Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΔΙΑΦΑΝΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΟΧΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΔΙΑΦΑΝΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΟΧΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΔΙΑΦΑΝΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΟΧΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

: 4
: 30 min
: 25 min

Μια σούπα που μοσχοβολάει ελληνική θάλασσα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι όστρακα αγαπάτε αρκεί να είναι φρέσκα.

Ingridients
  • 1½ κιλό κοχύλια πλυμένα και στραγγισμένα
  • 200 γρ. σπαράγγια μικρά, τρυφερά
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πατάτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 2 καρότα, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • ½ φινόκιο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 200 ml κρασί λευκό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Βάζω το κρασί σε μια κατσαρόλα και το αφήνω να πάρει μια βράση. Ρίχνω τα όστρακα και τα αφήνω να βράσουν για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  • Step 2 Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και σουρώνω το ζωμό της κατσαρόλας από ψιλή σίτα. Τον μετράω και αν είναι λιγότερο από 1 λίτρο συμπληρώνω με λίγο νερό.
  • Step 3 Βάζω το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, την πατάτα, τα καρότα, το σέλερι και το φινόκιο και σοτάρω ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνω τον σουρωμένο ζωμό. Αλατοπιπερώνω και αφήνω να βράσει για 8 λεπτά. Προσθέτω τα σπαράγγια και συνεχίζω το βράσιμο για 3 λεπτά ακόμα.
  • Step 4 Τέλος, προσθέτω τα αχνισμένα όστρακα και αφήνω να βράσουν όλα μαζί για 2 λεπτά.
  • Step 5 Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το φρέσκο θυμάρι και σερβίρω ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο και έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Related Posts

ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το φρέσκο μαγιάτικο της Ελληνικής Ιχθυοκαλλέργειας µε την ταυτότητα FISH FROM GREECE, μεγαλώνει µε φροντίδα, εμπειρία, τεχνογνωσία και υπευθυνότητα στα ιχθυοτροφεία των Μελών της ΕΛΟΠΥ, ακολουθώντας τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

ΜΙΛΦΕΪΓ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΜΙΛΦΕΪΓ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Κάτω από το φωτεινό ήλιο, εκεί όπου το ιδανικό κλίμα συναντά τη θάλασσά µας και την υπέροχη ελληνική φύση, τα φρέσκα ελληνικά ψάρια συλλέγουν γεύσεις και αρώµατα της Ελλάδας, μεγαλώνουν σε ένα πλούσιο, παρθένο περιβάλλον…



Subscribe