Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ

ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΜΕ ΤΥΡΟΣΑΝΤΙΓΙ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ
ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΜΕ ΤΥΡΟΣΑΝΤΙΓΙ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ
Ανάλαφρο επιδόρπιο που είναι πολύ εντυπωσιακό σε ένα γιορτινό τραπέζι. Οι πάβλοβες μπορούν να διατηρούν 2-3 μέρες πριν τις σερβίρουμε αρκεί να έχουν ψηθεί σωστά και αφού κρυώσουν να τις κρατήσουμε μακριά από υγρασία.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΚΥΔΩΝΙ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
ΤΑΡΤΑ ΚΥΔΩΝΙ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
Εύκολες και γρήγορες τάρτες με τα φθινοπωρινά κυδώνια. Αν δεν έχετε πούδρα αμυγδάλου, μπορείτε να «τρίψετε» ασπρισμένα αμύγδαλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.
Περισσότερα →
ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ
ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ
Γρήγορα και νόστιμα σφολιατάκια που μπορείτε να τα κάνετε χρησιμοποιώντας 2 διαφορετικούς χυμούς φρούτων. Χωρίστε την κρέμα σε δύο ίσες ποσότητες και προσαρμόστε χυμό από πορτοκάλι, μανταρίνι, λάιμ ή ροζ γκρέιπφρουτ.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΤΑΤΕΝ ΜΕ ΛΩΤΟΥΣ ΚΑΙ PELEANO
ΤΑΡΤΑ ΤΑΤΕΝ ΜΕ ΛΩΤΟΥΣ ΚΑΙ PELEANO
O λωτός ήταν γνωστός στην αρχαιότητα, ως η «τροφή των θεών». Χάρη στη λεπτή, μοναδική του γεύση αγαπήθηκε πολύ από όλους τους λαούς. Σε συνδυασμό με το άρωμα του Peleano γίνονται ένα εξαιρετικό επιδόρπιο, ελαφρύ και γευστικό.
Περισσότερα →
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΛΩΤΟΥ
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΛΩΤΟΥ
Η ζάχαρη για μαρμελάδες υπάρχει πολύ εύκολα στα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Περιέχει πηκτίνη και βοηθά να δέσουν οι μαρμελάδες και τα γλυκά κουταλιού.
Περισσότερα →
ΣΑΜΑΛΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΣΑΓΚΟΥΙΝΙΑ
ΣΑΜΑΛΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΣΑΓΚΟΥΙΝΙΑ
Είναι πανεύκολο και πολύ ιδιαίτερο σάμαλι που δεν χρειάζεται σιρόπι αφού η καραμέλα και τα σαγκουίνια το κάνουν απίστευτα ζουμερό. Αν θέλετε να το απογειώσετε μπορείτε να το σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια.
Περισσότερα →
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ
Από τις πιο εύκολες και γρήγορες μηλόπιτες που είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψετε. Το πετιμέζι είναι από τα πιο αγαπημένα μου υλικά και σ’ αυτό το γλυκό δίνει μοναδική γεύση και αρώματα.
Περισσότερα →
CHEESECAKE ΜΕ ΜΗΛΑ ΠΟΣΕ ΣΕ PELEANO
CHEESECAKE ΜΕ ΜΗΛΑ ΠΟΣΕ ΣΕ PELEANO
Το Peleano Sparkling Tale, παρασκευάζεται από ξηρό μοσχάτο με φυσικά αρώματα λουλουδιών και lime και στα μήλα δίνει ιδιαίτερη ένταση και γεύση. Σας προτείνω να το σερβίρετε δροσερό μαζί με το cheesecake.
Περισσότερα →
ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Αφράτα και γλυκά ψωμάκια γεμισμένα με ολόκληρη μπανάνα και πραλίνα φουντουκιού. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη πραλίνα αλλά εγώ θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε να φτιάξετε τη δική σας.
