Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΒΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΜΗΛΑ

ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΒΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΜΗΛΑ

ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΒΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΜΗΛΑ

: 4
: 30 min
: 15 min

Μόνο δύο φορές διακόπτεται η αυστηρή νηστεία της Σαρακοστής και μάλιστα και τις δύο φορές με ψάρι: Την ημέρα του Ευαγγελισμού και την Κυριακή των Βαΐων. Ευκαιρία για ακόμη περισσότερα ψαρομαγειρέματα.

Ingridients
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα, ώριμα μήλα, ξεφλουδισμένα, χωρίς κουκούτσια και κομμένο σε μέτριους κύβους
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό, ψιλοκοπανισμένο
  • 2 φλιτζ. νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
  • 8 φιλέτα γλώσσας (δηλαδή τα φιλέτα από 4 γλώσσες)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • χυμός από 1 λεμόνι
Instructions
  • Step 1 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρω τα κομμάτια των μήλων για 5 – 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι και τον κόλιανδρο και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, μέχρι ο κόλιανδρος να σκορπίσει το άρωμά του. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω κατά μέρος.
  • Step 2 Γλώσσες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνω ελαφρώς ένα μέτριο, ρηχό ταψί. Απλώνω τις νιφάδες βρώμης σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο. Αλατοπιπερώνω τα φιλέτα γλώσσας και τα περνάω από τη βρώμη ώστε να παναριστούν καλά και από τις δύο πλευρές. Τα απλώνω με προσοχή στο λαδωμένο ταψί, σε μονή στρώση. Τα ψήνω για 15 λεπτά, μέχρι η κρούστα βρώμης να ροδίσει ελαφρά, γυρίζοντάς τα μία φορά.
  • Step 3 Μοιράζω από 2 φιλέτα σε κάθε πιάτο και προσθέτω το μείγμα των σοταρισμένων μήλων.