destination taste!

ΔΙΑΦΑΝΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΟΧΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΔΙΑΦΑΝΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΟΧΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΔΙΑΦΑΝΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΟΧΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

: 4
: 30 min
: 25 min

Μια σούπα που μοσχοβολάει ελληνική θάλασσα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι όστρακα αγαπάτε αρκεί να είναι φρέσκα.

Ingridients
  • 1½ κιλό κοχύλια πλυμένα και στραγγισμένα
  • 200 γρ. σπαράγγια μικρά, τρυφερά
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πατάτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 2 καρότα, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • ½ φινόκιο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 200 ml κρασί λευκό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Βάζω το κρασί σε μια κατσαρόλα και το αφήνω να πάρει μια βράση. Ρίχνω τα όστρακα και τα αφήνω να βράσουν για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  • Step 2 Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και σουρώνω το ζωμό της κατσαρόλας από ψιλή σίτα. Τον μετράω και αν είναι λιγότερο από 1 λίτρο συμπληρώνω με λίγο νερό.
  • Step 3 Βάζω το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, την πατάτα, τα καρότα, το σέλερι και το φινόκιο και σοτάρω ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνω τον σουρωμένο ζωμό. Αλατοπιπερώνω και αφήνω να βράσει για 8 λεπτά. Προσθέτω τα σπαράγγια και συνεχίζω το βράσιμο για 3 λεπτά ακόμα.
  • Step 4 Τέλος, προσθέτω τα αχνισμένα όστρακα και αφήνω να βράσουν όλα μαζί για 2 λεπτά.
  • Step 5 Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το φρέσκο θυμάρι και σερβίρω ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο και έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Related Posts

ΠΛΑΣΤΟΣ

ΠΛΑΣΤΟΣ

Παραδοσιακή πίτα που τη συναντάμε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το σπανάκι με ένα κιλό άγρια χόρτα.

Aegean Herbs… οι Αμοργιανοί θησαυροί της φύσης

Aegean Herbs… οι Αμοργιανοί θησαυροί της φύσης

Αμοργός… ένα κυκλαδονήσι με άγρια ομορφιά και τα πιο μπλε νερά του Αιγαίου. Με μοναδικές παραλίες αλλά και λίγη βλάστηση το κάνουν να ξεχωρίζει από τα άλλα νησιά. Το πέρασμά μου από το νησί με μάγεψε. Όχι μόνο για την ομορφιά του αλλά και τους […]