Περισσότερα →
«ΜΑΓΙΚΗ» ΜΗΛΟΠΙΤΑ
«ΜΑΓΙΚΗ» ΜΗΛΟΠΙΤΑ
Μια μηλόπιτα σκέτο όνειρο! Αέρινη υφή χωρίς αλεύρι, αυγά και γάλα… Μόνο μήλα… Το απόλυτο, μαγικό γλυκό που μπορούμε να ευχαριστηθούμε χωρίς τύψεις!
Περισσότερα →
ΣΥΚΑ ΨΗΤΑ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΟΓΑΛΟ
ΣΥΚΑ ΨΗΤΑ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΟΓΑΛΟ
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική εάν μας έχει περισσέψει στο ψυγείο ρυζόγαλο, 3 – 4 ημερών. Το αδειάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας...
Περισσότερα →
ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Γρήγορο σεμιφρέντο που μπορείτε να προσθέσετε διαφορετικά φρούτα ανάλογα με την εποχή, αν και τα κόκκινα είναι πιο εντυπωσιακά και έντονα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού για πιο όξινη και δροσερή γεύση.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΥ, ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟΥΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΥ, ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟΥΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
Aν δεν έχετε μικρές ταρτιέρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ταρτιέρα διαμέτρου 22-24 εκ. Αυτό θα χρειαστεί περισσότερες βανίλιες τις οποίες θα στρώσετε σε όλη την επιφάνεια της κρέμας.
Περισσότερα →
ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ
ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ
Ίσως να είναι το πιο αφράτο κέικ που έχετε δοκιμάσει και είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψετε. Λίγη προσοχή χρειάζεται στην μαρέγκα, τη στιγμή που θα ρίξετε το σιρόπι. Πρέπει να είναι κρύο και να το προσθέσετε σε αργή ροή, έτσι ώστε να μη χαθεί ο όγκος.
Περισσότερα →
GALETTE ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΦΥΣΤΙΚΙΟΥ
GALETTE ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΦΥΣΤΙΚΙΟΥ
Γρήγορη και πεντανόστιμη galette με ζουμερές βανίλιες, βουτυράτο, τραγανό φύλλο και βελούδινη κρέμα. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα καλοκαιρινά φρούτα όπως ροδάκινα, δαμάσκηνα, νεκταρίνια, γιαρμάδες…
Περισσότερα →
ΓΡΑΝΙΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ
ΓΡΑΝΙΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ
Το δροσερό καρπούζι, γίνεται δροσερότερο αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή. Θα ξετρελάνει τα πιτσιρίκια αν τη σερβίρετε σε χωνάκι ή τη διακοσμήσετε με μικρές μπάλες φρέσκου καρπουζιού.
Περισσότερα →
ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
Η ροδακινόπιτα είναι από τις πιο δημοφιλής πίτες του καλοκαιριού. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο φρούτο θέλετε… βανίλιες, γιαρμάδες, νεκταρίνια, δαμάσκηνα… Αν είναι πολύ ζουμερά, αυξήστε λίγο το αλεύρι της γέμισης.
Περισσότερα →
SMOOTHIE ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΚΑΙ ΓΡΕΝΑΔΙΝΗ
SMOOTHIE ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΚΑΙ ΓΡΕΝΑΔΙΝΗ
Η γρεναδίνη είναι ένα έντονο σιρόπι χωρίς αλκοόλ με ζάχαρη και χυμό ροδιού. Δίνει πολύ έντονο, κόκκινο χρώμα όπου το χρησιμοποιούμε και πολύ ωραία πυκνότητα στους χυμούς και τα smoothies.
Περισσότερα →
ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΚΕΪΚ ΑΝΑΝΑ
ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΚΕΪΚ ΑΝΑΝΑ
Αυτό το κέικ είναι κάτι σαν τάρτα Τατέν, με ανανά και ευωδιαστά μπαχαρικά. Διατηρήστε το σε γυάλινη θήκη για κέικ ή σε μεταλλικό κουτί, για να διατηρηθεί ζουμερό και νόστιμο για σχεδόν 1 εβδομάδα.
