 20×20 εκ. Ένα τραπέζι Ελλάδα… στο Ρέθυμνο! Υλικά Εκτέλεση Για το μείγμα brownies 90 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 90...
Περισσότερα →
15΄ 25΄ 4 – 6 μερίδες 1 ώρα Ένα τραπέζι Ελλάδα… στα Χανιά! Υλικά Εκτέλεση 800-1.000 γρ. χοιρινό από λαιμό χωρίς λίπος κομμένο...
Περισσότερα →
15΄ 1 ώρα 4 – 6 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα… στα Χανιά! Υλικά Εκτέλεση 1½ κιλό πατάτες μικρές (πλυμένες καλά αλλά όχι...
Περισσότερα →
15΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα… στα Χανιά! Υλικά Εκτέλεση 150 γρ. πετιμέζι 600 γρ. νερό 100 γρ. κορν...
Περισσότερα →
30΄ 45΄ στρογγυλό ταψί διαμ. 28 εκ. Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Ζάκυνθο! Υλικά Εκτέλεση 10-12 φύλλα χωριάτικα 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 1½...
Περισσότερα →
20΄ 40΄ 4 μερίδες – Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Ζάκυνθο Υλικά Εκτέλεση 16 μπουτάκια κοτόπουλου, κοπανάκια (όχι ολόκληρα τα μπούτια,αλλά μόνο τα στρουμπουλά...
Περισσότερα →
30΄ ταψί 32×22 εκ. 4 ώρες Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Ζάκυνθο! Υλικά Εκτέλεση 1 πακέτο φρυγανιές Για την κρέμα 1 λίτρο φρέσκο...
Περισσότερα →