destination taste!

ΓΡΑΝΙΤΑ ΜΕ ΚΑΦΕ

ΓΡΑΝΙΤΑ ΜΕ ΚΑΦΕ

ΓΡΑΝΙΤΑ ΜΕ ΚΑΦΕ

: 4
: 15 min
           
: 6 hr

Ένα ελαφρύ και δροσιστικό και χωνευτικό επιδόρπιο που να κλείσει ιδανικά το γεύμα.

Ingridients
  • ½ λίτρο νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη (ή λιγότερη, αν θέλουμε)
  • ½ λίτρο δυνατός καφές φίλτρου, σε θερμοκρασία δωματίου (ή εσπρέσο φρέντο)
  • 1 σφηνάκι κονιάκ (ή σκούρο ρούμι)
  • 200 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη μέχρι να γίνει παχύρρευστη, σαν γιαούρτι (προαιρετικά)
Instructions
  • Step 1 Ζεσταίνω το νερό και τη ζάχαρη σε μια μέτρια κατσαρόλα, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Συνεχίζω το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να φτιάξω ένα μέτριο σιρόπι. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει για 10 λεπτά.
  • Step 2 Προσθέτω τον καφέ και το ποτό, ανακατεύω και αφήνω το μείγμα να κρυώσει εντελώς, σε θερμοκρασία δωματίου. Το μεταφέρω σε ένα ανοξείδωτο ή πλαστικό μπολ, κατά προτίμηση ρηχό, το σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και το βάζω στην κατάψυξη για 4 – 6 ώρες, μέχρι το μείγμα να παγώσει καλά.
  • Step 3 Κάθε 30 λεπτά βγάζω το δοχείο από την κατάψυξη και ανακατεύω το μείγμα με ένα πιρούνι, για να θρυμματιστεί.
  • Step 4 Μοιράζω τη γρανίτα σε μπολ ή σε φαρδιά ποτήρια και τη σερβίρω. Αν θέλω, συνοδεύω με 1 – 2 κουτ. σούπας χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

Related Posts

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ & ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑ-ΚΥΔΩΝΙ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ & ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑ-ΚΥΔΩΝΙ

Θα σας πρότεινα, σ’ αυτό το κοκκινιστό να προσθέσετε 1 κλαδάκι αρμπαρόριζας που του δίνει ωραίο άρωμα και δένει καταπληκτικά με το πουρέ, δοκιμάστε το!

ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Οι Φλωρεντίνες έχουν φανατικούς φίλους, καθώς συνδυάζουν λαχταριστούς ξηρούς καρπούς (κυρίως αμύγδαλα) με καραμέλα. Εδώ βάζω τα εξίσου αγαπημένα γλυκά του κουταλιού, για ακόμα μεγαλύτερη νοστιμιά ενώ τη… χαριστική βολή δίνει η σοκολάτα!