Περισσότερα →
ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ
ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ
Η αφράτη φοκάτσια σε μια γλυκιά εκδοχή, χωρίς πολύ ζάχαρη αλλά με πολύ χρώμα και άρωμα. Επιλέξτε όμορφα φρούτα της εποχής αλλά μπορείτε να προσθέσετε και κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας σας. Π.χ. δυόσμο, βασιλικό, λεμονοθύμαρο…
Περισσότερα →
ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ (BAVAROISE) ΦΡΑΟΥΛΑΣ ME ΜΑΣΤΙΧΑ
ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ (BAVAROISE) ΦΡΑΟΥΛΑΣ ME ΜΑΣΤΙΧΑ
Η κρέμα μπαβαρουάζ με φρέσκες φράουλες είναι από τα πιο «ανάλαφρα» γλυκίσματα που μπορείτε να σερβίρετε στους αγαπημένους σας. Έχει ελάχιστη ζάχαρη και η κρέμα έχει την πιο βελούδινη υφή. Μπορείτε να τα φτιάξετε και με άλλα φρούτα της εποχής αρκεί να διαλέξετε ώριμα και ζουμερά.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΚΕΪΚ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΕΣ
ΤΑΡΤΑ ΚΕΪΚ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΕΣ
Οι βανίλιες μοιάζουν με τα δαμάσκηνα αν και είναι λίγο μεγαλύτερες σε μέγεθος. Έχουν όμως εξαιρετικό άρωμα, περισσότερη γλύκα και έντονη γεύση. Θα τις βρείτε στις λαϊκές αγορές σε διαφορετικές ποικιλίες και μεγέθη. Διαλέξτε όποια σας αρέσει περισσότερο.
Περισσότερα →
POKE CAKE ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
POKE CAKE ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
Αφράτο και πεντανόστιμο κέικ που κρύβει εκπλήξεις… χρωματικές και γευστικές. Μπορείτε να το φτιάξετε και με άλλα φρούτα αρκεί να έχουν έντονο χρώμα για να υπάρχει αντίθεση χρωμάτων.
Περισσότερα →
ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΠΑΝΑΝΑ
ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΠΑΝΑΝΑ
Την ιδέα του κέικ την πήρα από την διάσημη τάρτα Τατέν που τα φρούτα καραμελώνονται και στρώνονται στη βάση της φόρμας. Οι μπανάνες δίνουν μια ιδιαίτερα ζουμερή υφή στο κέικ και όλοι θα νομίζουν ότι το έχετε σιροπιάσει.
Περισσότερα →
ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΧΛΑΔΙΑ & ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΧΛΑΔΙΑ & ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
Αυτό που θα λατρέψετε είναι το παντεσπάνι. Μπορείτε να το φτιάξετε και για άλλες τούρτες ή πάστες αντικαθιστώντας τα φρούτα ανάλογα με τα γούστα σας. Προτιμήστε φρούτα που δεν έχουν πολύ υγρασία όπως τα μήλα, τις σκληρές μπανάνες, τα ξινόμηλα που αντέχουν στο καραμέλωμα.
Περισσότερα →
ΚΟΚΚΙΝΟ SMOOTHIE ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
ΚΟΚΚΙΝΟ SMOOTHIE ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Ένα smoothie που θα σας τονώσει και θα σας γεμίσει ενέργεια! Η μπανάνα του δίνει βελούδινη υφή και οι φράουλες άρωμα και γεύση. Το παντζάρι είναι η «κρυμμένη» δύναμη αφού με τις βιταμίνες του και τις αντιοξειδωτικές ουσίες σας χαρίζει σούπερ δυνάμεις!
Περισσότερα →
ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Δροσερό γλύκισμα που «κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις. Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.
Περισσότερα →
BANANA BREAD ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
BANANA BREAD ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Διάσημο το banana bread που έχει αγαπηθεί πολύ και στην Ελλάδα. Εγώ προσθέτω και λίγη σοκολάτα γιατί νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα με την μπανάνα.
