Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΓΡΗΓΟΡΕΣ GALETTE ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ & ΒΑΝΙΛΙΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΕΣ GALETTE ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ & ΒΑΝΙΛΙΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΕΣ GALETTE ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ & ΒΑΝΙΛΙΕΣ

: 4-6
: 15 min
: 20 min

Με μια καλή σφολιάτα και φρέσκα φρούτα, μπορείτε να έχετε το πιο εντυπωσιακό και νόστιμο γλύκισμα για να κλείσετε ένα ωραίο δείπνο. Φρούτα μπορείτε να βάλετε ανάλογα με την εποχή και τα γούστα σας!

Ingridients
  • 2 φύλλα φρέσκια σφολιάτα γαλλικού τύπου, Ζύμη Ψαχνών
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μεγάλο αχλάδι, καλά πλυμμένο
  • 2 βανίλιες, καλά πλυμμένες
  • 100 γρ. βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 150 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • Διακοσμητική ζάχαρη, για το σερβίρισμα
Instructions
  • Step 1 Απλώνω το πρώτο φύλλο σφολιάτας σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφω το κέντρο της σφολιάτας με λίγη μαρμελάδα βερίκοκο. Ανακατεύω τα 100 γρ. ζάχαρης με τα αλεσμένα αμύγδαλα, το αλεύρι και την κανέλα και πασπαλίζω το κέντρο της σφολιάτας.
  • Step 2 Κόβω το αχλάδι στη μέση, αφαιρώ τους πυρήνες και κόβω σε λεπτές φέτες. Στρώνετε τις φέτες αχλαδιού, σκορπίζω το μισό βούτυρο και πασπαλίζω με λίγη από την υπόλοιπη ζάχαρη. Γυρίζω τις άκρες της ζύμης για να μισοκαλύψω τα αχλάδια. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, τα υπόλοιπα υλικά και τις βανίλιες.
  • Step 3 Ψήνω για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να μελώσουν τα φρούτα και η ζύμη να γίνει χρυσαφένια. Βγάζω τις τάρτες από το φούρνο και όπως είναι ζεστές τις αλείφω με την υπόλοιπη μαρμελάδα. Σκορπίζω λίγες διακοσμητικές ζάχαρες και σερβίρω.

Related Posts

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

«ΦΡΟΥΤΑ – Η Χρήση τους στην Ζαχαροπλαστική» είναι ο τίτλος της ελληνικής έκδοσης του ήδη best seller βιβλίου “FRUITS” του Γάλλου Pastry Chef Cedric Grolet, ο οποίος βραβεύτηκε ως Best Pastry Chef in the World 2018 στο πλαίσιο της φετινής τελετή απονομής των «World’s 50 Best Restaurants», που πραγματοποιήθηκε […]

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ

Ήρθε ο Γενάρης, ο πιο κρύος μήνας του χρόνου… Ίσως να είδατε χιόνι, όμως τα φρούτα του μήνα είναι εδώ για να μας θυμίσουν λίγο καλοκαίρι ! Όπου και να τα βρείτε (λαϊκή, σουπερμάρκετ…) μη διστάσετε και αγοράσετε τα…Τα πιο πολλά φρούτα από αυτά θα […]



Subscribe