Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ, ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ & ΚΡΑΜΠΛ

ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ, ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ & ΚΡΑΜΠΛ

ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ, ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ & ΚΡΑΜΠΛ

: 8-10
: 35 min
: 45 min

Αφράτο κέικ με μπόλικα κόκκινα φρούτα, βελούδινη κρέμα και τραγανή επιφάνεια. Ίσως το καλύτερο κέικ που έχετε δοκιμάσει!

Ingridients
  • 115 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 150 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κ.γ. σόδα μαγειρική
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 200 γρ. κόκκινα φρούτα
  • Για την κρέμα:
  • 50 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • Ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)
  • Για το κραμπλ:
  • 70 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 60 γρ. σιμιγδάλι χονδρό ΗΛΙΟΣ
  • 1½ κ.γ. κανέλα
  • 45 γρ. βούτυρο LURPAK
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα 22 εκ., πασπαλίζω με λίγο αλεύρι και ανακινώ τη φόρμα για να καλυφθεί με ένα λεπτό στρώμα αλεύρου. Τινάζω τη φόρμα για να πέσει η περιττή ποσότητα αλεύρι και την αφήνω στην άκρη.
  • Step 2 Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής, το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Χαμηλώνω την ταχύτητα σε μέτρια και ρίχνω σταδιακά ένα ένα τα αυγά. Μόλις ενωθούν στο μείγμα προσθέτω την βανίλια και την κρέμα γάλακτος. Τέλος, προσθέτω πασπαλιστά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Χτυπάω όλα τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω τα κόκκινα φρούτα. Ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ για να σκορπίσουν στο μείγμα και το αδειάζω στη φόρμα.
  • Step 3 Για την κρέμα: Βάζω το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και προσθέτω τη ζάχαρη και το αλεύρι. Χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα. Αδειάζω την κρέμα επάνω από το μείγμα και την απλώνω να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  • Step 4 Για το κραμπλ: Σε ένα μπολ ανακατεύω την μαύρη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και την κανέλα. Προσθέτω το παγωμένο βούτυρο και δουλεύω με τα δάχτυλά μου μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα ψιχουλιαστό. Σκορπίζω το κραμπλ επάνω από το τυρί κρέμα και ψήνω στο φούρνο για 40-45 λεπτά. Αν δεν θέλετε να πάρει πολύ χρώμα, μετά τα 30 λεπτά ψησίματος καλύπτετε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
  • Step 5 Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω το κέικ να κρυώσει εντελώς.

Related Posts

ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

Το μυρμηγκάτο είναι ένα νοσταλγικό γλύκισμα που συνήθιζαν πολύ στην Πρέβεζα και στα Γιάννενα. Η ιστορία του δεν είναι γνωστή αλλά σίγουρα ήταν πολύ αγαπημένο σαν κέικ αφού η τρούφα σοκολάτας του έδινε «παιχνιδιάρικη» όψη ενώ το σιρόπι, το απογειώνει γευστικά.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΜΑΡΟΚΟΥ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΜΑΡΟΚΟΥ

Ένα κυριακάτικο και χορταστικό φαγάκι με αρώματα Μαρόκου. Το ρας ελ Χανούτ είναι από τα αγαπημένα μου μείγματα μπαχαρικών που ανακάλυψα στα ταξίδια μου στη Βόρεια Αφρική. Αναζητήστε το στα μεγάλα μπαχαράδικα!



Subscribe