Περισσότερα →
MUFFINS ΜΠΑΝΑΝΑ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ ΓΛΑΣΟ
MUFFINS ΜΠΑΝΑΝΑ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ ΓΛΑΣΟ
Υδαρά και νόστιμα muffins μπανάνας και γλάσο που μοσχομυρίζει βούτυρο. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε δύο διαφορετικά γλάσα αν κάνετε την ίδια συνταγή αντικαθιστώντας το βούτυρο με φρέσκο τυρί κρέμα. Θα είναι πιο υπόξινο και θα «κοντράρει» με τη γλύκα της μπανάνας.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΜΟΥΣ ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ
ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΜΟΥΣ ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ
Τα μούσμουλα μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, αλλά είναι πεντανόστιμα και την Άνοιξη τα βρίσκουμε σε όλους τους πάγκους της λαϊκής. Είναι οικονομικά και σας διαβεβαιώνω ότι θα τα αγαπήσετε όταν τα δοκιμάσετε!
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ CHEESECAKE ΦΡΑΟΥΛΑΣ
ΤΑΡΤΑ CHEESECAKE ΦΡΑΟΥΛΑΣ
Eύκολες και δροσερές τάρτες που μπορείτε να φτιάξετε με όποια κόκκινα φρούτα είναι διαθέσιμα στη λαϊκή. Φράουλες, μύρτιλα, κεράσια, ράσμπερις… το μόνο που χρειάζεται είναι να τα παγώσετε για 12 ώρες στην κατάψυξη.
Περισσότερα →
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΟΘΥΜΑΡΟ
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΟΘΥΜΑΡΟ
Παρεξηγημένο φρούτο το μούσμουλο, παρόλο που είναι πολύ νόστιμο και αρκετά οικονομικό. Την Άνοιξη που το βρίσκουμε παντού στις λαϊκές μπορείτε να πάρετε αρκετά μεγάλη ποσότητα και να φτιάξετε την πιο απίθανη μαρμελάδα που θα σας εκπλήξει με τη γεύση της.
Περισσότερα →
BLACK FOREST
BLACK FOREST
Διαχρονική τούρτα με φανατικούς θαυμαστές που την λατρεύουν! Ανάλογα με την εποχή χρησιμοποιώ φρέσκα κεράσια ή κεράσια σε σιρόπι. Σωστή επιλογή είναι αν επιλέξετε και γλυκό του κουταλιού.
Περισσότερα →
MUFFINS ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ
MUFFINS ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ
Αφράτα και υδαρά muffins με 2 κόκκινα φρούτα και σοκολάτα. Φυσικά τα φρούτα μπορείτε να τα αντικαταστήσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Συνδυάστε φράουλες με βατόμουρα, κεράσια με μύρτιλα ή και ρόδι με μήλο.
Περισσότερα →
ΓΡΑΝΙΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΓΡΑΝΙΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Πανεύκολη νοστιμιά που θα ξετρελάνει τα παιδιά σας. Γίνεται πάρα πολύ γρήγορα και μπορείτε να την φτιάξετε με όποιο φρούτο αγαπούν περισσότερο τα μικρά σας. Δοκιμάστε, γρανίτα ροδάκινο, καρπούζι, βερίκοκο κ.λπ.
Περισσότερα →
ΓΡΗΓΟΡΕΣ GALETTE ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ & ΒΑΝΙΛΙΕΣ
ΓΡΗΓΟΡΕΣ GALETTE ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ & ΒΑΝΙΛΙΕΣ
Με μια καλή σφολιάτα και φρέσκα φρούτα, μπορείτε να έχετε το πιο εντυπωσιακό και νόστιμο γλύκισμα για να κλείσετε ένα ωραίο δείπνο. Φρούτα μπορείτε να βάλετε ανάλογα με την εποχή και τα γούστα σας!
