Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΜΟΥΣ-ΚΡΕΜΕΣ

ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ (BAVAROISE) ΦΡΑΟΥΛΑΣ ME ΜΑΣΤΙΧΑ
ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ (BAVAROISE) ΦΡΑΟΥΛΑΣ ME ΜΑΣΤΙΧΑ
Από τα πιο «ανάλαφρα» γλυκίσματα που μπορείτε να σερβίρετε στους αγαπημένους σας. Έχει ελάχιστη ζάχαρη και η κρέμα έχει την πιο βελούδινη υφή. Μπορείτε να τα φτιάξετε και με άλλα φρούτα της εποχής αρκεί να διαλέξετε ώριμα και ζουμερά.
Περισσότερα →
ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Δροσερό γλύκισμα που «κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις. Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ BUTTERSCOTCH
ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ BUTTERSCOTCH
H κρέμα butterscotch είναι η αγαπημένη γεύση των παιδικών μας χρόνων την οποία βρίσκαμε στις μικρές καραμέλες με το χρυσόχαρτο. Είναι πολύ εύκολη αλλά χρειάζεται προσοχή στην ένωση των μειγμάτων καθώς η καραμέλα έχει υψηλή θερμοκρασία και μόλις προσθέσετε το κρύο μείγμα θα φουσκώσει.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ
ΤΑΡΤΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ
Σχεδόν εθιστικές αυτές οι τάρτες που είμαι σίγουροι ότι οι chocoholics θα τις λατρέψουν. Η κανέλα, δυναμώνει τη γεύση της σοκολάτας και δίνει ένα απαλό, ονειρεμένο άρωμα.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΜΟΥΣ ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ
ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΜΟΥΣ ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ
Τα μούσμουλα μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, αλλά είναι πεντανόστιμα και την Άνοιξη τα βρίσκουμε σε όλους τους πάγκους της λαϊκής. Είναι οικονομικά και σας διαβεβαιώνω ότι θα τα αγαπήσετε όταν τα δοκιμάσετε!
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ CHEESECAKE ΦΡΑΟΥΛΑΣ
ΤΑΡΤΑ CHEESECAKE ΦΡΑΟΥΛΑΣ
Eύκολες και δροσερές τάρτες που μπορείτε να φτιάξετε με όποια κόκκινα φρούτα είναι διαθέσιμα στη λαϊκή. Φράουλες, μύρτιλα, κεράσια, ράσμπερις… το μόνο που χρειάζεται είναι να τα παγώσετε για 12 ώρες στην κατάψυξη.
Περισσότερα →
CHEESECAKE ΤΡΙΧΡΩΜΟ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ
CHEESECAKE ΤΡΙΧΡΩΜΟ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ
Ανοιξιάτικο και εντυπωσιακό cheesecake για να καταπλήξετε με την γεύση αλλά και την εμφάνιση. Αν δεν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας το χρώμα με το σιρόπι μύρτιλων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Περισσότερα →
ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ & ΑΡΩΜΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ & ΑΡΩΜΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
Πανάλαφρο γλύκισμα με τραγανά δημητριακά. Είναι πολύ σημαντικό η κρέμα να είναι εντελώς κρύα. Αν θέλετε για να γλυτώσετε χρόνο, μπορείτε να την ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα και να την αφήσετε να κρυώσει καλά.
Περισσότερα →
CHEESECAKE ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ
CHEESECAKE ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ
Πλούσιο, κρεμώδες και πεντανόστιμο γλυκό που αγαπάμε πολύ. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη μαρμελάδα, μπορείτε να το σερβίρετε με λίγη χτυπημένη κρέμα και φρέσκα φρούτα, ανάλογα με την εποχή.
Περισσότερα →
CANNOLI SICILIANI
CANNOLI SICILIANI
Τα cannoli είναι ένα παραδοσιακό γλύκισμα της Σικελίας και οφείλουν το όνομά τους στο σχήμα τους αφού μοιάζουν με μικρούς σωλήνες. Για να τα φτιάξετε, χρειάζεται να έχετε ειδικούς μεγαλλικούς σωλήνες που θα βρείτε στα καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής.
Περισσότερα →
ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟ CHEESECAKE
ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟ CHEESECAKE
Διάσημο γλύκισμα εξαιρετικά αφράτο και νόστιμο. Χρειάζεται λίγη προσοχή στην διαδικασία και το ψήσιμο και το αποτέλεσμα είναι σίγουρο ότι θα σας αποζημειώσει!
Περισσότερα →
ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΡΟΔΙ
ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΡΟΔΙ
Είναι τόσο γρήγορη η προετοιμασία αυτής της μπουγάτσας που δεν θα το πιστεύετε. Έχει τέλειο ρόδινο χρώμα και απαλό άρωμα ροδιού.
Περισσότερα →
ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ
ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ
Η κλασική συνταγή για απολαυστική σπιτική μουσταλευριά! Μούστο μπορείτε να αγοράσετε από ορισμένες κάβες, αλλά ασφαλώς μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας...
Περισσότερα →
ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ, ΜΕ ΕΣΠΡΕΣΟ
ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ, ΜΕ ΕΣΠΡΕΣΟ
Οι παγωμένες αυτές κρεμ μπρουλέ με την καυτή, καραμελωμένη επιφάνεια να κάνει υπέροχη αντίθεση, σερβίρονται σκέτες αλλά ιδανικά συνοδεύονται με καλής ποιότητας σοκολατάκια, κατά προτίμηση με γέμιση καφέ.
