Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΔΙΠΛΟ ΖΕΛΕ ΒΑΝΙΛΙΑ-ΦΡΑΟΥΛΑ

ΔΙΠΛΟ ΖΕΛΕ ΒΑΝΙΛΙΑ-ΦΡΑΟΥΛΑ

ΔΙΠΛΟ ΖΕΛΕ ΒΑΝΙΛΙΑ-ΦΡΑΟΥΛΑ

: 8-10
: 15 min
           
: 5 hr

Δροσερό και πανεύκολο είναι το τέλειο επιδόρπιο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Αν έχετε μεγάλη φόρμα μπορείτε να φτιάξετε μια δόση κρέμας και 2 δόσεις ζελέ διαφορετικού χρώματος και γεύσης, π.χ. φράουλα-ανανά.

Ingridients
  • 1 ζελέ φράουλα
  • 600 ml ζαχαρούχο γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 20 γρ. ζελατίνη σκόνη (3 φακελάκια)
  • 240 ml νερό
Instructions
  • Step 1 Ξεκινάω από το ζελέ φράουλας το οποίο φτιάχνω σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφει η συσκευασία του. Το βάζω σε μια φόρμα σιλικόνης και το αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον να σφίξει.
  • Step 2 Βάζω το νερό σε μια κατσαρόλα και ρίχνω τη ζελατίνη. Ανακατεύω με ξύλινο κουτάλι και βάζω σε χαμηλή φωτιά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει η ζελατίνη. Προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν τα υγρά. Τέλος, προσθέτω την κρέμα γάλακτος και την βανίλια και ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά χωρίς να αφήσω το μείγμα να βράσει. Μόνο να ζεσταθεί για να ενωθούν όλα τα υγρά. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
  • Step 3 Βγάζω με προσοχή τη φόρμα από το ψυγείο και με μια κουτάλα ρίχνω το ζελέ βανίλιας. Επαναφέρω στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να παγώσουν καλά.
  • Step 4 Αναποδογυρίζω τη φόρμα σε μια πιατέλα και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ

Το αργίτικο πεπόνι (με καταγωγή από την Αργολίδα) είναι πολύ αρωματικό πεπόνι με μακρουλό σχήμα και μυτερές άρκες. Το άνυδρο πεπόνι Πάρου ή αλλιώς «μπανάνα» είναι μια ξερική ποικιλία με σφιχτή σάρκα και βαθύ πορτοκαλί χρώμα…

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ

Το τέλειο, καλοκαιρινό πρωινό για να ξεκινήσει η μέρα γεμάτη ενέργεια ή για ένα κυριακάτικο brunch που θα σας χορτάσει χωρίς να σας βαρύνει.