Περισσότερα →
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΑΝΑΠΟΔΗ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΑΝΑΠΟΔΗ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ
Η γλύκα του παχύρρευστου πετιμεζιού μεταμορφώνει αυτή την απλή μηλόπιτα με ιδιαίτερο γλύκισμα, δίνοντάς του πλούσια γεύση και καραμελωμένη εμφάνιση. Συνοδεύεται τέλεια με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.
Περισσότερα →
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ
Τέλειο, μοσχοβολιστό γλυκό που θα αρέσει σε όλους! Μην παραλείψετε τις ελαφρώς καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού. Θα δώσει στην πίτα σας, άλλη γεύση.
Περισσότερα →
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ
Πρωτότυποι και ιδιαίτερα νόστιμοι, οι λουκουμάδες με φρούτα θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους με την ποικιλία γεύσης και υφής σε κάθε μπουκιάς.
Περισσότερα →
ΚΛΑΦΟΥΤΙ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ Ή ΒΑΝΙΛΙΕΣ
ΚΛΑΦΟΥΤΙ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ Ή ΒΑΝΙΛΙΕΣ
Αν και η παραδοσιακή γαλλική εκδοχή του γλυκού περιέχει κεράσια, το κλαφουτί μπορεί να φτιαχτεί με όποια φρούτα μας αρέσουν. Καθώς είναι ένα σχετικά ελαφρύ γλυκό, μπορεί να σερβιριστεί και σαν επιδόρπιο στο τέλος του γεύματος.
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
ΚΕΪΚ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
Αντί για δαμάσκηνα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βανίλιες ή συνδυασμό από φρέσκα και ξερά βερίκοκα ή φρέσκα και ξερά σύκα, με την ίδια ακριβώς διαδικασία, δηλαδή σοτάρουμε τα φρέσκα και μουσκεύουμε τα ξερά Αλευρώνουμε όλα τα φρούτα.
Περισσότερα →
ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
Αν και η φοκάτσια συνήθως είναι αλμυρή (είναι μια ιταλική, αλμυρή ζύμη, συνήθως με δεντρολίβανο και χονδρό αλάτι), εδώ την προτείνω στη γλυκιά της μορφή, με τραγανά κερασάκια γλασέ στη ζύμη και ολόφρεσκα στην επιφάνεια.
Περισσότερα →
ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΕ ΣΙΡΟΠΙ ΛΕΒΑΝΤΑΣ
ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΕ ΣΙΡΟΠΙ ΛΕΒΑΝΤΑΣ
Όλη η ιδιαιτερότητα αυτής της συνταγής έγκειται στο συναρπαστικό άρωμα της λεβάντας, γι’ αυτό αξίζει να την αναζητήσουμε και να μην την αντικαταστήσουμε με άλλο μυρωδικό.
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
Για ένα πιο επίσημο κέρασμα συνοδεύουμε το κέικ αυτό με μια σάλτσα φρούτων, γνωστή και σαν κουλί (coulis) που συνήθως ετοιμάζεται με κόκκινα φρούτα: Χρησιμοποιούμε 700 γρ. κατεψυγμένο μείγμα από κόκκινα φρούτα του δάσους...
Περισσότερα →
ΤΟΥΡΤΙΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΤΟΥΡΤΙΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Αν δεν έχετε μπισκότα σαβαγιάρ ή δεν σας αρέσουν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας κούκις ή μπισκότα πρι-μπερ ή άλλα μπισκότα που σας αρέσουν τα οποία και αυτά θα μουσκέψετε στο χυμό πορτοκαλιού.
Περισσότερα →
ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΨΩΜΙ ΜΠΡΙΟΣ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΨΩΜΙ ΜΠΡΙΟΣ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Μια πολύ γρήγορη πουτίγκα που αξιοποιεί το μπαγιάτικο ψωμί μπριος ή τσουρέκι. Αν σας αρέσει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο είδη φρούτων, π.χ. φράουλες και κεράσια, πολτοποιώντας το ένα και αφήνοντας το άλλο σε κομμάτια.
