destination taste!

Γύρος στο φούρνο με 3 διαφορετικά κρέατα

Γύρος στο φούρνο με 3 διαφορετικά κρέατα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20´ 1 ώρα 4-6 μερίδες [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στο Γύθειο
Υλικά Εκτέλεση
  • 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από στήθος, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 400 γρ. φιλέτο γαλοπούλας, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 400 γρ. λεπτές φέτες από μπούτι χοιρινό, κομμένο σε λεπτές φέτες

Για τη σάλτσα 

  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδου ή μια κουταλιά κρέμα σκόρδου
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κέτσαπ
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • πάπρικα
Τοποθετώ τα κρέατα σε 3 διαφορετικά πιάτα.
Βάζω σε ένα μούλτι τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και το ελαιόλαδο. Τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα. Μεταφέρω το μίγμα σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτω την κέτσαπ, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Ανακατεύω καλά και μοιράζω τη σάλτσα στα 3 κρέατα και τα αλείφω να πάει παντού.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Στρώνω ένα μεγάλο κομμάτι χαρτιού ψησίματος και τοποθετώ εναλλάξ φέτες από τα 3 κρέατα σχηματίζοντας ένα παραλληλόγραμμο στο κέντρο του χαρτιού. Επαναλαμβάνω άλλη μία στρώση κρεάτος.
Σηκώνω τη μια πλευρά του χαρτιού από τον πάγκο και φέρνω τα κρέατα στο κέντρο. Επαναφέρω το χαρτί στον πάγκο. Σηκώνω την αντίθετη πλευρά του χαρτιού και φέρνω τα κρέατα να «καθίσουν» επάνω στο άλλο άκρο. Κρατάω το φύλλο του χαρτιού επάνω στο ρολό και τυλίγω όλο το γύρο καλά. Δένω με σπάγγο και τυλίγω το ρολό με αλουμινόχαρτο.
Ψήνω το γύρο για 1 ώρα. Όταν το ρολό είναι έτοιμο το αποσύρω από το φούρνο και το κόβω με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες.
Σερβίρω αν θέλω, με πίτες για γύρο, πατάτες και σάλτσα γιαουρτιού.

Related Posts

ΨΗΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΨΗΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια ιδιαίτερη συνταγή από την αγαπημένη Ντίνα για το γλυκό της εβδομάδας. Κύριο συστατικό της συνταγής αποτελούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα ( γάλα & κρέμα γάλακτος) τα οποία έχουν μεγάλη διατροφική αξία.

ΠΕΝΝΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΩΝ

ΠΕΝΝΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΩΝ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Yπέροχη και θρεπτική σούπα από την Ντίνα Νικολάου για τώρα που αρχίζει να κρυώνει ο καιρός. Το κοτόπουλο που περιλαμβάνει, τροφοδοτεί τον οργανισμό με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.