Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΔΙΕΘΝΗ

MUFFINS ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ
MUFFINS ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ένα υπέροχο γλυκό γεμάτο από την έντονη γεύση των δαμάσκηνων και της καρύδας! Τα δαμάσκηνα θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι σε διάφορες ασθένειες.
Περισσότερα →
ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΜΕ ΤΥΡΟΣΑΝΤΙΓΙ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ
ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΜΕ ΤΥΡΟΣΑΝΤΙΓΙ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ
Ανάλαφρο επιδόρπιο που είναι πολύ εντυπωσιακό σε ένα γιορτινό τραπέζι. Οι πάβλοβες μπορούν να διατηρούν 2-3 μέρες πριν τις σερβίρουμε αρκεί να έχουν ψηθεί σωστά και αφού κρυώσουν να τις κρατήσουμε μακριά από υγρασία.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΤΑΤΕΝ ΜΕ ΛΩΤΟΥΣ ΚΑΙ PELEANO
ΤΑΡΤΑ ΤΑΤΕΝ ΜΕ ΛΩΤΟΥΣ ΚΑΙ PELEANO
O λωτός ήταν γνωστός στην αρχαιότητα, ως η «τροφή των θεών». Χάρη στη λεπτή, μοναδική του γεύση αγαπήθηκε πολύ από όλους τους λαούς. Σε συνδυασμό με το άρωμα του Peleano γίνονται ένα εξαιρετικό επιδόρπιο, ελαφρύ και γευστικό.
Περισσότερα →
CHEESECAKE ΜΕ 2 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ
CHEESECAKE ΜΕ 2 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ
Ανάλαφρο αλλά και «εθιστικό» αφού η σοκολάτα είναι η απόλυτη αγαπημένη όλων μας. Φυσικά και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο λευκή ή μόνο μαύρη αλλά ο συνδυασμός και των δύο είναι που κάνει τη διαφορά.
Περισσότερα →
ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ
ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια γλυκιά συνταγή για κρέμα καραμελέ από την Ντίνα Νικολάου για το τέλος της εβδομάδας. Τα ολόκληρα αυγά περιέχουν περίπου 72 θερμίδες, 6 γραμμάρια πρωτεΐνης, 5 γραμμάρια λίπους και σχεδόν καθόλου υδατάνθρακες...
Περισσότερα →
MADELEINES
MADELEINES
Οι Madeleines είναι μικρά ατομικά γλυκίσματα, ψημένα σε ειδικές φόρμες που τους δίνουν αυτή την μορφή. Είναι αναγνωρίσιμα από το σχήμα τους που μοιάζουν με κοχύλια.
Περισσότερα →
MINI CHEESECAKES ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ
MINI CHEESECAKES ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια γλυκιά και θρεπτική πρόταση της αγαπημένης μας Ντίνας Νικολάου. Το γνωρίζατε πως η μέτρια κατανάλωση μαύρης σοκολάτας είναι ωφέλιμη για τον οργανισμό; Και όμως… Δίνει ενέργεια, χαρίζει ευεξία...
Περισσότερα →
SCONES ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ
SCONES ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μοναδική πρόταση για scones της Ντίνας Νικολαου! Πρόκειται για γλύκισμα που θυμίζει κέικ, λίγο αφράτο ψωμί, λίγο τσουρέκι. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά και φρέσκα φρούτα αυξάνεται η διατροφική αξία τους και μπορούμε να τα εντάξουμε στη διατροφή μας.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΥ, ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟΥΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΥ, ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟΥΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
Aν δεν έχετε μικρές ταρτιέρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ταρτιέρα διαμέτρου 22-24 εκ. Αυτό θα χρειαστεί περισσότερες βανίλιες τις οποίες θα στρώσετε σε όλη την επιφάνεια της κρέμας.