Περισσότερα →
ΛΕΜΟΝΟΚΡΕΜΑ (LEMON CURD)
ΛΕΜΟΝΟΚΡΕΜΑ (LEMON CURD)
Τώρα που τα λεμόνια είναι στο φόρτε τους, αιχμαλωτίζουμε τη γεύση και το υπέροχο άρωμά τους στη διάσημη λεμονόκρεμα. Προσέχουμε ωστόσο να αγοράζουμε λεμόνια βιολογικά ή έστω ακέρωτα...
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Ένας ωραίος τρόπος σερβιρίσματος αυτού του κέικ είναι να χτυπήσουμε με το πιρούνι λίγο ανθότυρο σε ένα μπολ και να προσθέσουμε λίγη κουβερτούρα (ή σοκολάτα γάλακτος), λιωμένη σε μπεν μαρί.
Περισσότερα →
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΦΛΟΥΔΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΦΛΟΥΔΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε σοκολατένια γλυκά από όλα τα εσπεριδοειδή. Λεμόνια, κίτρα, περγαμόντο, μανταρίνι… ακόμα και λάιμ. Τα λεμόνια και τα κίτρα θα χρειαστεί να τα βράσετε 2-3 φορές γιατί είναι πιο πικρά.
Περισσότερα →
ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ
ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ
Για να φιλετάρουμε τις φέτες εσπεριδοειδών χρειαζόμαστε αρκετή πείρα, υπομονή και ένα μικρό και κοφτερό μαχαιράκι χωρίς δόντια, ώστε να αφαιρέσουμε τη λεπτή μεμβράνη κάθε φέτας δεξιά και αριστερά της.
Περισσότερα →
ΜΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ
ΜΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ
Το μασκαρπόνε είναι από τα πιο πλούσια κρεμώδη τυριά, με ήπια γεύση. Δίνει στα γλυκίσματα ιδιαίτερα συμπαγές και απολαυστικό «σώμα», χωρίς να καλύπτει τη γεύση άλλων ντελικάτων υλικών της συνταγής.
Περισσότερα →
ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Μια ακόμη εκδοχή της τερίνας γιαουρτιού με τις κατακόκκινες φράουλες να πρωταγωνιστούν. Στη Γαλλία βρίσκω και τις μικρές αγριοφράουλες με το απίστευτο άρωμα. Όταν τις χρησιμοποιώ για αυτή τη τερίνα επιλέγω τις ώριμες και τις μελωμένες για να αποφύγω όσο γίνεται την όξινη επίγευση.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ
Τα ελληνικά ακτινίδια της βόρειας Ελλάδας είναι εξαιρετικής ποιότητας, ζουμερά, γλυκά και αφράτα, θαυμάσια για μαρμελάδες, φρουτοσαλάτες ή σκέτα, ως επιδόρπιο.
Περισσότερα →
ΣΟΡΜΠΕ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΓΡΕΝΑΔΙΝΗ
ΣΟΡΜΠΕ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΓΡΕΝΑΔΙΝΗ
Μια λιχουδιά με άρωμα και γεύση δροσιάς, κατάλληλο για επιδόρπιο, αλλά και για μια ευχάριστη εναλλαγή ανάμεσα σε διαφορετικά πιάτα, για να καθαρίσει τη γεύση ώστε να δεχτεί απολαυστικά τη συνέχεια.
Περισσότερα →
ΡΟΛΟ ΜΕ ΣΥΚΑ
ΡΟΛΟ ΜΕ ΣΥΚΑ
Στην πραγματικότητα δεν είναι πίτα, αφού δεν περιέχει φύλλο, αλλά μια πυκνή πάστα, μοσχομυριστή και γλυκιά.
Περισσότερα →
ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ
ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ
Αυτό η πιτούλα είναι κάτι σαν τάρτα τατέν με ροδάκινα και καρύδα. Αν το διατηρήσετε σε γυάλινη θήκη για κέικ ή σε μεταλλικό κουτί, θα μείνει ζουμερό και νόστιμο για σχεδόν 1 εβδομάδα.
