Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

: 6-8
: 20 min
           
: 4 hr

Το γλυκάκι αυτό είναι το αγαπημένο της μαμάς μου. Φτιάχνετε πανεύκολα και μπορείτε να το αρωματίσετε με όποιο υλικό σας αρέσει. Δοκιμάστε με ξύσμα εσπεριδοειδών (λεμόνι, πορτοκάλι), με γλυκά κουταλιού ή και με φρέσκα φρούτα.

Ingridients
  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 200 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ σοκολάτα
  • γάλα, όση ποσότητα απαιτείται για να φτιάξετε τις δύο κρέμες + ½ φλιτζ. τσαγιού επιπλέον για τα μπισκότα
  • 100 γρ. κεράσια από γλυκό κουταλιού, στραγγισμένα από το σιρόπι
  • κακάο ή τριμμένη κουβερτούρα για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μεγάλο μπολ ετοιμάζω τις δύο κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο φάκελο και αφήνω στην άκρη για να μισοκρυώσουν. Προσθέτω τα κεράσια και ανακατεύω καλά.
  • Step 2 Βάζω το ½ φλιτζάνι γάλα σε ένα φαρδύ μπολ και βρέχω, για ελάχιστα δευτερόλεπτα, λίγα από τα μπισκότα σοκολάτας. Τα στρώνω σε ένα μέτριο ταψάκι ή σε μακρόστενη φόρμα.
  • Step 3 Απλώνω μια καλή στρώση κρέμας και πασπαλίζω (αν θέλω) με τριμμένη σοκολάτα. Βρέχω πάλι μερικά μπισκότα στο γάλα και τα στρώνω επάνω στην κρέμα. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
  • Step 4 Βάζω το γλυκό στο ψυγείο για 3 – 4 ώρες μέχρι να σφίξει. Λίγο πριν σερβίρω πασπαλίζω με λίγο κακάο ή τριμμένη σοκολάτα.

Related Posts

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙ

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙ

Το γιαούρτι σερβιρισμένο με μαρμελάδα είναι πολύ συνηθισμένο επιδόρπιο.

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Η κρέμα μπουγάτσας είναι από τις αγαπημένες μου την οποία φτιάχνω και για τάρτες ή και ποτηράτα γλυκά. Αν θέλετε μπορείτε να την αρωματίσετε με λίγη μαστίχα, με λίγο λικέρ τριαντάφυλλο ή λικέρ αμύγδαλο.