Περισσότερα →
GALETTE ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΦΥΣΤΙΚΙΟΥ
GALETTE ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΦΥΣΤΙΚΙΟΥ
Γρήγορη και πεντανόστιμη galette με ζουμερές βανίλιες, βουτυράτο, τραγανό φύλλο και βελούδινη κρέμα. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα καλοκαιρινά φρούτα όπως ροδάκινα, δαμάσκηνα, νεκταρίνια, γιαρμάδες…
Περισσότερα →
ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ (BAVAROISE) ΦΡΑΟΥΛΑΣ ME ΜΑΣΤΙΧΑ
ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ (BAVAROISE) ΦΡΑΟΥΛΑΣ ME ΜΑΣΤΙΧΑ
Η κρέμα μπαβαρουάζ με φρέσκες φράουλες είναι από τα πιο «ανάλαφρα» γλυκίσματα που μπορείτε να σερβίρετε στους αγαπημένους σας. Έχει ελάχιστη ζάχαρη και η κρέμα έχει την πιο βελούδινη υφή. Μπορείτε να τα φτιάξετε και με άλλα φρούτα της εποχής αρκεί να διαλέξετε ώριμα και ζουμερά.
Περισσότερα →
MUFFINS ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
MUFFINS ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Αγαπάμε muffins σοκολάταs … Μία φανταστική συνταγή, με πλούσια διατροφική αξία και σπουδαίες αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η σοκολάτα περιέχει μοναδικά αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως είναι τα φλαβονοειδή και οι προκυανιδίνες.
Περισσότερα →
BANANA BREAD ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
BANANA BREAD ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Διάσημο το banana bread που έχει αγαπηθεί πολύ και στην Ελλάδα. Εγώ προσθέτω και λίγη σοκολάτα γιατί νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα με την μπανάνα.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ BUTTERSCOTCH
ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ BUTTERSCOTCH
H κρέμα butterscotch είναι η αγαπημένη γεύση των παιδικών μας χρόνων την οποία βρίσκαμε στις μικρές καραμέλες με το χρυσόχαρτο. Είναι πολύ εύκολη αλλά χρειάζεται προσοχή στην ένωση των μειγμάτων καθώς η καραμέλα έχει υψηλή θερμοκρασία και μόλις προσθέσετε το κρύο μείγμα θα φουσκώσει.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ
ΤΑΡΤΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ
Σχεδόν εθιστικές αυτές οι τάρτες που είμαι σίγουροι ότι οι chocoholics θα τις λατρέψουν. Η κανέλα, δυναμώνει τη γεύση της σοκολάτας και δίνει ένα απαλό, ονειρεμένο άρωμα.
Περισσότερα →
BLACK FOREST
BLACK FOREST
Διαχρονική τούρτα με φανατικούς θαυμαστές που την λατρεύουν! Ανάλογα με την εποχή χρησιμοποιώ φρέσκα κεράσια ή κεράσια σε σιρόπι. Σωστή επιλογή είναι αν επιλέξετε και γλυκό του κουταλιού.
Περισσότερα →
MUFFINS ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ
MUFFINS ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ
Αφράτα και υδαρά muffins με 2 κόκκινα φρούτα και σοκολάτα. Φυσικά τα φρούτα μπορείτε να τα αντικαταστήσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Συνδυάστε φράουλες με βατόμουρα, κεράσια με μύρτιλα ή και ρόδι με μήλο.
Περισσότερα →
RED VELVET CAKE
RED VELVET CAKE
Διάσημο κέικ της παγκόσμιας ζαχαροπλαστικής με απαλή υφή, πλούσια κρέμα και γιαουρτένια γεύση.
Περισσότερα →
ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ & ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ & ΣΟΚΟΛΑΤΑ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία επίκαιρη ανοιξιάτικη συνταγή για γλυκό, η οποία προσφέρει πλούσια θρεπτικά συστατικά. Οι φράουλες είναι πολύ σημαντικές πηγές θαυμάσιων αντιοξειδωτικών συστατικών, όπως είναι η βιταμίνη C και το λυκοπένιο.
Περισσότερα →
ΓΡΗΓΟΡΕΣ GALETTE ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ & ΒΑΝΙΛΙΕΣ
ΓΡΗΓΟΡΕΣ GALETTE ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ & ΒΑΝΙΛΙΕΣ
Με μια καλή σφολιάτα και φρέσκα φρούτα, μπορείτε να έχετε το πιο εντυπωσιακό και νόστιμο γλύκισμα για να κλείσετε ένα ωραίο δείπνο. Φρούτα μπορείτε να βάλετε ανάλογα με την εποχή και τα γούστα σας!