Περισσότερα →
ΠΙΤΣΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΠΙΤΣΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Πίτσα-γλύκισμα που θα κάνει τα πιτσιρίκια να γλύφουν τα δάχτυλά τους. Αν δεν θέλετε να φτιάξετε την ελαφρώς χρονοβόρα ζύμη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμες ζύμες για πίτσες, που θα βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ.
Περισσότερα →
ΠΕΠΟΝΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΖΕΛΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ
ΠΕΠΟΝΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΖΕΛΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ
Ίσως και να είναι το απόλυτο επιδόρπιο του καλοκαιριού. Τις ζεστές μέρες που θέλω να δροσίσω και να ευχαριστήσω τους φίλους μου τους ετοιμάζω αυτή την έκπληξη… Χρώμα, γεύση και δροσιά όλα στον υπερθετικό.
Περισσότερα →
ΜΠΑΝΑΝΟΚΟΡΜΟΣ
ΜΠΑΝΑΝΟΚΟΡΜΟΣ
Η ομορφιά αυτού του κορμού είναι η όψη που έχει κάθε φέτα, όταν τον κόψετε: Στο κέντρο του θα υπάρχουν δύο ζωηρόχρωμες στρογγυλές φέτες μπανάνας που δίνουν εντυπωσιακή όψη.
Περισσότερα →
ΜΙΛΦΕΪΓ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
ΜΙΛΦΕΪΓ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
Την άνοιξη που τα κεράσια είναι στο φόρτε τους, μπορείτε να αντικαταστήσετε την κομπόστα, χρησιμοποιώντας και λίγο σιρόπι βίσσινο για το σερβίρισμα.
Περισσότερα →
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥΡΤΑ
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥΡΤΑ
Μου αρέσουν οι μηλόπιτες γιατί συνδυάζουν την ευκολία και την οικεία, καθημερινή γεύση ενός κέικ αλλά τα χαρακτηρίζει η θεσπέσια γεύση του μήλου.
Περισσότερα →
ΚΥΔΩΝΙ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
ΚΥΔΩΝΙ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Δύστροπα φρούτα αυτά τα κυδώνια… Είναι αλήθεια ότι ξεφλουδίζονται δύσκολα, μαυρίζουν σε χρόνο ρεκόρ, κόβονται εξίσου δύσκολα… Αλλά πραγματικά, όσο στυφή και αδιάφορη είναι η γεύση τους...
Περισσότερα →
ΚΕΡΑΣΟΠΙΤΑ ΑΦΡΑΤΗ
ΚΕΡΑΣΟΠΙΤΑ ΑΦΡΑΤΗ
Εκτός από κεράσια, το γλύκισμα αυτό φτιάχνεται και με φρέσκες βανίλιες ή δαμάσκηνα. Αν δεν βρούμε αντίστοιχη μαρμελάδα, χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε κόκκινη μαρμελάδα, όπως από ανάμεικτα φρούτα του δάσους ή φράουλες.
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ
ΚΕΪΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ
Ο συνδυασμός μπανάνας-κανέλας είναι πραγματικά υπέροχος, τόσο στο μείγμα του κέικ όσο και στο γλάσο. Αν θέλουμε όμως μπορούμε να μειώσουμε την ποσότητά της στο μισό.
Περισσότερα →
ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΗ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΗ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Πανεύκολο και λαχταριστό γλυκάκι που τα παιδιά θα λατρέψουν να ετοιμάσουν με τα χεράκια τους. Αντί για αχλάδια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μήλα ή μπανάνες, ενώ το καλοκαίρι θα βάλετε ροδάκινα ή βερίκοκα ή νεκταρίνια.
Περισσότερα →
ΑΧΛΑΔΟΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΑΧΛΑΔΟΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
Ωραία πρόταση για τα γιορτινά τραπέζια. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αχλάδια με φρούτα της εποχής. Φροντίστε μόνο να είναι μαλακά και ώριμα.
Περισσότερα →