Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

«εβίβα» Live Digital Culinary Experiences Cooking Classes

«εβίβα» Live Digital Culinary Experiences Cooking Classes

H προβολή της Ελλάδας μέσω ζωντανών ψηφιακών γαστρονομικών εμπειριών της πλατφόρμας Food.social (www.food.social) σε συνεργασία με το Acropolis Chef’s Club of Attica, παρουσιάζοντας συνταγές και προϊόντα από κάθε πλευράς της Ελλάδος.
Το όνομα της σειράς εμπνευσμένο από τη λέξη “εβίβα” που αν και στην οποία συχνά αποδίδονται λατινικές ρίζες, είναι κάθε άλλο παρά ελληνική! Οι αρχαίοι Έλληνες στα συμπόσιά τους συνήθιζαν να υψώνουν το ποτήρι και να ανταλλάσσουν ευχές για υγεία και ευδαιμονία.
Η φράση που χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένα ήταν το βακχικό-διονυσιακό “Ευοί Ευάν”, που ήταν αντίστοιχο του “υγίαινε” ή, γενικότερα, “χαίρε”.
Τα “Εβίβα” Culinary Experiences Cooking Classes απευθύνονται σε λάτρεις του φαγητού και του πολιτισμού που επιδιώκουν να ανακαλύπτουν Ελληνικές γεύσεις.
Σκοπό έχουν να παρουσιάσουν στους επισκέπτες όλες τις αξίες και τα αγαθά του γαστρονομικού μας πολιτισμού. Τόποι και τοπία, προϊόντα και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις συνταγές και τοπικές κουζίνες
Tα ουσιαστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας αυτά που δίνουν αξία στη ζωή στην αυθεντικότητα, την εγκάρδια φιλοξενία την υγιεινή διατροφή, την ανακάλυψη του μέτρου, την αποθέωση της μικρής κλίμακας, τον τρόπο με τον οποίο ο Έλληνας αντιμετωπίζει τη ζωή, την απέραντη γενναιοδωρία της ψυχής του, τις αξίες του Έλληνα, συναισθήματα όπως η εμπιστοσύνη και το περιβάλλον, και υπόσχονται ότι ο συμμετέχοντας θα γνωρίσει την κουλτούρα κάθε περιοχής, τους αληθινούς ανθρώπους και τις αυθεντικές καταστάσεις.
Φυσικά θα παρουσιαστεί η Ελληνική γαστρονομία στη βαθύτερη ερμηνεία της, το γαστρονομικό πολιτισμό της, τα ήθη και τα έθιμα, τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα μέσα από την τοπική κουζίνα.
Τα ΕβίβαCulinary Experiences Cooking Classes:

 • Αποτελούνται από 3 κύκλους των 10 lives
 • O A’ Κύκλος θα λάβει χώρα στους επόμενους 3 μήνες
 • Πραγματοποιηθούν στην Ελληνική γλώσσα με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Αγγλική γλώσσα από με επαγγελματία διερμηνέα
 • Παρουσιαστούν διαδικτυακά μέσω του site food.social με χρήση της πλατφόρμας Zoom
 • Έχουν περίπου 3ώρη διάρκεια

Στόχος τους είναι να δώσουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να:

 • ανακαλύψουν τον Ελληνικό γαστρονομικό πολιτισμό
 • μάθουν πώς να φτιάχνουν τοπικές λιχουδιές και εντυπωσιακά ελληνικά πιάτα.

Οι φιλικοί, έμπειροι οικοδεσπότες Acropolis Chef’s Club of Attica με πάθος θα διδάξουν τη τέχνη τους και θα παρουσιάσουν:

 • τη διατροφική κουλτούρα των Ελλήνων
 • προσθέτοντας παραδοσιακά μια εξωστρεφή κοινωνική διάσταση,
 • συνδυάζοντας τη γευστική ικανοποίηση με την ψυχαγωγία και την επικοινωνία,
 • προτρέποντας το κοινό να το ζήσει όπου και αν βρίσκεται

Οι συμμετέχοντες θα:

 • μαγειρεύουν μαζί με τον chef – εκπαιδευτή ή απλά θα παρακολουθούν και θα διασκεδάζουν.
 • υπάρχει αλληλεπίδραση και υποβολή ερωτήσεων κατά τη διάρκεια του cooking class / συνεδρίας.

Μείνετε συντονισμένοι στο www.food.social γιατί σε λίγες μέρες το 1ο Live έρχεται από την καρδιά της Αθήνας


Related Posts

20 TIPS ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

20 TIPS ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων που κάθε Χριστούγεννα λάμπει στα γιορτινά τραπέζια. Τα μελομακάρονα μας έχουν έρθει από τη Μικρά Ασία. Ήταν τα γνωστά, σμυρναίικα «φοινίκια» τα οποία ήταν λίγο πιο σκληρά και λιγότερο μελωμένα. Οι νέες νοικοκυρές ίσως βρίσκουν τη συνταγή τους, μπελαλίδικη, αλλά, […]

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

Τώρα είναι η εποχή τους! Τώρα λοιπόν είναι η ιδανική εποχή να αιχμαλωτίσουμε την ευωδιά τους σε χίλιες δυο νοστιμιές όπως λεμονάδα, λεμονόκρεμα, λεμονάκια στο αλάτι από το Μαρόκο. Δείτε επίσης πώς με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού θα μεταμορφώσετε το πιο απλό […]