Περισσότερα →
ΕΚΛΕΡ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΕΚΛΕΡ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Αμαρτωλή, γαλλική συνταγή που λατρεύω. Είναι λίγο «μπελαλίδικα» αλλά με αποζημιώνει η γεύση τους. Πλούσια, σοκολατένια… τέλεια!
Περισσότερα →
SACHER TORTE
SACHER TORTE
Διάσημο βιεννέζικο κέικ, πλούσιο σε σοκολάτα και μια λεπτή γέμιση μαρμελάδας βερίκοκο. Εμπνευστής του, ο Franz Sacher ένας νεαρός 16χρονος μαθητευόμενος ζαχαροπλάστης που έμελλε να φτιάξει το απόλυτο γαστρονομικό σύμβολο της Αυστρίας.
Περισσότερα →
ΠΑΒΛΟΒΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
ΠΑΒΛΟΒΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
Πανάλαφρο και αρωματικό γλύκισμα που αξίζει την προσπάθεια. Αναζητήστε τα ζαχαρωμένα ροδοπέταλα γιατί εκτός από την εμφάνιση, δίνουν μοναδική γεύση και άρωμα!
Περισσότερα →
CHEESECAKE ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ
CHEESECAKE ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ
Πλούσιο, κρεμώδες και πεντανόστιμο γλυκό που αγαπάμε πολύ. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη μαρμελάδα, μπορείτε να το σερβίρετε με λίγη χτυπημένη κρέμα και φρέσκα φρούτα, ανάλογα με την εποχή.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ LEMON PIE
ΤΑΡΤΑ LEMON PIE
H κλασική αμερικάνικη τάρτα που με ξετρελαίνει. Τραγανή βάση, αφράτη, μυρωδάτη κρέμα με έντονη γεύση λεμονιού και βελούδινη μαρέγκα.
Περισσότερα →
LAMINGTONS
LAMINGTONS
Τα lamingtons είναι διάσημα γλυκάκια που τα δοκίμασα σε ένα ταξίδι μου στη μακρινή Αυστραλία. Γίνονται πολύ γρήγορα και είναι πολύ νόστιμα.
Περισσότερα →
CANNOLI SICILIANI
CANNOLI SICILIANI
Τα cannoli είναι ένα παραδοσιακό γλύκισμα της Σικελίας και οφείλουν το όνομά τους στο σχήμα τους αφού μοιάζουν με μικρούς σωλήνες. Για να τα φτιάξετε, χρειάζεται να έχετε ειδικούς μεγαλλικούς σωλήνες που θα βρείτε στα καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής.
Περισσότερα →
TRES LECHES CAKE
TRES LECHES CAKE
Παραδοσιακό, μεξικάνικο κέικ που οφείλει τη νοστιμιά του στα «3 γάλατα». Γάλα, Κρέμα, ζαχαρούχο ανακατεύοντας καλά και δίνουν γαλατένια γεύση στο ουδέτερο κέικ. Η σαντιγί επιβάλλεται για να ολοκληρωθεί η «γαλατένια» πανδαισία!
Περισσότερα →
ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟ CHEESECAKE
ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟ CHEESECAKE
Διάσημο γλύκισμα εξαιρετικά αφράτο και νόστιμο. Χρειάζεται λίγη προσοχή στην διαδικασία και το ψήσιμο και το αποτέλεσμα είναι σίγουρο ότι θα σας αποζημειώσει!
Περισσότερα →
CRÊPES SUZETTE… Η ΔΙΑΣΗΜΗ ΓΑΛΛΙΔΑ
CRÊPES SUZETTE… Η ΔΙΑΣΗΜΗ ΓΑΛΛΙΔΑ
Διάσημο, γαλλικό επιδόρπιο με πορτοκαλένια γεύση και εντυπωσιακό σερβίρισμα. Αν δεν διαθέτετε γκάζι το οποίο είναι απαραίτητο για το φλαμπάρισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αναπτήρα ασφαλείας ώστε να «πυροδοτήσετε» το αλκοόλ.