Περισσότερα →
ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Αν δεν έχουμε κορνέ ζαχαροπλαστικής, μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε ένα μόνοι μας: παίρνουμε ένα μέτριου μεγέθους νάιλον σακουλάκι τροφίμων και με ένα ψαλίδι κόβουμε τη μία γωνία της βάσης του.
Περισσότερα →
ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ
ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ
Την υπέροχα καραμελωμένη επιφάνεια της κρεμ μπρουλέ μπορούμε να επιτύχουμε και με το ειδικό φλόγιστρο (ένα μίνι καμινέτο, ειδικό για καραμέλωμα), που θα βρούμε στα καταστήματα με εξοπλισμό κουζίνας.
Περισσότερα →
CHEESECAKE ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
CHEESECAKE ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
Τέλεια, μικρά cheesecake αρωματισμένα με τριαντάφυλλο. Σερβίρετέ τα μετά από ένα βαρύ γεύμα με κρεατικά για να «καθαρίσετε» τη γεύση σας. Αν έχετε γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο μπορείτε...
Περισσότερα →
ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΨΩΜΙ ΜΠΡΙΟΣ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΨΩΜΙ ΜΠΡΙΟΣ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Μια πολύ γρήγορη πουτίγκα που αξιοποιεί το μπαγιάτικο ψωμί μπριος ή τσουρέκι. Αν σας αρέσει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο είδη φρούτων, π.χ. φράουλες και κεράσια, πολτοποιώντας το ένα και αφήνοντας το άλλο σε κομμάτια.
Περισσότερα →
ΛΕΜΟΝΟΚΡΕΜΑ (LEMON CURD)
ΛΕΜΟΝΟΚΡΕΜΑ (LEMON CURD)
Τώρα που τα λεμόνια είναι στο φόρτε τους, αιχμαλωτίζουμε τη γεύση και το υπέροχο άρωμά τους στη διάσημη λεμονόκρεμα. Προσέχουμε ωστόσο να αγοράζουμε λεμόνια βιολογικά ή έστω ακέρωτα...
Περισσότερα →
ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ ΔΥΟ ΚΡΕΜΕΣ
ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ ΔΥΟ ΚΡΕΜΕΣ
Το πράσινο και το κόκκινο είναι τα απόλυτα χριστουγεννιάτικα χρώματα που πρέπει να κυριαρχούν στο γιορτινό τραπέζι. Με μια πάβλοβα ονειρεμένη που «παίζει» με το χρώμα αλλά και τις γεύσεις της σοκολάτας και της βανίλιας είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσετε!
Περισσότερα →
Crème anglaise
Crème anglaise
5´ 15´ περίπου 700 γρ. κρέμα –   Η βασικότερη κρέμα της γαλλικής ζαχαροπλαστικής. Έχει λίγα υλικά αλλά χρειάζεται λίγη προσοχή στην παρασκευή της. Αν θέλετε μια πιο πλούσια υφή, μπορείτε να προσθέσετε...
Περισσότερα →
ΜΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ
ΜΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ
Το μασκαρπόνε είναι από τα πιο πλούσια κρεμώδη τυριά, με ήπια γεύση. Δίνει στα γλυκίσματα ιδιαίτερα συμπαγές και απολαυστικό «σώμα», χωρίς να καλύπτει τη γεύση άλλων ντελικάτων υλικών της συνταγής.
Περισσότερα →
ΜΙΛΦΕΪΓ ΚΛΑΣΣΙΚΟ
ΜΙΛΦΕΪΓ ΚΛΑΣΣΙΚΟ
Αν θέλουμε ξεχωριστή εμφάνιση στο μιλφέιγ, ρίχνουμε την κρέμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και στη μύτη του προσαρμόζουμε οδοντωτό ρύγχος, ώστε η κρέμα να βγεί σαν ροζέτα.
Περισσότερα →
ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Μια ακόμη εκδοχή της τερίνας γιαουρτιού με τις κατακόκκινες φράουλες να πρωταγωνιστούν. Στη Γαλλία βρίσκω και τις μικρές αγριοφράουλες με το απίστευτο άρωμα. Όταν τις χρησιμοποιώ για αυτή τη τερίνα επιλέγω τις ώριμες και τις μελωμένες για να αποφύγω όσο γίνεται την όξινη επίγευση.
Περισσότερα →
ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΑ
ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΑ
Ξεχάστε τα πολύπλοκα επιδόρπια με τις χρονοβόρες ετοιμασίες! Φτιάξτε αυτές τις πανεύκολες ατομικές πάβλοβες-αστραπή και εντυπωσιάστε με το πρωτότυπο σερβίρισμα σε ποτηράκια.
Περισσότερα →
ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
Αντικαθιστώντας το αλεύρι με σιμιγδάλι πετυχαίνουμε μια υφή που θυμίζει ελαφρώς το χαλβά. Αυτή μουσταλευριά εμπλουτίζεται με ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα ή καρύδια, αλλά μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης.
Περισσότερα →
MONT BLANC ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ
MONT BLANC ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ
Mont Blanc (Λευκό Ορος) είναι το όνομα της ψηλότερης κορυφής των Αλπεων, προς τιμήν της οποίας ονομάστηκε και το περίφημο γλύκισμα.
Περισσότερα →
BANOFFEE CHEESECAKE
BANOFFEE CHEESECAKE
Mη βάλετε να ψήσετε μόνο ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα. Μπορείτε να γεμίσετε το ταψί με κουτιά και να τα κρατήσετε στο ντουλάπι σας για να έχετε έτοιμη καραμέλα για τα γλυκά σας.
Περισσότερα →