destination taste!

ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 20
: 30 min
: 30 min

Πρωτότυπα πιτάκια με τη γλύκα του δαμάσκηνου και πικάντικες νότες από το ποτό και τα μπαχαρικά.

Ingridients
  • Για τα πιτάκια
  • 1 πακέτο φύλλο Βηρυτού (κάθε πακέτο περιέχει 10 φύλλα)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
  • Για τη γέμιση
  • 500 γρ. ξερά δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα, χοντροσπασμένα
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη
  • Για την επικάλυψη
  • 300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • Για το σιρόπι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 λεπτή φέτα λεμονιού
Instructions
  • Step 1 Για το σιρόπι: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω όλα τα υλικά και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά. Τα βράζω για 6 – 7 λεπτά από τη στιγμή που θα άρουν μια βράση και αποσύρω από τη φωτιά. Σουρώνω το σιρόπι και το αφήνω κατά μέρος για να γίνει χλιαρό.
  • Step 2 Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα δαμάσκηνα, τη μαρμελάδα, τα αμύγδαλα, το κονιάκ, την κανέλα και το γαρίφαλο και ανακατεύω πολύ καλά με ένα κουτάλι.
  • Step 3 Για τα πιτάκια: Κόβω κάθε φύλλο Βηρυτού σε 4 μακριές λωρίδες και τις τοποθετώ ανά δύο, τη μία επάνω στην άλλη, αλείφοντάς τις με λιωμένο βούτυρο. Συνολικά θα έχω λοιπόν 20 λωρίδες διπλού φύλλου.
  • Step 4 Στην άκρη κάθε διπλής λωρίδας βάζω 2 κουτ. σούπας από τη γέμιση και τυλίγω χιαστί το φύλλο, ώστε να φτιάξω τρίγωνα πιτάκια.
  • Step 5 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 6 Αλείφω με λίγο λιωμένο βούτυρο μια μεγάλη λαμαρίνα φούρνου και αραδιάζω εκεί τα δαμασκηνοπιτάκια. Τα ψήνω για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Step 7 Βυθίζω τα καυτά πιτάκια στο χλιαρό σιρόπι και τα βάζω σε μια πιατέλα.
  • Step 8 Για την επικάλυψη: Απλώνω ένα μεγάλο φύλλο λαδόκολλας σε μια επίπεδη επιφάνεια.
  • Step 9 Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ που έχω στερεώσει σε μια κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό.
  • Step 10 Οσο λιώνει η κουβερτούρα την ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να αποκτήσει λεία και βελούδινη όψη και υφή.
  • Step 11 Αποσύρω το μπολ από τη φωτιά. Βυθίζω ένα-ένα τα πιτάκια στη λιωμένη κουβερτούρα ώστε να καλυφθούν και από τις δύο μεριές και τα αφήνω να στεγνώσουν στη λαδόκολλα. Τα σερβίρω όταν κρυώσουν και στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

Related Posts

ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Στη ζωή, όλα είναι θέμα οργάνωσης και φυσικά, το ίδιο ισχύ και στη κουζίνα! Ένα σωστό και οργανωμένο ντουλάπι με τις σωστές τροφές θα σας σώσει από πολλά, περιττά τσιμπολογήματα. Όλοι ξέρουμε πως το ψυγείο αδειάζει πολύ γρήγορα, ειδικά, όταν έχουμε μεγάλη οικογένεια! Αν λοιπόν, […]

MUFFINS ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

MUFFINS ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

Αυτά τα muffins έχουν απίστευτα πλούσια γεύση σοκολάτας. Είναι πολύ αφράτα και σε συνδυασμό με τη σάλτσα καραμέλας, γίνονται σχεδόν εθιστικά!



Subscribe