Περισσότερα →
PANCAKES ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ
PANCAKES ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ
Το αγαπημένο πρωινό μικρών και μεγάλων. Με το σιρόπι κόκκινων φρούτων γίνεται υπερπαραγωγή. Φυσικά μπορείτε να σερβίρετε τα pancakes σας με μέλι ή με ζάχαρη και κανέλα ακόμα και με μαρμελάδα.
Περισσότερα →
ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ, ΜΕ ΕΣΠΡΕΣΟ
ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ, ΜΕ ΕΣΠΡΕΣΟ
Οι παγωμένες αυτές κρεμ μπρουλέ με την καυτή, καραμελωμένη επιφάνεια να κάνει υπέροχη αντίθεση, σερβίρονται σκέτες αλλά ιδανικά συνοδεύονται με καλής ποιότητας σοκολατάκια, κατά προτίμηση με γέμιση καφέ.
Περισσότερα →
ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ
ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ
Την υπέροχα καραμελωμένη επιφάνεια της κρεμ μπρουλέ μπορούμε να επιτύχουμε και με το ειδικό φλόγιστρο (ένα μίνι καμινέτο, ειδικό για καραμέλωμα), που θα βρούμε στα καταστήματα με εξοπλισμό κουζίνας.
Περισσότερα →
CHEESECAKE ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
CHEESECAKE ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
Τέλεια, μικρά cheesecake αρωματισμένα με τριαντάφυλλο. Σερβίρετέ τα μετά από ένα βαρύ γεύμα με κρεατικά για να «καθαρίσετε» τη γεύση σας. Αν έχετε γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο μπορείτε...
Περισσότερα →
ΤΟΥΡΤΑ BROWNIE ΜΕ ΜΑΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ METAXA
ΤΟΥΡΤΑ BROWNIE ΜΕ ΜΑΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ METAXA
Για να χοντροτρίψουμε τις μάντολες, τις χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι. Επειδή η ζάχαρη που έχουν στην επικάλυψη, κολλάει στα μαχαίρια, ρίχνουμε μαζί και ελάχιστο από το αλεύρι της συνταγής.
Περισσότερα →
ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ ΔΥΟ ΚΡΕΜΕΣ
ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ ΔΥΟ ΚΡΕΜΕΣ
Το πράσινο και το κόκκινο είναι τα απόλυτα χριστουγεννιάτικα χρώματα που πρέπει να κυριαρχούν στο γιορτινό τραπέζι. Με μια πάβλοβα ονειρεμένη που «παίζει» με το χρώμα αλλά και τις γεύσεις της σοκολάτας και της βανίλιας είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσετε!
Περισσότερα →
CHURROS ΜΕ ΚΑΥΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
CHURROS ΜΕ ΚΑΥΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Τα churros είναι ισπανική συνταγή που αγαπώ πολύ. Φουσκωτά, τραγανά, τυλιγμένα σε ζάχαρη και κανέλα. Απολαύστε τα μαζί με ένα φλυτζάνι καυτή σοκολάτα, δίπλα στο τζάκι και παρέα με τα παιδιά και τους φίλους.
Περισσότερα →
ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΑ
ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΑ
Ξεχάστε τα πολύπλοκα επιδόρπια με τις χρονοβόρες ετοιμασίες! Φτιάξτε αυτές τις πανεύκολες ατομικές πάβλοβες-αστραπή και εντυπωσιάστε με το πρωτότυπο σερβίρισμα σε ποτηράκια.
Περισσότερα →
ΜΠΑΝΟΦΙ
ΜΠΑΝΟΦΙ
Ένα αγγλικό, παραδοσιακό γλυκό που έκανε σχετικά πρόσφατα την εμφάνισή του και έχει ενθουσιάσει με τον συνδυασμό γεύσεων και αρωμάτων. Φτιάχνεται εύκολα και είναι εξαιρετικά απολαυστικό και δροσερό.
Περισσότερα →

Subscribe