Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Γραβιέρα πανέ με κρύα σάλτσα βερίκοκο

Γραβιέρα πανέ με κρύα σάλτσα βερίκοκο
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 15΄ 15΄ 4 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Χριστουγεννιάτικη Αθήνα!
Υλικά Εκτέλεση
  • 400 γρ. γραβιέρα, κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρά χτυπημένα
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη

Για την σάλτσα βερίκοκο

  • 300 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα
  • 1½ φλιτζ. γλυκό κρασί Σάμου
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 3 κουτ. σούπας κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντερ, φρεσκοτριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την γραβιέρα πανέ: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Στρώνω μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Βρέχω ελαφρά τα μπαστουνάκια τυριού με λίγο νερό και τα πανάρω. Πρώτα στο καλαμποκάλευρο, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά. Τα αραδιάζω στη λαμαρίνα και ψήνω για 15 λεπτά.

Για τη σάλτσα: Βάζω σε ένα μπολ τα βερίκοκα, το κρασί και το ξύλο κανέλας. Τα αφήνω να ενυδατωθούν για 30 λεπτά.
Μεταφέρω τα βερίκοκα σε ένα μπλέντερ, αλατοπιπερώνω και προσθέτω το τζίντζερ, την κρέμα βαλσαμικού και 2 κουταλιές από το κρασί που τα ενυδάτωσα. Πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα. Αν δω ότι είναι πολύ σφιχτή, προσθέτω λίγο κρασί ακόμα.
Σερβίρω την σάλτσα σε ένα μπολ μαζί με τα μπαστουνάκια γραβιέρας και πασπαλίζω με το φρέσκο κόλιανδρο.


Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

Η συνταγή είναι του φίλου μου σεφ Δημήτρη Χρονόπουλου και σας την προτείνω γιατί συνδυάζει απίστευτη ευκολία στην τεχνική και αληθινά εντυπωσιακή γιορτινή εμφάνιση.

15 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

15 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Όταν έχει κρύο, και είμαι στο σπίτι ακούγοντας τη βροχή, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό ρόφημα, κουρνιασμένη στο καναπέ. Αλλά και με φίλες, δίπλα στο τζάκι για «κους κους», είναι ιδανικό σκηνικό για να απολαύσουμε ζεστά ροφήματα με σοκολάτα και όχι μόνο. Εμπνευσμένη […]